BringThemHomeNow#
לינור ברנר 55 שנה, 100 יצירות טקסטיל - שנקר חוגגת את הקמת המחלקה לעיצוב טקסטיל

55 שנה, 100 יצירות – שנקר חוגגת את הקמת המחלקה לעיצוב טקסטיל 

55 שנים עברו מאז נוסד שנקר ואיתה המחלקה לעיצוב טקסטיל. על מנת לחגוג את הרגע המרגש הרימה המחלקה תערוכה מיוחדת. תערוכה שחוגגת את הבוגרים, העשייה לאורך השנים וכן גם את התפתחת התחום. 

ב-1970 נוסדה שנקר, המכללה לטכנולוגיה של אופנה וטקסטיל, על מנת להכשיר כוח אדם לתעשייה הישראלית 

מקום המדינה הייתה תעשיית הטקסטיל אחד הענפים שהממשלה הישראלית בחרה לטפח. משאבים ומאמצים רבים הושקעו באוכלוסיות העולים על מנת להכשיר אותם לתעשייה. וכן גם על מנת לשמר את מלאכות היד הייחודיות שהביאו איתם ארצה. שנות ה-70 היו תור הזהב של התעשייה בה פעלו מפעלי טקסטיל רבים שהפכו מוכרים בארץ ובעולם. כך לדוגמא פעולו מפעלים כמו אתא, כיתן, פולגת וגוטקס. 

על מנת לחזק את התעשייה אף יותר ולהכשיר את הדור הבא שלה נולדה המכללה לטכנולוגיה של אופנה וטקסטיל שנקר. המטרה הייתה ברורה, לייצר אקדמיה בה יוכשר דור חדש ומיומן של אנשי תעשייה. אלו אשר  יובילו אותה אל העתיד. בפועל בשנתה הראשונה המכללה פתחה חמש מגמות הכשרה שעדיין פועלות ונלמדות ברחבי העולם. טכנולוגיה טקסטילית, ניהול הייצור, ניהול ושיווק, עיצוב אופנה ועיצוב טקסטיל. עם השנים שנקר גדלה והתחילה ללמד גם הנדסה ואמנות, דבר שצמצם את המחלקות.

השנה חוגגת המחלקה לעיצוב טקסטיל 55 שנה של עשייה בתערוכה מיוחדת לקהל הרחב 

100 עבודות של בוגרות ובוגרים, ותיקים וצעירים נאצרו לחלל אחד. יחד הם יוצרות את תערוכת "בד בבד". המציגה פסיפס עשיר של קולות, נקודות מבט ודרכי עשייה על ההתפתחות בתחום הטקסטיל בישראל בעשורים האחרונים. מלימודי אריגה, סריגה והדפס על טקסטיל שהיו ההתמחויות של המחלקה עם הקמתה. ועד לפיתוחים, מחקר, יזמות, אלתור וחשיבה מחוץ לקופסא. בין המדיות השונות בתערוכה ניתן לראות יצירות בטכניקות של דפוס דיגיטלי לצד סוגי ואריגה ידנית. טאפטינג בצמר טיבטי ואפילו פיתוח סריגה חדשניים. 

בין המציגים הבולטים: צורי גואטה, הדר סובול, אדוה קרמר, יעל הרניק, שירי כנעלי. נלי הורוביץ, איילת יונטף, אריק ונטורה. צביה גרין, טל טרייסטר ועוד רבים שבגרו במהלך השנים. כל העבודות המוצגות מוצעות למכירה על-ידי המעצבים והאמנים. ומייצגות את הדיאלוג המתמיד בין תחום העיצוב והתעשייה.

Translate