BringThemHomeNow#
birkin בירקין המתיחות בין ארה"ב לסין עולה מדרגה. כאשר הפעם לא הממשל הסיני הוא התוקף. אלא דווקא היצרנים הסינים. אלו יצאו במאבק נגד הממשל האמריקאי ופנו באופן ישיר אל הצרכנים… בטיקטוק.

היצרנים הסינים יצאו למתקפה וחשפו את עלויות הייצור של מותגי היוקרה

המתיחות בין ארה"ב לסין עולה מדרגה. כאשר הפעם לא הממשל הסיני הוא התוקף. אלא דווקא היצרנים הסינים. אלו יצאו במאבק נגד הממשל האמריקאי ופנו באופן ישיר אל הצרכנים… בטיקטוק. וחשפו את עלויות הייצור והספקים של מותגי היוקרה.

בימים האחרונים אזרחים סינים משתמשים בפלטפורמה כדי לחשוף את העלויות האמיתיות של ייצור פריטי יוקרה

הכל החל מיוצר יוטיוב סיני שהחליט לחשוף לעולם את האמת על מותגי היוקרה. כיצד בתי אופנה ומותגי לאקשרי מסתמכים על מפעלים סיניים ועבודה זולה כדי לייצר את מוצריהם. ואיך הם גם לוקחים את המוצרים אורזים מחדש או מתקינים פריטים קטנים (כמו הלוגו) באירופה על מנת לקבל את תו התקן, "יוצר באיטליה". המהלך היה תגובה ישירה של בעלי המפעלים למלחמת הסחר שפתח הנשיא טראמפ. שכן הם הבינו כי היא עומדת לחסל להם את העסק. 

חלק מהסרטונים ששותפו בטיקטוק הציעו הצצה חד פעמית לספקים של מותגי העל. היה זה החשבון של היוזר @senbags2 שהוביל את הטרנד. חשבון שמאז הפרסומים בעולם נמחק מהרשת. הגבר המצולם בסרטונים סיפר כיצד בתי האופנה ומותגי העל מייצרים 80% מהמוצרים שלהם בסין. הוא טען כי מרבית תיקי המעצבים בעולם מיוצרים במפעלי עור סינים. וחשף כי העלות האמיתית של ייצור תיק בירקין היא 1,400$ בלבד. והוא לא היחיד, מאז שעלה לאוויר עוד מספר חשבונות צצו וחשפו את המפעלים הייצרנים של חברות ענק כמו אדידס, לולולמון, גוצ'י ועוד.

ואיך אפשר לייצר עוד נזק למערב? בסרטונים קראו הייצרנים הסיניים לקנות את המוצרים באופן ישיר מהמפעלים ולחתוך את המתווך

כן, סרטוני הטיקטוק הללו מעודדים באופן פעיל צרכנים לעקוף את בתי האופנה ומותגי העל. הם קראו לצופים לקנות באופן ישיר מהמפעל ואפילו מסבירים איך לעשות זאת בפלטפורמות הסיניות המיוחדות. לא מפתיע לראות כיצד הסינים בחרו להשתמש בטיקטוק על מנת להגיע ישירות לצרכנים האמריקאים ולשבש לטראמפ את התוכניות. ואכן אפשר לראות כי האמריקאים מגיבים לדבר וקוראים להפסיק ולקנות מהחברות המערביות היקרות. רבים אפילו אמרו ברשתות החברתיות שהם יתחילו לקנות באופן ישיר מהסינים למרות המכסים. ותמכו בייצור הסיני באופן פומבי. 

אלא שהממשל האמריקאי הוא לא המפסיד הגדול מהמתקפה. תעשיית היוקרה, היא זו שנפגעת בטווח הארוך וכביכול "ניזוקה" באופן בלתי הפיך. לא ברור אם הסרטונים אכן מציגים מפעלים יצרנים של בתי האופנה או מפעלים לייצור חיקויים שרוכבים על גל. לא ברור אם העלויות שפורסמו בסרטונים אכן תואמות את עלויות הייצור האמיתיות. אך דבר אחד ברור – תעשיית היוקרה שניפחה מחירים באופן לא פרופורציונלי חייבת להיות שקופה יותר. כי פרסומים כאלה גורמים לצרכנים לערער באופן חד משמעי באמינות שלה.

Translate