לפני שבוע, קיבל המעצב ג'וליאן קלוזנר את הקידום לו ייחל. לאחר שנים בהם עבד תחת המעצב דריס ואן נוטן, זכה לרשת אותו. מדובר בקידום מרגש אך גם בעל משמעות לצעירי התעשייה.
בפרק האחרון של הפודקאסט של המגזין, סיידנוט, דנו עורכת המגזין עמית ורעות זאנטקרן בזרקור שקיבלו אנשי התעשייה מהמותג דריס ואן נוטן.
במשך שנים מתלוננים צעירי התעשייה כי הם שקופים. מעצבים צעירים רבים עובדים ימים ולילות על מנת להתברג לחברות המותגים האהובים עליהם. וכאשר הם כבר מצליחים לשים רגל בדלת, הם לא פעם זוכים ליחס מזלזל, תנאים מינימליים ו-0 אפשרויות קידום. הגישה הזו מביאה לא מעט מהם לעזוב את התחום. ובשנים האחרונות אלו שבחרו להמשיך ולטפס בסולם רואים איך תפקידי המפתח, אלו שעבורם הם עבדו כל כך קשה כדי להשיג, הולכים למפורסמים.
השיח בנושא הפך לחלק בלתי נפרד מהתעשייה, כאשר אפילו מגזינים ייעודים (1GRANARY) הוקמו על מנת להעלות את הדיון לסדר היום. כולם שואלים את אותה השאלה, למה להשקיע כל כך הרבה שנים בתעשייה בלי אופק? משחק הכיסאות המוזיקליים של התעשייה הפך בעיני רבים מהצעירים לעוד בדיחה. אלא שבשבוע שעבר היה זה המותג דריס ואן נוטן שנתן להם מעט תקווה.
בשבוע שעבר מונה אל המותג המפורסם קריאייטיב דירקטור שמגיע מתוך צוות העיצוב.
המעצב דריס ואן נוטן, בחר לעזוב את בית האופנה שלו לאחר 38 שנים של עשייה. את מקומו הוא הוריש לחבר צוות אותו טיפח מספר שנים. הזוכה המאושר היה המעצב ג'וליאן קלוזנר שעבד בבית האופנה ותחת המעצב מאז 2018. קלוזנר, בלגי בעצמו, היה אחראי על מחלקת אופנת הנשים ועבד קודם לכן בבית האופנה מרג'יאלה.
ולמרות שמדובר במעצב מבטיח ומוכשר, הבחירה חשובה יותר במובן הערכי שלה. ובאופן בו היא מוכיחה לחברי התעשייה הצעירים אך גם למותגים מתחרים. מדוע? את זה תוכלו לשמוע בפרק החדש של סיידנוט עם עוד דברים חשובים שקרו השבוע בתעשייה.