BringThemHomeNow#
זוועות ה-7 באוקטובר ב-11 לדצמבר, כמעט חודשיים מאז פרוץ "חרבות ברזל", הוצגה בחמאם ביפו תצוגת אופנה חשובה מהסוג של "הלוואי שזה לא היה צריך לקרות, אבל אם זה קרה, זה מה שצריך לעשות לגבי זה". אז כן, מסתבר, שתצוגת אופנה יכולה להיות הסברה מעולה. 

עניין של נקודת מבט: תצוגת האופנה שנתנה מקום לזוועות ה-7 באוקטובר

ב-11 לדצמבר, כמעט חודשיים מאז פרוץ "חרבות ברזל", הוצגה בחמאם ביפו תצוגת אופנה חשובה מהסוג של "הלוואי שזה לא היה צריך לקרות, אבל אם זה קרה, זה מה שצריך לעשות לגבי זה". אז כן, מסתבר, שתצוגת אופנה יכולה להיות הסברה מעולה. 

*תמונה ראשית – ערן לוי

מאז המלחמה החלה ליזום המעצבת ליאן מזרחי את הפרויקט המטורף, POV, מלשון נקודת מבט. ואכן נקודת המבט הייתה העניין המרכזי – תצוגת אופנה שמוקדשת לשורדות ומי שאיבדו את יקיריהן ב-7 באוקטובר. שמלת כלה מעוטרת בחרבות ברזל, מחוך וחצאית עשויי קליעים – הם רק חלק ממה שהרכיב את התצוגה המרגשת וגם בלתי נתפסת הזו. 

בתצוגה הוצגו 15 דגמים שעוצבו בעקבות המלחמה. הם הוצגו על גופן של שורדות הטבח או מי שאיבדו את יקיריהן. שצעדו כדיי להנציח, כדיי לתת קול למי שלא שרדו. 12 מהצועדות והצועדים שרדו את הנובה. את הפסקול לתצוגה יצר אורן לוייפר, ניצול מהטבח. אוולין הגואל הנחתה, אבי אבורומי שר. חלק מהדגמים עוצבו לא רק בהשראת סיפורים ומקרים, אלא ממש בשיתוף עם שורדים ושורדות במטרה לעצב בגד שמייצג את הזוועות, שמספר את הסיפור, בגד ששם במרכז את סיפורי ה-7 באוקטובר. 

יובל שרביט-טרבלסי, אלמנתו של מור טרבלסי ז"ל שנורה מולה במסיבה, נאלצה להתחבא בין גופות מעל 6 שעות כדיי לשרוד.

היא נאלצה להיות עדה לזוועות שקרו במסיבה, שכללו רצח ואלימות מינית, שרוב קורבנותיה לא שרדו כדיי לספר. השמלה שלבשה בתצוגה, שמכוסה משפטים וכפות ידיים עשויות בד, מיועדת לשאת ולספר את סיפוריהן. יובל והשמלה הוצגו בשער עיתון הדיילי מייל. וכך ציטוטים מהשורדות והשורדים שכתובים בעברית על השמלה, הגיעו לכל העולם. היא סיפרה על השמלה: ""בשבת השחורה הזאת איבדתי את מור בעלי האהוב שהספקנו להיות נשואים רק חודש. זו הייתה אהבה טהורה שפשוט נגדעה ברגע. השמלה עימה צעדתי הייתה מורכבת משמלת כלה. כי אני ומור התחתנו חודש בדיוק לפני שזה קרה". את השמלה עיצבה אדר כהן בשיתוף פעולה עם יובל שרביט-טרבלסי. בעקבות סיפור ההישרדות שלה והנצחת בעלה. 

בתצוגה צעדה גם ג'סיקה אלטר, דוגמנית ומי שהייתה בת זוגו של בן שמעוני ז"ל, שנסע הלוך ושוב לחלץ מזירת הטבח ולא שרד את החילוץ הרביעי.

ג'סיקה ובן לא הספיקו להתחתן. ג'סיקה לבשה שמלת כלה יפהפייה וכואבת שעיצבה עבורה מי שיזמה את התצוגה, ליאן מזרחי. את חרבות הברזל על השמלה יצרה התכשיטנית אפרת קסוטו. אלטר צעדה על המסלול בשמלה כשכיסתה אותה שכמייה. רק לאחר שהרקדנים הסירו אותה, ניתן היה לחזות בחרבות הברזל. ובפצע הירי המאופר על החזה של אלטר. היא סיפרה על התצוגה: "זה היה אחד הדברים הכי קשים שעשיתי, חששתי שלא אצליח לצעוד על המסלול. אבל בדיעבד אני מבינה שזה אחד הדברים הכי מעצימים שעשיתי. הצלחנו להנציח את האסון באמצעות אמנות".

מזרחי עיצבה גם שמלה שלבשה מילאנה לוטנצקי. שאיבדה את חברתה הטובה ביותר מרסדס אוריה עמר במסיבה. היא עלתה למסלול כספר התהילים של חברתה בידה, בשמלה שקצוותיה חרוכים. בנוסף צעדה ולדה פטפוב, בת 25 מאשדוד, שהתיעוד שלה בורחת בסרטון עם של אדום הפך בינלאומי ברמה שהיא נקראת באינטרנט "Lady in Red". בשמלה של המעצבת אפרת קליג, לבשה פטפוב כחול, עם מחשוף מעוטר מגן דוד. לראשה עיטורים של יונים, להזכיר אפשרויות של שלום ומציאות אחרת שתוכל להיות כאן. התצוגה הסתיימה בשירת התקווה.  זוועות ה-7 באוקטובר

Translate