BringThemHomeNow#

כל החדשות הכי מעניינות שיצאו מפסגת "force of fashion" של מגזין ווג

לפני שבוע, התקיים אירוע הפסגה השנתי "force of fashion". השישי במספר בהובלת מגזין ווג. זהו יום שלם של פאנלים ונטוורקינג בין הדמויות המשפיעות ביותר בעולם האופנה המשודר היישר מניו יורק. למרות שרוב הפאנלים נועדו לקידום עצמי ומסחרי של היושבים בו. רובם בני טיפוחיהם של ווג, השמות הגדולים בכל זאת הופכים את האירוע למעניין. הנושאים העיקרים של השנה, לא הפילו אותי מהכיסא במקוריותם. באירוע דובר על קיימות, זכויות אדם, אחריות סביבתית וביטוי מגוון בתעשייה. את היום הנחתה עורכת בכירה בווג, קלואי מאלה, ובין הפאנלים ניתנה ההזדמנות למפגש עם המעצבים שהם המועמדים הסופיים למימון מ-CFDA לשנה זו. 

פאנל 1 : קים ג'ונס וניקול פלפס על מסע בזמן וניהול זמן

המנהל האמנותי המג'נגל בין פנדי לדיור ומנהלת VOGUE RUNWAY העולמית ניקול פלפס, שוחחו על יכולות המולטיטסקינג מעוררות ההשראה של ג'ונס. זאת כאשר הוא עונד את מדליית הכבוד שהוענקה לו על ידי המלכה אליזבת, (ז"ל) לפני כשנתיים. באותם ימים, ג'ונס נכנס לנעליו הגדולות של קרל לגרפלד בתור המנהל האומנותי של פנדי. זאת במקביל לעבודתו כמעצב הראשי לגברים בבית האופנה דיור. ג'ונס משלב בצורה מדויקת בין השפה המשפחתית ומסורתית של המותג שחביבה על נשים מבוגרות, ומנגיש אותה גם לקהל הצעיר. בין היתר גם באמצעות שת"פים מדוברים שמשאירים את בית האופנה רלוונטי, כמו השת"פ עם סקימס או ורסאצ'ה. והופך את פרטי הארכיון של המותג לכח העל שלו.

הוא דן בהבדלים בין ארכיון דיור ופנדי, בעקבות חקירתם במהלך השנים. ציין שבעיצוביו לפנדי הוא לוקח השראה מדלפינה דלטרז, מעצבת התכשיטים ובתה של סילביה ונטוריני פנדי. שידועה באהבתה ללבוש פריטי פנדי ארכיוניים. איך הוא מבצע את שני התפקידים טוב כל כך? ג'ונס שיתף על חשיבותה של מנוחה. "כולם חושבים שאני עובד כל הזמן, ואני אכן עובד כל הזמן. אבל אני גם דואג שיהיה לי זמן לעצמי", אמר, והוסיף כי הוא נהנה לקבל לפחות יום לעצמו בשבוע או שבועיים. "פשוט להטעין מחדש. הנשימה הקטנה הזו תמיד חשובה".

פאנל 2:  ג'יג'י חדיד כבר לא רק דוגמנית, היא יזמת עסקית

בפאנל הזה, ג'יג'י חדיד וחברתה הטובה ועורכת האופנה גבריאלה קרפה ג'ונסון, נפגשו (בניגוד למה שתצפו – לא כדי לפרוק על קניה ווסט) אלא כדי לקדם את המיזם החדש של חדיד. חדיד השיקה לאחרונה את לייבל הקשמיר שלה Guest in Residence. המותג מוכר סריגים צבעוניים ורכים מקשמיר, בקונספט של "משפחתיות". הבד כה איכותי, כך שיוכל להחזיק שנים ויתגלגל בתוך המשפחה. לא סתם, חדיד החלה לקדם את המותג כשגילתה כשהיא בהריון.

"אי אפשר לדגמן לנצח. הייתי צריכה להיות יצירתית ולשם ראיתי את החיים שלי הולכים", אמרה. "ההריון רק גרם לי לחשוב על כמה יותר מסודרת ארגיש אם יש לי עבודה קבועה במשרד. כזו שאוכל לקחת את הבת שלי לשם איתי." הדוגמנית ציינה שבעוד שתמיד יש פיתוי לשים את השם על משהו אופנתי מהיר. כזה שיכול להבטיח סיפוק מיידי והכנסה מיידית, היא בחרה לקחת מסלול מתחשב ובר קיימא יותר. הבד הנדיר שמיוצר מצמר עזי הקשמיר נחשב לאחד היקרים בעולם. הוא בעצם הסיב הטבעי הדק ביותר שקיים כיום. נקווה שגברת חדיד תצליח במותג המקיים והמשפחתי שלה… ולא תפגע מידי במשפחה של עיזים.

פאנל 3: מישל פייפר וסטלה מקרטני מריחות כמו קיימות ספיריט

מאז השיקה את ביתה הנושא את שמה בשנת 2001, סטלה מקרטני, שגדלה לאבא ההיפי האהוב ביותר בחווה אורגנית והיא צמחונית כל חייה, נמצאת בחזית האופנה האקולוגית. "אנחנו מבצעים רגולציה עצמית בסטלה מקרטני כבר 25 שנה", אמרה. כעת, היא שואפת להחדיר את אותם סטנדרטים אתיים בקו חדש לטיפוח העור שתשיק בקרוב ויקרא stella. השחקנית מישל פייפר, טבעונית, ובעלת מותג טיפוח משלה גם כן, בשם Henry Rose, חולקת את אותה הדעה עם מקרטני. ליין הטיפוח של פייפר קיבל את תקן Environmental Working Group. אותו העניק לה הארגון האקולוגי אקטיביסטי ובכך הפך את המותג למותג הטיפוח הראשון שקיבל תקן כזה.

אז איך שתיהן מייצרות בקיימות? הן מאמינות שהייצור צריך להיעשות ביושרה וכבוד. וממרכיבים אתיים ומקומיים שטובים יותר לכדור הארץ ולבריאות שלנו. הן סיפרו גם על האתגרים בדרך ועל ההתקדמות בעולם האופנה בנושא זה. זאת מבחינת האפשרויות לייצור ומבחינת התפיסה הצרכנית. בסוף השיחה, מקרטני פנתה לקהל עם מסר חשוב. "אני רק רוצה להודיע ​​לכולכם, זה בידיים שלכם," היא אמרה. "אנחנו נכין ניחוח יפה, מוצר יפה, ולא נגרום לך להתפשר. אבל הבחירה לרכוש מאיתנו, בידיים שלך".

עוד דיברו במהלך היום אבל הדף קצר מידי כדי להרחיב – המנהל הקריאטיבי של קרולינה הררה ווס גורדון. דניאל רוזברי, המנהל הקריאטיבי של סקיאפרלי. פעילי אקלים שונים. עורכים בווג ואומנים רבים. פומו.

Translate