BringThemHomeNow#
תעשיית האופנה לא מצליחה להתאושש ומקרי השוד המתעצמים בשוק האמריקאי ממשיכים להדאיג אותה. בשבוע שעבר התרחש שוד נוסף כזה בחנויות יוקרה בקניון בלוס אנג'לס בו נגנבה סחורה ב-90 אלף דולר. 

למה תעשיית האופנה הבינלאומית משקיעה את כל כולה בסין ואסיה בכלל?

בחצי השנה האחרונה אנחנו רואים שינוי מהותי בתעשיית האופנה הבינלאומית. מותגי אופנה, בתי אופנה ושלל חברות יוקרה עושות הכל כדי לבסס את מעמדן שוב בסין. הם אף מעבירים תקציבי שיווק מאירופה לאסיה. ומציגים שם שת"פים מיוחדים, תצוגות האופנה, פרזנטורים, חנויות, פופ אפים וכל מה שרק תכלו לדמיין. אבל עולה השאלה – למה? 

זה לא סוד שהצרכנים הסינים והאסיאתיים תמיד היו קהל הלקוחות הכי גדול של תעשיית האופנה והיוקרה 

עד לשנים האחרונות תמיד שמענו על יבשת אסיה בתעשיית האופנה בהקשרים שליליים. בין אם מדובר בנושא שרשראות הייצור או תנאי העסקה. אלא שזו לא התרומה היחידה של יבשת אסיה לתעשייה האופנה הבינלאומית. שכן בתוכה שוכנות מדינות עשירות. ויותר מזה, בה מתגוררים אחוז נכבד מהאנשים העשירים בעולם. כן, על פי נתונים של קבוצת LVMH עד מגפת הקורונה כשליש מהמכירות הבינלאומיות הגיעו מקהל הלקוחות האסיאתיים. כן שליש. 

בתוך השליש הזה כ-80% מסך המכירות מגיע מהאוכלוסייה הסינית. ועל פי נתונים הגידול בהכנסות רק עתיד לעלות שכן אוכלוסיית המדינה גדלה ב-180 מיליון איש החל מ-2014. והיא תגיע על פי נתונים ל-250 מיליון איש עד 2030 מה שאמור להעלות את צריכת מוצרי היוקרה על פי תחזיות ב-60%. מדובר בנתונים אסטרונומיים (!).

כל אלו מובילים את כל מותגי העולם אל עבר המדינה והיבשת שכבר הוכיחה בעבר כי היא כוח קניה אדיר. 

כך לדוגמא בחודשים האחרונים אנחנו רואים כיצד בתי אופנה גדולים מציגים את הקולקציות החדשות שלהם בשבועות האופנה. ולאחר חודשים בודדים מעלים את אותה התצוגה בדיוק בסין, עבור הקהל המקומי. התצוגות הללו משודרות בשידור ישיר ברשתות החברתיות הסיניות וגורפות כמות אינטראקציות לא נורמליות. כך לדוגמא – בית האופנה האיטלקי בוטגה ונטה הציג בשבוע שעבר את קולקציית החורף האחרונה שלו שוב בסין. בתצוגה, אליה הוזמנו אנשי תעשייה, מפורסמים ומובילי דעת קהל מהאזור, צפו כ-36 מיליון איש בוויבו. 

וזה לא הכול, בתי אופנה פותחים חנויות ענק במחוזות שונים עבור קהל הלקוחות האקסקלוסיבי שלהם. עושים שת"פים עם מעצבים אסיאתיים. מותגי יוקרה משקיעים בפרזנטורים מלהקות קייפופ שונות ושחקנים סינים מפורסמים. וכולם אבל כולם עושים מאמצים רגולטורים כדי לפתוח עוד חנויות, עוד פופ אפים ועוד סניפים ברחבי היבשת.

מאז הסרת ההגבלות על האזרחים הסינים לפני כמה חודשים נראתה עלייה מחודשת בצריכה של מותגי היוקרה. נראה שמותגי העל רוצים לנצל את תחושת "השחרור" שאצלנו כבר הוחלפה באינפלציה. ולתת לצרכנים הכי גדולים שלהם קבלת פנים חמה.

Translate