אשתו של וירג'יל אבלו תופסת את תפקידו בחברה שפתח – Virgil Abloh Securities
השאלה מי יתפוס את מקומו של וירג'יל אבלו לא ירדה מסדר היום מאז לכתו של מעצב האופנה בנובמבר. אבלו היה מעצב אופנה אפרו אמריקאי חלוצי שכבש פסגות בתעשיית האופנה הבינלאומית ושינה את האופן בו אנו רואים וצורכים אופנה וסטרייט. מותו הפתאומי קטע פרויקטים רבים עליהם עבד במגוון רחב של חזיתות ומותגים. השבוע קיבלנו תשובה חלקית לשאלה מי ימלא את מקומו לפחות בחברה שלו Virgil Abloh Securities. והיא לא אחרת מאשר אשתו של המעצב, שאנון אבלו. אבלו אמר בעבר כי החברה היא ה"תאגיד היצירתי" שלו והיום מטרתה היא להפיץ את האתוס והמהות של המעצב בעולם.
מה זה בעצם אומר?
בהצהרה שפרסמה החברה המדוברת נכתב כי "החברה תפעל לחנך בעולמות האמנות, הארכיטקטורה, ההנדסה, העיצוב התעשייתי, עיצוב האופנה, המוזיקה, הקולנוע, הכתיבה והפילנתרופיה." על פי מקורות שונים הארגון יפעל לפעילות פילנתרופית שתעזור "ליצור דרכים טובות ושוויונית יותר לשלב כישרון מגוון בתעשיות שונות."שאנון ווירג'יל נפגשו בתיכון והיו יחד 10 שנים עד שהתחתנו ב-2009. שאנון אבלו הייתה מאוד מעורבת מאחורי הקלעים ביצירותיו של בעלה מאז החל לפעול. ואפילו הייתה האחראית להפקת תצוגת המחווה של OFF WHITE שהיוותה חלק חשוב בתוכנית העל שלו להוסיף ליין קוטור למותג. ההודעה מגיעה זמן קצר לאחר ההודעה על מינויו של המעצב איב קאמרה למנהל האמנותי של OFF WHITE הבית האופנה שהקים אבלו.
טום פורד פורש מתפקידו כיושב ראש איגוד מעצבי האופנה האמריקאי
בשבוע שעבר הודיע מעצב האופנה טום פורד כי זמנו באיגוד מעצבי האופנה האמריקאי תם לאחר שלוש שנות פעילות. עד שחבר המנהלים של האיגוד יבחר יושב ראש חדש יקבל מנכ"ל האיגוד, סטיבן קולב, את האחריות כיושב ראש זמני עד לסוף השנה. יושב הראש החדש שיבחר יתחיל את תפקידו בינואר בשנה הבאה. פורד מסר הצהרה לעיתונות בה סיפר על המסע שלו באיגוד. "כיושב ראש ה-CFDA היה לי הזכות לראות ממקור ראשון את האופטימיות והישגיות שמניעה את התעשייה שלנו קדימה. בשלוש השנים האחרונות היה לי הכבוד לתמוך בכישרונות המיוחדים שיש לנו בתעשיית האופנה האמריקאית ואני כבר מחכה להמשיך את העשיה הזו כחלק מחבר המנהלים של האיגוד".
פורד קיבל את התפקיד ב-2019 לאחר שהמעצבת דיאן פון פירסטנברג עזבה את התפקיד ומילא את מרבית תפקידו במהלך משבר הקורונה. במהלך כהונתו הקים יוזמה עם מגזין האופנה ווג בעזרתה הצליחו לגייס 5 מיליון דולר לתמיכה בתעשיית האופנה האמריקאית. עוד הצליח להוציא לפועל את המט גאלה וכן גם שבוע האופנה בניו יורק כמה שיותר מהר לאחר המגפה ובכך להזניק את שיקום התעשייה.