BringThemHomeNow#
ביום חמישי האחרון הפכה אוסטרליה המדינה הראשונה בעולם שמונעת גישה לרשתות החברתיות. החוק שעבר יהיה המחמיר ביותר בעולם כנגד ענקיות המידע. מדינות אחרות כבר דנות בחוקים דומים אבל האם זה בכלל יצליח?

אוסטרליה העבירה חוק שאוסר על צעירים מתחת לגיל 16 להיכנס לרשתות החברתיות 

ביום חמישי האחרון הפכה אוסטרליה המדינה הראשונה בעולם שמונעת גישה לרשתות החברתיות. החוק שעבר יהיה המחמיר ביותר בעולם כנגד ענקיות המידע. מדינות אחרות כבר דנות בחוקים דומים אבל האם זה בכלל יצליח? 

אחרי קמפיין ארוך ומאבק ציבורי שהפך באוסטרליה לשיחת היום, עבר החוק שמונע מילדים להשתמש ברשתות החברתיות. 

על פי החוק החדש של ממשלת אוסטרליה החל מ-2026 צעירים לא יוכלו לגשת לאינסטגרם, לפייסבוק או לטיקטוק. זאת לאחר שהוחלט ברוב ברור כי הנזקים הנפשיים הנגרמים לצעירים כתוצאה משימוש בהן הוא בלתי הפיך. טענה שהוכחה עם נתונים המצביעים על עליה בכמות הצעירים שפגעו בעצמם כתוצאה מהשימוש בפלטפורמות. בעוד במדינות אחרות בעולם יש איסור על שימוש ללא אישור הורים, החוק באוסטרליה חד וברור. לצעירים מתחת לגיל 16 אסור להשתמש ברשתות החברתיות בכלל. 

הצעת החוק לא אמורה להפתיע אף אחד. כבר שנים שמומחים לבריאות הילד מתריעים על הסכנות. ולאט לאט ראינו איך הנושא עולה על סדר היום. מדינות רבות כמו צרפת לדוגמא, דנות בנושא בשנים האחרונות אך לא יודעות איך לגשת אליו. מהסיבה הפשוטה שמדובר בדבר שקשה לאכוף. קחו לדוגמא את ארה"ב שם כבר יש מדינות שאסרו על שימוש מתחת לגיל 14 ללא אישור הורים. אותן מדינות נקלעו לערעורים משפטיים ארוכים שטוענים כי החוק מפר את זכות הדיבור הבסיסית של האדם.

אבל מה זה בעצם אומר? 

שענקיות הטכנולוגיה יהיו מחויבות על פי חוק למנוע גישה של צעירים לרשתות החברתיות שלהם. אם לא יעשו זאת החל מינואר 2026 יקבלו קנסות שיכולים להגיע עד ל-32 מיליון דולר. השנה הקרובה ניתנה להם על מנת להתחיל ולבדוק איך לאכוף את הדבר בצורה האפקטיבית ביותר. אך נכון להיום גם לממשלת אוסטרליה אין בכלל מושג איך לעשות זאת. 

בכתבה של רויטרס בנושא ניסו לקבל תגובה לדבר מענקיות הטכנולגיה אך לא היה מענה. וכעת נשאר הציבור רק עם שאלות פתוחות. איך זה יבוא לידי ביטוי? האם ממשלות נוספות יאמצו את החוק ויאלצו לקבוע סטננדרט חדש לדבר? וגם איך זה ישפיע על הכלכלה העולמית?

Translate