BringThemHomeNow#
אחרי מספר שנים בהם הטיקטוק היה הפלטפורמה שייצרה מיקרו טרנדים ויראלים ששיגעו את התעשייה. כעת מכריזים הטרננדולגים הגדולים בעולם, המיקרו-טרנד מת. אבל על סמך מה הם קובעים את הדבר? והאם אכן נראה דעיכה בצריכה?

האם הגיע סוף עידן המיקרו טרנדים? חזאי הטרנדים טוענים שכן 

אחרי מספר שנים בהם הטיקטוק היה הפלטפורמה שייצרה מיקרו טרנדים ויראלים ששיגעו את התעשייה. כעת מכריזים הטרננדולגים הגדולים בעולם, המיקרו-טרנד מת. אבל על סמך מה הם קובעים את הדבר? והאם אכן נראה דעיכה בצריכה? 

@laraisabellema This is how to smell like a Strawberry Girl 🍓👧🏼🧺☀️ #perfumesinemojis #strawberry #strawberrygirl #strawberrygirlaesthetic #strawberryperfume #perfumetok #strawberryfragrance #fragrancetiktok #aesthetics ♬ Otra Vez – ProdMarvin

בשנים האחרונות ראינו את דור ה-Z משתלט על הטיקטוק ומייצר, חודש אחר חודש, מיקרו טרנד חדש שמוציא את הצרכנים והמותגים מאיזון. 

קוטג' קור, מוב וויף, סטרוברי גירל. מי לא מכיר את שלל התיאורים הייחודים האלה שצצו בטיקטוק ושינו את פני התעשייה. כל אחד קידם אסתטיקה מיוחדת. ולאותה אסתטיקה אינספור מוצרים שהפכו ל"חובה" עבור מי שרוצה להשיג את הלוק. השוק בהתאם היה במסע מטורף נגד הזמן. בו כל מותג ניסה פעם אחר פעם להיות הראשון לייצר ולשווק את אותם המוצרים. להיות זה שירוויח מההייפ הרגעי שנוצר. 

אבל עכשיו נראה שהמהומה הבלתי פוסקת של הטרנדים ההיפר-ספציפיים הללו מאטה. וזאת בעקבות שינוים בהרגלי הצריכה של דור ה-Z. 

הגורם הראשון אותו מייחסת הכתבה בנושא שנעשתה ב-BOF למצב היא הקשיים הכלכליים אליהם נקלעו הצעירים. רבים מהם על פי הנתונים בזבזו בצורה פזרנית. כאשר בשנה החולפות חובות בכרטסי אשראי הגיעו בארה"ב לשיא ששל כל הזמנים. בנוסף פתרונות תשלום כמו KLARNA (הפורסת לתשלומים) הפכו פופולריים וגרמו לכל סכום להיראות "שולי". כאשר נפגשו הצעירים עם המציאות והבינו שנותרו לא פעם בלי כסף לשכר דירה, התפוצצה הבועה וטרנד ה"די-קונסמפשן" נולד. ואיתו נראתה גם ירידה משמעותית במכירות…

@kyrasmolkin everything’s liked on my home decor nate list ❣️ #homedecor #cottagecore ♬ Hilltop Road by Lake Isabel – Lake Isabel

הגורם השני הוא העתיד הלא בטוח של טיקטוק והעובדה שיכול להיות מאוד שהחלל ממנו נוצרו… יעלם.

עולם המיקרו טרנדים נוצר אי שם בתקופת הקורונה אז המגפה דחפה את הצרכנים אל הרשתות החברתיות. המשתמשים שהיו נואשים ליצור קשר ניצלו את הטיקטוק להתנסות בדברים חדשים. בניהים ניסוי של מוצרים ובניית "אסתטיקות". מהרגע שנודע כי טיקטוק אולי תרד מהאוויר משהו בתפיסה השתנה. "הכיף" נעלם. ולצד השחיקה של המשתמשים ראינו גם ירידה במיקרו טרנדים. "כשחושבים על המיקרו טרנדים שצצו ב-2024, אפשר לספור אותם על כף היד. היינו במירוץ על גלגל שאי אפשר לרדת ממנו. ועכשיו זה השתנה." אמרה ל-WWD טרנדולוגית האופנה במשרד חיזוי הטרנדים הגדול בעולם WGSN, מאיה ג'ייקובס.

ומה הלאה? בכתבה ב-BOF הכריזה כותבת האופנה מנדי לי כי הצריכה האימפולסיבית והכרזת ה-CORE הפכה פשוט ללא מגניבה. מה זה אומר עבור מותגים? זה כבר נושא ליום אחר… 

Translate