BringThemHomeNow#

אלו הן 5 התצוגות הכי טובות משבוע הקוטור בפריז 2022

שבוע הקוטור נגמר ועם סיומו מגיעה הכתבה האהובה עליכן.ם. זו שמסכמת את השבוע כולו ומביאה לכן.ם את התצוגות הכי טובות שאסור לכן.ם לפספס. העונה מעצבי בתי האופנה הציגו תצוגות מדהימות בהן שילבו באופנת הקוטור את הטרנדים הכי חמים כרגע. אז שנתחיל?

Jean Paul Gaultier 

ז'אן פול גוטייה הוא אחד ממעצבי העל המפורסמים בעולם. למי שלא מכיר.ה את היסטוריית חייו של המעצב הצרפתי הוא החל את דרכו בעולם האופנה בשנות ה-70, כאשר פייר קארדן גילה את כשרונו והזמין אותו להיות מתלמד אצלו. ב-1976 הוא עיצב את הקולקציה הראשונה שלו אך פתח את בית האופנה הנושא את שמו רק ב-82'. בית אופנה שהיה להצלחה מסחררת כבר מהרגע הראשון. זה הביא לכך שב-98' הרמס קנו 35% מהמותג.  גוטייה פרש לפני שנתיים מעולם האופנה. אך מאז בכל עונה  המעצבים מתחלפים ובכל פעם מעצב אחר מביא את החזון שלו למותג. העונה היה זה גלן מרטנס המעצב מאחורי המותג y project ודיזל שעיצב את קולקציית הקוטור של המותג. והיא הייתה מרהיבה. רואים בה בבירור את ההשפעה של גוטייה וכן גם את השילוב בין קו העיצוב של השניים. הקולקציה כל כך מרעננת ושונה משאר התצוגות שהיא פשוט הייתה חובת צפייה. העיצובים מקוריים ושונים כל כך מקולקציות קוטור ״מסורתיות״ שאני פשוט התאהבתי. 

Alexandre vauthier 

מעצב האופנה הצרפתי אלכסנדר ווטייר עבד במשך 8 שנים אצל ג׳ון פול גוטייה והיה גם המתלמד של מוגלר. ב-2009 החליט שהוא פותח מותג הנושא את שמו. מאז לפי דעתי הוא מצליח לפסל מראה נשי בכל עונה מחדש בעזרת גזרות שנעות בין קלאסיקה על זמנית למודרניות מעודנת. בתצוגה האחרונה סיפר לווג איך הוא השקיע את השנתיים האחרונות לחקור איך האופנה באה לידי ביטוי בתקופה של אחרי משבר ומצא שהיא מעל לכל סוציולוגית (שזו הבחנה מעניינת שהייתי ממליצה לג'ונתן אנדרסון לחשוב עליה לפני שימשיך בקו המסננות שלו). ההשפעה העיקרית לקולקציה על פי המעצב הייתה המחקר בשילוב אימג'ים מהאופנה של שנות ה-20. והתוצאה בעיני? יוצאת דופן כזו שבהחלט עונה לרוח התקופה ה"פוסט מגפתית"  שלנו. בה רק בא לנו לצאת לבלות ולעשות את זה באקסטרווגנטיות! 

Azarro

אזרו נפתח בשנת 1962 ע״י המעצב הצרפתי-איטלקי לוריס אזרו. אזרו החל בעיצוב תיקים, חגורות ואקססוריז לאשתו ובשנת 1967 הוא פתח את הבוטיק הראשון שלו בו החל לעצב קולקציות קוטור. מפורסמות כמו בריז'יט בארדו, סופיה לורן, טינה טרנר ועוד לבשו את עיצוביו. לאחר שנפטר בשנת 2003 הבת שלו החליפה אותו וב-2020  אוליבייה טייסקנס מונה למעצב הראשי של בית האופנה. חוץ מזה שתצוגת הקוטור הייתה מרהיבה מה שהביא אותי לבחור בה כאחת שחייבים לראות הוא הרוב הגברי בתצוגה. העיצובים הגבריים שלרוב לא רואים בשבוע הקוטור הפתיעו אותי לטובה והיו פשוט מרהיבים. חליפות מדהימות שאני חייבת בארון.

 Schiaparelli

בית האופנה סקיפרלי נפתח בשנת 1927 (!!!) ע״י המעצבת האיטלקייה אלזה סקיפרלי. המעצבת ניהלה את בית האופנה עד שנות ה-50 והוא תמיד היה עוסק בעיצובים סוריאליסטים. בשנה האחרונה המותג תחת עיצובו של דניאל רוסברי עשה כותרות (לא תמיד הכי טובות) והופיע לנו לא מעט בפייד (או שזה רק לי?). המותג קיבל יח"צ רציני וכן גם הלביש כל סלב תחת השמש (הכל התחיל בשמלה של ליידי גאגא בהשבעה של ביידן זוכרים?). דניאל הוא מעצב אמריקאי שעבד במשך 10 שנים אצל טום בראון. ואף היה גם בסוף למעצב הראשי. ב-2019 הוא מונה למעצב הראשי של בית האופנה סקיפרלי. ובכך הפך לאמריקאי הצעיר ביותר שהופך למעצב ראשי של מותג צרפתי.

בלי להעליב בגלל ההצפה של עיצובי המותג ברשתות החברתיות אני אישית כבר לא יכולה לראות אותו (ואת קיארה בפטמות שונות). אבל כשמגיע מגיע וקולקציית הקוטור הזו הייתה פשוט מרהיבה. מה שכיף בעיצובים של סקיפרלי הם שהם אומנות לכל דבר. הפיסולים והשילוב שלהם עם הבגדים עשויים היטב ואי אפשר שלא להעריך אומנות טובה.

Valentino

גם לולנטינו נעשה סקירה היסטורית קטנה, תודו שזה כיף. ונלנטינו הוקם לפני 62 שנה בשנת 1960 ע״י המעצב האיטלקי הנודע ולנטינו גאראווני. קולקציות הקוטור של המותג הן כאלו שאחריהן אנחנו תמיד מנסות לנחש איזה לוקים נראה בעונת הטקסים או מה יגיע לאוסקר. הקולקציה הנוכחית היא המושלמת ביותר למשחק הזה. והיא גם קולקצית הקוטור הכי אינקלוסיבית שנראתה עד היום. קוטור התאפיין במשך שנים בשמלות ערב נוצצות בעבודת יד קפדנית השמורות לנשות האצולה או החברה הגבוהה. פייר פאולו פיוצ'ולי מעצב המותג אמר לווג כי בתצוגה הזו הוא רצה לפתוח את הקוטור לסוגי גוף שמעולם לא היו יכולים להיות "חלק" ממנו. "אני רוצה לשמור על הקוד אבל לשנות את הערכים" אמר בראיון לפני התצוגה למגזין ווג והדבר בהחלט בא לידי ביטוי בקולקציה. החל מהגיוון של הדוגמניות ועד למידות והצלליות כל מה שקרה בתצוגת הקוטור של ולנטינו צעק "אחר" ואנחנו עפנו על זה. 

Translate