בסוף השבוע שעבר הודיע מותג האופנה Dsquared2 כי הוא יוצא לדרך עצמאית חדשה. אלא שמהר מאוד התברר כי הדבר לא באמת אפשרי וכי ההצהרה הגרנדיוזיות מובילה את המעצבים מאבק משפטי ענק.
בחודש שעבר חגגו דין ודן קטן, מייסדי Dsquared2, חגגו 30 שנה להקמת מותג האופנה שלהם
את המותג השיקו התאומים בשנת 1995. השניים, ילדי קנדה, למדו עיצוב אופנה בפרסונס שבניו יורק ומיד לאחר סיום הלימודים עברו לאיטליה. שם עבדו כמעצבים עבור בית האופנה ורסאצ'ה תחת המייסד ג'יאני. ומאוחר יותר עבור המותג דיזל ממנו יצאו לדרך עצמאית כאשר הקימו את דיסקוורד. חמש שנים מאוחר יותר וכדי להגדיל את העסק הם חתמו עם Staff International SpA על חוזה הפצה וזיכיון.
כך לאורך 30 שנה התפתח המותג והוסיף אט אט עוד מחלקות וקולקציות. כאשר היום למותג קו ביגוד לנשים, גברים וילדים. קולקציית בישום ענפה שנמכרת גם בארץ. ואפילו קווים מיוחדים להלבשה תחתונה וכן גם ביגוד חוף וים. ולמרות זאת ולאחר חגיגות ה-30 הגיעו האחים למסקנה שהם צריכים לשמור על מורשתם ולהתנתק באופן מידי מ-STAFF.
המהלך משקף את הרצון שלהם לאוטונומיה ובחינה מחודשת של המותג והאופן שהוא מיוצר ומיוצג בעולם.
על פניו – בחירה סופר הגיונית. אלא שעל הסכם הייצור, ההפצה והזיכון הנוכחי עם חברת הבת של קבוצת OTB הם חתומים עד סוף 2027. מיד לאחר ההצהרה הגישה סטף תביעה נגדית בבית המשפט במילאנו במטרה לאכוף את ההסכם הקיים. על פי התביעה הם טוענים שהרישיון נשאר "בתוקף מלא" ודוחים כל סיום מוקדם "אחר". בטענה שאין עילה משפטית לפעולה כזו. וכנראה גם על פי הדיווחים שאין להם באמת סעיף יציאה שהם יכולים לממש.
התאומים קטן מצידם עומדים על שלהם וטוענים כי כבר החלו לעבוד על ייצור ושיווק פנים ארגוני. שיכל לפעול כבר בעונת הקיץ 2026. הם הדגישו כי הגיעו להחלטה בעזרת "יועצים נאמנים וגיבוי פיננסי איתן". ההליכים המשפטיים המתנהלים כעת יקבעו את עתיד הייצור וההפצה של המותג Dsquared2. ונראה כי הקשר האישי שיצרו לאורך השנים עם רנצו רוסו, מייסד OTB, לא יחזור להיות מה שהיה.