BringThemHomeNow#

כל אחד סוחב איתו תיק קטן: וג׳ייקוב אלורדי עושה את זה הכי טוב

אם השם ג׳ייקוב אלורדי עוד לא מצלצל לכם מוכר, תכינו את עצמכם לקראש החדש שלכם. למרות שברפרטואר שלו ניתן למצוא קמפיינים להלבשה תחתונה של קלווין קליין ולבושם לגבר של BOSS, בשבועות האחרונים הוא קוטף כותרות בנושא אחר – אוסף תיקי המעצבים שלו. 

כן, קראתן נכון. לאלורדי אוסף תיקי מעצבים מרשים למדי אותם הוא מצליח לשלב בחוכמה בלוקים היומיומיים שלו.

אלורדי בן ה-25 הוא שחקן ודוגמן ממוצא אוסטרלי שהתפרסם בעיקר בזכות תפקידו ב״דוכן הנשיקות״ של נטפליקס ובסדרת המופת ״אופוריה״ של HBO. הוא דיבר לא פעם על התסכול בכך שמעריכים ומכירים אותו בעיקר בזכות המראה שלו. אך את עיניהן החדות של הפאשניסטות הוא תופס דווקא בזכות אוסף תיקי המעצבים שלו. 

 נשים בצד את העובדה שמחירי התיקים שהוא נושא מגיעים לאלפי דולרים. הבחירה (החכמה) של אלורדי להשתמש בהם כאקססורי אומרת המון על התפיסה העצמית והחוש האופנתי שלו. כמובן שהוא לא ממציא כאן את הגלגל. תיקי מעצבים מככבים בראש רשימת האקססוריז הנחשקים מאז ומתמיד. הם מגיעים במגוון עצום של חומרים, גדלים וצורות ומאפשרים לנו להרגיש שבבעלותנו אס מנצח שישדרג כל לוק. קשה לי לחשוב על בית אופנה שמכבד את עצמו שלא משיק קולקציית תיקים (שלרוב תשלים את הקולקציה הלבישה) לקונות הנלהבות של המותג.

העניין הוא, שאם ננסה לחזור אחורה בדמיון ונשחזר מתי בפעם האחרונה ראינו גבר מסתובב עם תיק מעצבים. קשה לי להאמין שנצליח לשלוף תשובה מהירה מהמותן.

נישת תיקי היד היא לא נחלת הכלל והייתה מאז ומעולם שייכת לציבור הנשי. אני לא אומר זאת כביקורת, אלא כעובדה. בתי אופנה בוחרים בעיקר (אם לא רק) בדוגמניות כדי לפרסם תיקים, וכשחושבים על זה יש משהו כמעט מיתי בקשר שבין נשים ותיקי יד. הקשר הזה מושרש עמוק ובא לידי ביטוי בסדרות ובסרטים. החל מקארי בראדשו והחבורה ב״סקס והעיר הגדולה״ ועד לונדון טיפטון העשירה והקאמפית ב״החיים היפים של זאק וקודי״. אם ננסה לחפש עדויות במרתפי הארכיונים לגבר שנושא תיק יד, נמצא את הפרק ב״חברים״ שג׳ואי קונה תיק יד בעצתה של רייצ'ל והופך לבדיחה של החבורה.

הבחירה של אלורדי בתיקי היד גאונית פעמיים בעיניי.

קודם כל וללא שום עוררין – זה פשוט אופנתי. ג׳ייקוב אלורדי גבר שנראה מעולה והוא פורץ את תקרת הזכוכית של עצמו ונותן לנו לוקים לפנתיאון. אנחנו הרי לא מצפים להרבה מגברים בקטגוריה שלו. כשאני רואה תמונה של כריס המסוורת׳ או של ג׳יימי דורנן באתר רכילויות אני לא מתמקד בהתאמה של החולצה למכנס או עם איזה משקפי שמש הם יצאו מהבית. וזאת הגאונות השנייה של ג׳ייקוב אלורדי. הוא מנצל את התדמית המצ׳ואיסטית שלו (ואת הנראות ה״גברית״ by the book) ומפתיע אותנו בבחירות נועזות והצהרות אופנתיות טובות. התיקים של אלורדי לא מעוררים קנאה לשווא – הוא קולע בול עם התיקים הנכונים של המותגים הנכונים כאחרונת האיט-גירלז. 

באוסף שלו תוכלו למצוא תיקים של בית האופנה האיטלקי BOTTEGA VENETA, של המותג הבריטי Burberry, של CELINE ועוד רבים אחרים. כשזוכרים שכל תיק כזה מגיע עם תג מחיר לא קטן, ההחלטה השיווקית לפנות לפלח השוק הנשי בלבד נראית תמוהה. לתיקי מעצבים יש נתח שוק אדיר ורווחי כבר עשרות שנים. בשנת 2021 תעשיית תיקי המעצבים גלגלה מעל 22 מיליארד דולר, ולפי הערכות הסכום הזה צפוי להכפיל את עצמו (!) עד שנת 2029. בתי האופנה היום כבר מבינים שהשוק הזה טומן בחובו פוטנציאל אדיר. וניתן לראות את המגמה הגוברת לייצוג גברי בעולם התיקים.

באופן אישי אני מוצא את עצמי עוסק לא מעט בסוגיות המגדריות של עולם האופנה. השימוש בתיקים עד לא מזמן נתפס בעיניי כמשימה שאמורה לענות על צורך פרקטי בלבד. 

יש חפצים שאני צריך כשאני יוצא מהבית, ולכן אני צריך תיק בגודל המתאים כדי לשאת אותם איתי. כשהתחלתי לראות בתיקים הזדמנות לשדרג את הלוקים היומיומיים שלי, תהיתי לעצמי איך אנשים בסביבה שלי יגיבו למחזה המשונה של גבר שבוחר בתיק צד קטן. אלורדי מבחינתי הוא עוד נקודה על קו שמבטא את עקומת הנירמול של התופעה. הייצוג הגברי, בייחוד מהצד ״המצ׳ואי״ בסקאלה, קריטי ליצירת שיח ופתיחות שמובילה לשינוי. לאנשים שמרגישים בנוח עם הזהות שלהם לא תהיה בעיה ללכת עם איזה תיק שיבחרו, אך אלו מאיתנו שעוד חוששים מהרעיון יוכלו למצוא נחמה בתמונותיו של הכוכב העולה אלורדי עם קולקציית התיקים שלו. נותר רק לקוות שהטרנד ימשיך לצבור תאוצה ונוכל ליהנות מעוד הרבה כוכבים.ות שמרשים לעצמם לשחק עם הבחירות האופנתיות שלהם.

Translate