תעשיית החיקויים חווה את עידן הזהב שלה בשנתיים האחרונות. וזאת לאור הפופולריות לה זוכה תרבות הדיופים. זו שהפכה את החיקוים לדבר מקובל ואפילו "מבוקש" בקרב צרכני האופנה והקוסמטיקה מרחבי העולם. אבל מי היו המותגים להם יצאו הכי הרבה זיופים?
על פי חברת הטכנולוגיה Entrupy שמאמתת מקוריות של מוצרי יוקרה כ-9 אחוזים מכל המוצרים שנבדקו בשנה שעברה היו לא מקוריים
Entrupy היא חברה טכנולוגית המייצרת מוצר אשר עושה אותנטיקציה למוצרי יוקרה באמצעות בינה מלאכותית. בשנה שעברה החברה אימתה סחורה בשווי העולה על 1.48 מיליארד דולר. הטכנולוגיה של החברה נמכרת ליחידים על מנת לתת לחנויות וינטג' ויד שניה את האפשרות לאמת מקוריות בקלות ויעילות. על פי ממצאי החברה בשנה שעברה היו מספר מותגים שזכו ליותר זיופים מהמתחרים.
במקום הראשון למותג עם הכי הרבה זיופים הגיע המותג Goyard עם עלייה של 23% בכמות המוצרים המזויפים שנמצאו בסריקות החברה. אחריו מוצרים של בית האופנה פראדה שלהם נרשמה עלייה של 14%. ואחריהם באופן שווה עם עלייה של 12% – סלין, הרמס ולואווה. כאשר על פי המידע של החברה מרבית המוצרים הלא מקוריים שנמצאו מגיעים מסין.
את העלייה בכמות הזיופים שמגיעים לשוק מאשימה החברה בכמות התוכן שנוצר סביב תרבות הדיופים ברשתות החברתיות.
כך לדוגמא הדוח של החברה מציין כי אחד הטרנדים החזקים בטיקטוק הוא ההאשטאג #REPTOK. האשטאג שנוצר על ידי היפנים ומשפיעני רשת שעובדים איתם. וזאת על מנת לקדם מוצרים מזויפים מבלי למשוך את תשומת ליבם של גורמי האכיפה או הרשתות החברתיות עצמם. לצד זה נרשמה גם עלייה בפלטפורמות שמוכרות מוצרים לא מקוריים. וזה ההזדמנות שלכם לגזור ולשמור כדי לא ליפול בפח. כך לדוגמא קמו פלטפורמות כמו DHgate או Shopee אשר מתמחות במכירת זיופים למוצרי יוקרה. שתיהן אף סומנו על ידי ממשלת ארה"ב כפלטפורמות פיראטיות וזדוניות.
ומה הם זיופים? זיופים הם העתק מדויק של מוצר יוקרה כזה או אחר. זיופים מתיימרים להיות הדבר האמיתי ונוצרים לא פעם בצורה ואיכות כל כך דומה למציאות שבהחלט קשה מאוד להבדיל ביניהם. גם בארץ ישנה כמות גדולה של מוכרים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם ומבטיחים שמוצרי היוקרה שלהם מאומתים. שימו לב ממי אתם קונים ואיזה "תעודת אותנטיות" אתם מקבלים. מהניסיון האישי שלי כמות גדולה של מוכרים בארץ היום ימכרו לכם בלי שאתם או הם ידעו… זיופים.