כמו בכל חודש אופנה וכמובן כהרגלנו במגזין הגיע סיכום שבוע האופנה. שבוע האופנה ניו יורק היה מלא במעצבים ומותגים אמריקאים מוכרים וגדולים. אך הפעם ולא כמו פעמים קודמות אני חייבת להגיד שאף תצוגה לא הרשימה אותי. אני מרגישה ששוב אנחנו רואים את אותם הטרנדים בכל תצוגה. והעונה אני מרגישה שהמותגים הלא מוכרים והצעירים הם אלה שהציגו את הקולקציות הטובות ביותר בניו יורק. אז הנה 4 המותגים שכל אחד לדעתי צריך להכיר ושהתצוגות שלהם היו באמת מרעננות ומחדשות. בואו נתחיל.
Heron Preston
הסיפור של המעצב הרון פרסטון מאוד מעניין. הוא נולד בסן פרנסיסקו אך בזמן לימודיו בפרסונס ניו יורק, מעבר להיותו די ג'י, ייעץ כארט דיירקטור לקניה ווסט. פרסטון אף עזר לנהל באותה תקופה את קולקטיב הסטריט שנקרא been trill. קולקטיב בו היה חלק… לא אחר… מאשר וירג'יל אבלו. ב- 2017 הוציא המעצב את הקולקציה הראשונה שלו אך שבוע האופנה האחרון היתה הפעם הראשונה,מאז שפתח את המותג שלו, בה הציג בשבוע האופנה ניו יורק.
את ההזמנות לתצוגה הראשונה שלו הוא שלח במייל כשהן כתובות על זבל. כן, כן, זבל. הוא יודע שרוב ההזמנות הפיזיות שנשלחות מוצאות את עצמן בפח. אז הוא החליט לשלוח הזמנות שמודפסות על בקבוק ריק של סבון וקרטון משומש. אך הסיבה שבגללה בחרתי בתצוגה של פרסטון היא שלדעתי היא ההוכחה לכך שאופנת הרחוב לא הולכת לשום מקום. הקולקציה שלו משקפת בעיני את האבולוציה וההתפתחות של אופנת הרחוב ומדמה בצורה מדויקת את המעבר של טרנדים מהמסלול אל אופנת הרחוב.
PALOMO SPAIN
הלייבל פאלומו ספרד הוקם ב-2015 ומשלב את הסגנון הדרמטי הספרדי של מעצב המותג יחד עם הסטייל הבלתי מתפשר של אופנת הרחוב הלונדונית. המקום בו בילה את רוב שנותיו בלימודים בלונדון קולג׳ אוף פאשן. התצוגה העונה הייתה חזרתו של המעצב, אלחנדרו גומז פאלומו, לשבוע האופנה ניו יורק לאחר שלא הציג בו כמה שנים. הקולקציה שעלתה על המסלול נקראה ״הארון״ ובה חקר פאלומו מגדר וקוויריות מתוך ארונות הילדות.
למה הכוונה? פאלומו רצה לבדוק כיצד תקשרנו עם בגדי ילדותנו לפני שהבנו מה זה מגדר ומה החוקים והנורמות. וההשראה לקולקציה הגיעה מתמונות הילדות של הצוות. בחרתי בתצוגה של פאלומו כי היא באמת היחידה לדעתי בשבוע האופנה בניו יורק שהביאה רעיון יוצא דופן והוציאה אותו לפעול באומנותיות, יצירתיות ומקוריות. נמאס לי קצת שכל התצוגות נראות אותו הדבר עם אותם הטרנדים. והתצוגה של פאלומו מביאה את נושא המגדר בזווית חדשה ומעניינת.
Luar
לואר הוא המותג הגדול הבא שכולם מדברים עליו. אפילו המעצב ראול לופז אמר בראיון לווג שלאחר 10 שנות עשייה הוא מרגיש שסוף סוף מעריכים אותו. לופז לא למד בבית ספר לאופנה וזאת הפעם הראשונה שהוא מציג בשבוע האופנה בניו יורק. במשבצת ששמורה בדרך כלל למעצבים גדולים ונחשבים. ואכן הוא עומד בתנאים שכן רק באוגוסט האחרון זכה בפרס מעצב האקססוריז האמריקאי הטוב לשנת 2022. הוא אף מועמד לפרס lvmh ועבר ממש לפני כמה ימים לשלב חצי הגמר.
לופז פתח את המותג שלו ב-2011, אז היה נקראה לואר זאפול, ואף מכר את הפריטים שלו ב-Opening Ceremony. אבל אחרי שנתקל בכמה בעיות עסקיות הוא החליט להוריד את הזאפול ולצאת לדרך חדשה. רבים חיכו בהתרגשות לתצוגה שלו שסגרה את שבוע האופנה בניו יורק. הציפיות מההתצוגה היו גבוהות ואכן הוא עמד בהן והציג קולקציה מדויקת מהוקצעת ומשכנעת ששואבת השראה משכונת ילדותו והנשים החזקות שהוא רוצה לראות ברחוב.
Wiederhoeft
המותג Wiederhoeft נפתח ב-2019 ע״י ג'קסון ויידרהופט (אני ממש מקווה שתרגמתי את השם נכון) והוא עוסק כולו בהשראה מעולם הבלט והתיאטרון. ויידרהופט למדו (הוא מזדהה כ-הם) בפרסונס וזכו בפרס ״מעצב הנשים של השנה״ ב-2016. משם הם הלכו לעצב עבור טום בראון במשך שלוש שנים. את המותג הם פתחו ב-2019 אז גם החלו לעצב שמלות כלה. כל לוק של המעצבים מעוצב במיוחד לדמות. וזה מה שאני אוהבת כל כך בתצוגה שלהם. זאת לא עוד תצוגה. מדובר במחזה תיאטרלי בו הושקעה המון מחשבה מאחורי כל מערכת לבוש אשר נוצרה עבור דמות מסוימת ומצליחה בעזרתה לייצג את הקיום שלה במרקם האנושי.