BringThemHomeNow#

כתבת אורח – עידן חדש של אופנה וירטואלית

כתבת אורח של עמית בן שיה 

עולם האופנה מתפתח ומשתנה כל הזמן בתגובה לשינויים חברתיים, סביבתיים וטכנולוגים. אך לאחרונה במיוחד בהתאם לטכנולוגיה שתופסת חלק גדול ומשמעותי יותר בחיינו. תצוגות אופנה מצולמות בלייב, דוגמניות וירטואליות, משחקי מחשב, NFT וזו רק ההתחלה. נראה שאנחנו עומדים בפני עידן חדש של אופנה וירטואלית בת קיימא כזו שאפשר לצרוך רק במרחב הוירטואלי. מושגים הקשורים לעולם הדיגיטל כמו 'NFT'  ו- 'metaverse' נשמעים יותר ויותר גם בהקשר של אופנה. וזו רק ההתחלה של מגמה שתלך ותתעצם בשנים הקרובות ואולי גם תשנה את פני תעשיית האופנה.

עברו רק כמה חודשים מאז הודיעה פייסבוק שהיא משנה את שמה ל-'meta' וכי הם עובדים על פיתוח המטא וורס אך מאז הרשת גועשת. המונח ׳מטא וורס׳ (metaverse) נטבע כבר ב-1992. והוא מתאר מרחב וירטואלי תלתמימדי דמוי עולם אמיתי המבוסס על מציאות מדומה. פייסבוק שואפת לייצר יקום וירטואלי שנחיה בו וגם נצרוך בתוכו אופנה. אנחנו נלביש את הדמות הווירטואלית שלנו, זו שתייצג אותנו. וכן זה אומר שנקנה בכסף אמיתי בגד וירטואלי כזה שרקום כולו פיקסלים. מותגי אופנה רבים הבינו את הפוטנציאל העסקי וכדי אולי לפתוח בעתיד חנויות וירטואליות הם כבר רכשו ״שטח״ במטא וורס באופן מתוקשר. רק כדי שיוכלו להגיד שהן עשו את זה קודם ולייצר עניין תקשורתי.

כולנו זוכרים למשל את הבאזז שהביא איתו שיתוף הפעולה של בית האופנה בלנסיאגה עם משחק המחשב 'פורטנייט'.

יחד יצרו המותגים לוקים שלמים שנמכרו בתוך המשחק. הבגדים של הדמויות דיברו את השפה של המותג והבליטו את סגנון הסטריט שמזוהה כל כך עם בלנסיאגה. ׳פורטנייט׳ יצרה חווית משתמש ייחודית שהכניסה לראשונה את בלנסיאגה לשוק הגיימינג הרווי. ובכך הנגישה את הבגדים לגיימרים ברחבי העולםגם הקמעונאית הספרדית זארה לא נשארה מאחור. זו יצרה קולקציית קפסולה ביחד עם מותג האופנה הדרום קוריאני, "Ader Error". קולקציה שהגיעה גם לעולם הווירטואלי לצד שחרורו הפיזי בחנויות. שיתוף הפעולה יצא לאור בפלטפורמת המדיה החברתית Zepeto. שם המשתמשים יכלו להלביש את האווטרים שלהם בקולקציה בתוך הרשת החברתית. זה לא היה שיתוף הפעולה הראשון של ‘Zepeto’ בעבר הם יצרו קולקציות דומות עם בתי אופנה כמו גוצ'י וראלף לורן.

עוד דוגמה הוא בית האופנה לואי ויטון שכבר לקח את הנושא כמה צעדים קדימה. בית האופנה השיק אפליקציית משחק לרגל חגיגות יום הולדתו ה-200 למייסדה ב-4 באוגוסט. עלילת המשחק עוקבת אחר הגיבורה ויויאן, שצריכה לאסוף 200 נרות כדי להנציח את יום הולדתו של ויטון. המשחק כמובן מדבר את השפה של בית האופנה. הדפסי המונוגרמה המזוהים עם המותג שזורים לאורכו. וכן גם מוחבאים בו 30 קבצי NFT. כל NFT הוא פריט אספנות שניתן למצוא רק דרך המשחק, ולא ניתן למכור אותו. המשחק הוא הדרך של בית האופנה להתחבר לקהל יעד חדש וצעיר על ידי יצירת אתגר "משחקי" חינמי המונגש לכולם.

ואם כבר הזכרנו NFT, מותגי יוקרה רבים מתחילים לחקור את עולם מטבעות הקריפטו. בתי האופנה ברברי וגוצ'י השיקו לאחרונה NFT's משלהם. או בשמם המלא Non-Fungible Tokens. מדובר בטוקנים ייחודיים שלא ניתנים להחלפה. הם בעלי סימן זיהוי ייחודי המשתמשים בטכנולוגיית הבלוקצ'יין כדי להעניק לקונים הוכחת בעלות ואותנטיות. וזה מבלי לציין תצוגות אופנה שמשודרות בלייב ברשתות החברתיות. דבר שכבר הפך לשגרה אך גם כאן יש מקום לחדש. בית האופנה בלנסיאגה למשל עשו את זה בצורה מיוחדת ומעניינת כמצופה מהם. כאשר הציגו את קולקציית SS22 בפרק ייחודי של הסימפסונס. בו הדמויות האייקוניות לבושות בבגדי המותג ועושות את המסלול“.

רק לפני מספר שבועות נערך שבוע האופנה הראשון במטא וורס.

פלטפורמת הנדל"ן הווירטואלית Decentraland הבינה את הפוטנציאל וגייסה מותגי אופנה לאירוע בן ארבעה ימים שכלל תצוגות אופנה וירטואליות שכמובן זכו לסיקור תקשורתי רחב ונצפו על ידי גולשים מרחבי העולם. כל יום בתעשיית האופנה הוא חקירה של המרחב הוירטואלי והתמורות שלו לעולם האופנהחברות אופנה גדולות הבינו שקהל היעד שלהן, דור ה-Z , מבלה את רוב זמנו ברשתות חברתיות, במשחקי מחשב ובעתיד גם במטאוורס. עבורם הזהות הוירטואלית ברשת חשובה לא פחות מהמציאות. ורכישת אמנות וירטואלית חשובה לא פחות מלקנות ציור שצויר על קנבס. אין ספק שנדרש כאן שינוי תפיסה, לפנינו עידן חדש של אופנה וירטואלית שפורץ את גבולות האופנה המסורתית ואת מה שהכרנו עד היום בעולם האופנה

Translate