יש הרבה דברים שאפשר להגיד על קורטני קרדשיאן. אבל החל מהיום המילה ערכית, לא תהיה אחת מהם. נראה שהאחות הבכורה במשפחת קרדשיאן, זו שייסדה את פוש ומטיפה כל הזמן לבריאות, בחרה לזהם את הסביבה. ולא אנחנו לא מדברות על סקנדל בזבוז המים באחוזה שלה. אלא העובדה שבחרה להוציא קולקציה ״מקיימת״ עם ענקית האופנה האולטרה מהירה BOO HOO. מה קרה שם? ואיך קרה שקורטני שמשווה עצמה לגווינת פאלטרו לוקחת חלק בקמפיין לגרין וושינג קיצוני?
אתמול הכריזה ענקית האופנה האולטרה מהירה boohoo על שגרירת הקיימות החדשה שלה – קורטני קרדשיאן.
במסגרת שיתוף הפעולה הביזארי תוציא החברה שתי קולקציות קפסולה ייחודיות שעצבה קרדשיאן למותג. הקולקציה תכלול 45 פריטים (לא מקיים מראש) שימכרו בטווחי מחיר של 6 עד 100 דולר. הקולקציה כולה תחשף כחלק מאירועי שבוע האופנה בניו יורק ב-13 בספטמבר בפרזנטציה מיוחדת. חלק נוסף בשיתוף הפעולה הוא מעיין תוכנית אינטרנט שתפרסם Boohoo ובה קרדשיאן תראיין מומחי אקלים. בתוכנית תדון קורטני עם המומחים על הקשיים והאפשרויות שיש לתעשיית האופנה בכל הנוגע לקיימות.
קורטני קרדשיאן ברקר מיתגה עצמה בשנים האחרונות כגורו בריאות.
היא ייסדה את פוש, מעייו פלטפורמה מתחרה ל-goop של גווינית פאלטרו. ומטיפה בכל מקום ופינה על בריאות הגוף והנפש בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. תמוהה מאוד לגלות שדווקא היא לוקחת חלק בקמפיין שנועד לעשות גרין וושינג לאחת מחברות האופנה המזהמות והנצלניות בעולם. וזה מגיע שבוע וקצת לאחר שנודע כי היא עוברת על החוק בקליפורניה ומבזבזת מים בצורה פזרנית בתקופת בצורת קשה במדינה.
בהודעה לעיתונות אמרה קרדשיאן על החיבור כי "כאשר החברה פנתה אליי הייתי מוטרדת מאוד מההשפעה של אופנה מהירה על כדור הארץ. אלא שהחברה הגיבה בהתלהבות לכל הטענות שלי. ואף הביעה כמיהה ליצירת ליין מקיים כחלק מהשת"פ הזה. זו הייתה חוויה מאירה לדבר עם כל המדענים והמומחים. אני מודה על ההזדמנות להשתמש בפלטפורמה שלי כדי ליצור שינוי אמיתי. ולהשתמש בקול שלי כדי לחלוק עם העוקבים טיפים יעילים שהם יכולים להוציא לפועל כבר עכשיו. יש עדיין המון עבודה לעשות אבל אני מאמינה שבכל הנוגע לקיימות כל צעד הוא התקדמות לכיוון הנכון וייצר שיח שיקדם אותנו לעתיד."
אך נראה שקורטני לא הבינה שיצירת קולקציה מקיימת אחת לא מוחקת את עשרות אלפי הפריטים שעולים לאתר החברה מידי יום.
למי שלא מכיר ענקית האופנה האולטרה מהירה boohoo נפתחה על משפחת מהגרים. משפחה שהפכה דוכן קטן למכירת תיקים בשוק במנצ'סטר למעצמה. מותג האופנה אולטרה מהירה שלהם הגיע לשווי של 3.2 מיליארד פאונד (נכון לדוח מ-2021) בזכות מכירת פריטי אופנה זולים, מאוד. את הרווח הנקי עושה המשפחה מתדלוק תרבות הצריכה ייצור המוני של פריטים באיכות נמוכה ואף מסוכנתת. החברה נחקרה בעבר על העסקה בתנאי עבדות ובזכות החשיפה ההיא מ-2020 עכשיו מקבלים (העובדים בבריטניה לפחות) שכר מינימום.
כך שאם חברה מייצרת ומעלה לאתר שלה עשרות אלפי פריטים חדשים באיכות ירודה בכל שבוע. לא מציבה יעדים לאיפוס פלטות. ואפילו לא עושה שום צעד מקיים לשיפור שרשראות האספקה והייצור שלה…. קולקציה מקיימת עם סלבריטאית מפורסמת היא לא "התקדמות לכיוון הנכון".
רק בשבוע שעבר ראינו את המונסון בפקיסטן שמוכיח שמאוחר מדי לגרין וושינג
אנחנו כצרכנים צריכים לדרוש יותר מהחברות הגדולות. הכסף שלנו הוא כוח וחברה שלא עושה שום צעד משמעותי אל עבר עתיד טוב יותר לא צריכה לקבל מאיתנו תגמול. ההצפות, הסבל ועשרות אלפי ההרוגים בפקיסטן מוכיחים שאין חולצה יפה מספיק שתצדיק את זיהום כדור הארץ. לצאת בקמפיין ענק וסדרת טיפים מעוטרת באנשים חכמים לא יעזרו לנו באסון הבא שבדרך…