BringThemHomeNow#
פרח הקמליה הפך לסמל של שאנל אבל מה הסיפור שעומד מאחוריו?

פרח הקמליה הפך לסמל של שאנל אבל מה הסיפור שעומד מאחוריו?

מאז ומתמיד היו סמלי המותג של שאנל חלק בלתי נפרד מהעשייה שלו. הם השתלבו בכל פריט ומוצר ובאו לידי ביטוי בשלל דרכים. בחודש שעבר ראינו אותם סמלים השתלטו גם על קולקציית האופנה הלבישה. אבל מה הסיפור שעומד מאחורי הבחירה בהם?

בפרק האחרון של פודקאסט האופנה של המגזין, סיידנוט, עורכות המגזין אירחו את אריאלה גרבר לעוד פרק של אופנה בספרות. והפעם הוקדש הפרק לשיחה מעמיקה על מקורותיו של פרח הקמליה של קוקו שאנל. 

כבר תקופה ארוכה, מאז עזבה המעצבת וירג'ין ויארד את המותג, אנחנו רואים בשאנל תצוגות קולקטיב. תצוגות שנוצרות יחד על ידי צוות העיצוב של המותג. ושואבות בכל פעם השראה מסיפור אחר של המייסדת. אלא שבקולקציה האחרונה, בחרו במותג להפנות את הזרקור דווקא לסמלים של המותג. פפיונים, סרטים, פנינים ופרחים קיבלו טיפול מיוחד וקמו לתחייה. עם עליית הקולקציה על המסלול עלתה גם השאלה – מהיכן הגיעו הסמלים וכיצד הפכו למה שהם היום?

ואכן מאחורי הסמלים עומדים סיפורים מעניינים. כאלו שנולדו מחייה של המייסדת אשר בחרה בכל אלמנט בצורה מושכלת על מנת לציין את הדרך שעשתה. בפרק החדש של הפודקאסט מתארת גרבר את הסיפור והספר שעומד מאחורי פרח הקמליה. סיפור שקראה המעצבת בילדותה והפך עם השנים לסמן הדרך שלה.

"את הספר קוראת גבריאל בגיל 12 במנזר…. כשהיא רואה את הדמות שגדלה כמוהה בעוני ומגיעה להיות אייקון של אופנה ויופי בפריז, היא אומרת גם אני רוצה" 

בפרק מספרת גרבר את העלילה של הספר שהשפיע על שאנל כל כך בבגרותה. כיצד פרח הקמליה שמוביל את הדמו הראשית הופך גם לסמל של המעצבת. וכן גם איך היצירה הספרותית באה לידי ביטוי עד היום בקולקציות של המותג. לקינוח דנו העורכות וגרבר גם בקולקציה של דיור שששאבה השראה מאחת היצירתות הספרותיות הראשונות של וירג'יניה וולף. כל זה בפרק האחרון של סיידנוט

Translate