אי שם בשנות ה-40 נולד הרעיון של אופנה מוכנה ללבישה. זה שבעתיד יתפתח ויהפוך לעמודי התווך של האופנה המהירה שאנחנו מכירים היום. אלא שבשנים האחרונות המשחק השתנה לחלוטין. וכעת ענקיות האופנה הוותיקות מציגות אסטרטגיות חדשות…
בפרק האחרון של הפודקאסט של המגזין, סיידנוט, דיברה עורכת המגזין עמית זאנטקרן לביא עם שיר מיכאלי מנהלת התקשורת והקיימות של H&M בישראל. וזאת במטרה להבין איך מתמודדת הענקית השוודית עם התחרות…
H&M נחשבת לאחד המותגים הראשונים שהביא לעולם את האופנה המהירה. ומה זה אומר? לאחר מלחמת העולם השניה ב-1947 יצא המייסד ארלינג פרסון לטיול בארה"ב. שם זכה להכיר שיטת מכירה השונה, יעילה ומגוונות יותר בחנויות. אז הוא חזר לשוודיה עם הרעיון ליישם את אותן שיטות מכירה בתעשיית האופנה. במקום שהלקוחות ילכו לתופרת לייצר לעצמן חליפות. הוא יפתח חנות מלאה בפריטי לבוש מוכנים לבחירתם. מדובר היה ברעיון מהפכני שיהפוך לימים לתעשייה שאנחנו מכירים היום.
ואם H&M נולדה במטרה להנגיש אופנה להמונים. ענקיות האופנה הסיניות כמו SHEIN נולדו במטרה לנצל את הרעב של הצרכנים. ולמען המטרה הזו פעלו בשנים האחרונות על מנת לגדול ולהציע לצרכן אופנה אולטרה מהירה במחיר הכי נמוך. דבר שהביא לשינוי תפיסה על פי מיכאלי."היום התפיסה הצרכנית השתנתה ואנשים רובים בענקיות האופנה מותגים 'יקרים'. ונוצר מצב בו כביכול איבדנו את היתרון של המחיר הכי נגיש".
אז איך מתחרים בחברה כמו SHEIN שמוכנה לעשות הכל כדי למכור? בעוד מתחרות מוכנות להוריד איכות ומחירים, מיכאלי מסבירה כי הענקית השוודית מעבירה את הפוקוס דווקא לאופנה.
"H&M חוזרת למרכז סצנת האופנה והיא בוחרת לעשות מה שהיא יודעת לעשות הכי טוב, אופנה נגישה לכולם באיכות. היא תמצב את עצמה כמותג אופנה משפיע ולא עוד קמעונאי". כך בשיחה אפשר היה לשמוע כי הצעדים שנוקטת הענקית מבטיחים לה מקום בלב התעשייה. ומזריקים אליה רוח חדשה ששמה דגש על עיצוב ייחודי לצד הקניית ערך ללקוחות.
איך הם עושים זאת בדיוק? ומה מצפה לנו בשנה הקרובה מהענקית שמבטיחה למצב את עצמה מחדש? על כל זה ועוד תוכלו לשמוע בפרק החדש של סיידנוט.