על האוזמפיק אנחנו כבר שומעות הרבה בשנים האחרונות. את ההשפעות והביטויים שלו במראה כבר אפשר לראות על סלבס ולצערנו גם ממש על המסלול. אבל האמת היא שהתרופה לסוכרת שהפכה לטרנד הרזון ההוליוודי כבר לא נמצאת לבד.
אוזמפיק, תרופה המיועדת במקור לטיפול בסוכרת סוג 2. הפכה בשנים האחרונות לנושא חם בשיח הבריאותי והכלכלי משום השימוש בה למטרות ירידה במשקל.
עם עליית המודעות ליתרונות בהפחתת משקל ושיפור בריאות הלב. עלתה המודעות גם להתמכרויות לאוזמפיק ולתופעות הלוואי הרבות שהיא גורמת להן בשימוש לא מבוקר. מגיפת האוזמפיק ניכרת לא רק בהוליווד והתפשטה לצערנו מהר מאד לכל מחוזות ארצות הברית וגם לישראל.
עם העלייה בפופולריות של התרופה, פותחו גם זריקות דומות אחרות – וויגובי וסקסנדה ביניהן. אבל זה ממש לא הסוף. מידי תקופה צץ טרנד חדש בשוק התרופות. תרופות טבעיות שמנסות לחקות את האפקט של האוזמפיק, שכבר מייצרת סטנדרט חדש-ישן של רזון שלא ראינו משנות ה-90. נדמה שהטרנדים הבאים וחולפים (כל חצי שנה מתפוצץ "תחליף" אוזמפיק אחר בטיקטוק).נובעים משילוב של אידיאל הרזון (שתמיד היה שם במידה זו או אחרת וממש לא היה צורך באוזמפיק כדיי להחיות אותו מחדש לדעתי).יחד עם מגמת הוולנס של השנים האחרונות, שמובילה אנשים למצוא פתרונות בריאותיים שמגיעים ממקורות טבעיים. ללא תופעות לוואי פוטנציאליות של תרופות סינתטיות.
לרוב, המחירים בהתאם. אותם מוצרים מבטיחים לסייע בהפחתת משקל, לאזן רמות סוכר בדם ולשפר בריאות הלב. תוך שימוש ברכיבים כגון צמחי מרפא ותמציות טבעיות.
ב-2023 הטיקטוק התמלא בסרטונים ומידע על הברברין, שכונה "אוזמפיק טבעי" והראיות ליעילותו מוגבלות. מה שבא מהר הולך מהר ועושה רושם שהרשת די התעייפה מתוספי התזונה. מה גם שחוקרים הזהירו מתופעות לוואי מסוכנות, כשברקע יוצרי תוכן ומשפיענים משתפים במסעות ההרזיה שלהם.
לאחרונה החלו גם תהיות סביב תה ירוק, וניסיון מעניין להכתירו בתור האוזמפיק הטבעי החדש. האמת, שתה ירוק בשימוש בתוך דיאטות שונות כבר מאות שנים. ואפילו שתו אותו בסין לפני 2000 שנה בין היתר למטרות ירידה במשקל. במקרה פגש התה הירוק לאחרונה את מה שהופך אותו למילה האחרונה בתרבות הדיאטות, הכוונה היא כמובן לטיקטוק,.שבו הוא מופיע בכל סרטון שלישי בפיד כ"אוזמפיק של הטבע", כך כותבים בניו-יורק טיימס.
חשוב לענייננו – סאגת התה הירוק קשורה בהורמון מעיים שנקרא GLP-1. שלטענת משפיענים מקפיץ את הפעילות שלו בגוף – ובכך גורם לתחושת שובע ארוכה יותר.
באוזמפיק ובדומיו מעין חיקויים מלאכותיים של הורמון זה, שגורמים לנו להרגיש שבעים מהר יותר ולאורך יותר זמן. חוקרים מאמינים שיכול להיות שקיים קשר בין ההורמון ושתיית התה הירוק אך כרגע המחקרים בנושא בחיתוליהם. עם זאת, GLP-1 שרובנו לא שמענו עליו בעבר הפך למילת מפתח בשימוש של תעשיית הוולנס. שאחרי תעשיית התרופות רצה לייצר פתרונות "טבעיים" להקפצת הפעילות של ההורמון בגוף. חברת התוספים של קורטני קרדישאן היא רק אחת מהן. ובהקשר זה חשוב לציין שבארצות הברית ה-FDA לא מחויב ולא מתחייב לבדוק תוספי תזונה, כך שכל הנושא הזה עושה עלינו רושם מפוקפק ובעיקר מסחרי.
לפי נתוני BOF, אחד משמונה אמריקאים לקח או לוקח עד כה תצורה כלשהיא של תרופה או תוסף שקשור ב-GLP-1, כך שהתופעה הזו לחלוטין התפוצצה בארה"ב. נותר רק לקוות שהיא תפסח עלינו, הריצות לממ"ד חייבות לשאוב אנרגיה כלשהיא מאיפשהוא, ואת התה הירוק אפשר בינתיים לשתות כדיי לנסות להרגע.