השנה החדשה רק החלה וכבר תעשיית האופנה זוכה לראות את מוצר הויראלי הראשון שלה. על מה מדובר? תיק יד שנמכר באתר של ענקית הסחר האמריקאית וולמארט. והפך ויראלי בזכות מחירו (78 דולר) והיותו חיקוי נאמן למקור של תיק הבירקין של הרמס. איך דבר כזה קורה? ומדוע אנחנו לא רואים תגובה מצד בית האופנה?
"וירקין" ככה קראו יוצרות התוכן האמריקאיות לחיקוי של תיק הבירקין שנמכר ברשת וולמארט האמריקאית
מדובר באחד החיפושים הכי בולטים בטיקטוק בימים האחרונים, והתוכן שזכה למיליוני צפיות ולייקים בימים בודדים. תכירו את ה"וירקין" תיק יד שנמכר באתר וולמארט תמורת 78 דולר. הוא חיקוי מדויק (למעט הלוגו) של תיק בירקין האייקוני של הרמס. או כמו שתיארו אותו האמריקאיות "הכפיל המשתלם שלו". לקראת סוף השבוע שעבר עלה התיק לאתר וולמארט על ידי מוכרים חיצוניים. והוצע למכירה במגוון צבעים וגדלים. הדגמים שהפכו ויראלים תוך שעות, אזלו במהירות שיא.
אבל איך יכול להיות שחיקוי לתיק המוכר, היקר והמוגן משפטית נמכר באתר של ענקית הסחר בלי שום בקרה?
על פי אינספור אתרי חדשות, ברגע שהתפוצץ השיח ברשתות החברתיות דאגה וולמארט להוריד את המוצר מהאוויר. אלא שהתיעוד למכירה שלו כבר מרוח בכל פלטפורמה אפשרית. וגרוע מכך, סרטוני האנבוקסינג שנוצרו בטיקטוק מתארים לפרטי פרטים עד כמה הוא נאמן למקור. ומהווים הוכחה חותכת לכך שוולמארט לקחה חלק במכירת חיקוי של התיק היקר בעולם.
על פי המומחה מילטון פרזה שעומד בראש "consultancy the Luxury Institute" וולמארט והמוכרים החיצוניים עתידים לחטוף תביעה. שכן המכירה של המוצר פוגעת בסימני המסחר של הרמס וגם בקניין הרוחני שלה. והרמס… היא אחת החברות הקנאיות ביותר לסימני המסחר שלה. פרזה טוען כי התקרית מדגישה גם את אחריותם של קמעונאים כמו וולמארט במכירת זיופים. "אנשים ברשתות החברתיות חושבים שהתיק נוצר ונמכר על ידי וולמארט. דבר שנותן לתיק לגיטימציה כ-דיופ." אמר למגזין BOF. "הם חושבים שאם הם קנו את התיק באתר כמו וולמארט, מדובר בדבר חוקי."
מנגד ישנם ברשתות החברתיות מי שחגגו את עלייתו של ה"וירקין" וטענו כי ההצלחה שלו היא הדרך לפגוע בתאגידים הגדולים
אפשר לומר שהפופולריות של הוירקין מדגישה את התסכול גובר מסקטור היוקרה. כידוע בשנים האחרונות המחירים של מוצרי היוקרה והתיקים בפרט זינקו במאות אחוזים. המיצוב הגבוהה הפך את הבירקין לדבר שנמצא הרחק מהישג ידם של צרכנים ממוצעים. ובאותה נשימה נחשפים תיעודים שמוכיחים כי למרות עליית המחירים, איכותם של מוצרי היוקרה ירדה.
הדבר הזה מטשטש את הגבול בין מוצרים אותנטיים למוצרים מזויפים עבור צרכנים רבים. ואם לוקחים בחשבון את הקלות שברכישת זיופים וכן גם שינוי הגישה כלפיהם במדיות החברתית… "חלופה" כמו הוירקין הופכת עבור רבים למושכת. על פי מגזין טיימס, מחברת הרמס לא נמסרה הצהרה בנושא.
מעניין יהיה לראות אם ההצפה של החיקוי בקרב נשים באר"הב תוביל לירידה במכירות של המוצר האמיתי. ואולי אפילו תפגע, בשמו הטוב.