בשנים האחרונות ראינו העלאת מחירים גורפת בקטגוריית מוצרי העור והתיקים. עלייה כל כך דרסטית שהפכה את מרבית המוצרים לבלתי רכישים על ידי מרבית הצרכנים. אבל נראה שהאסטרטגיה השאפתנית של בתי האופנה הטיביה דווקא עם המותגים העצמאיים…
ב-2024 ניתן היה לראות כי העלאת המחירים הגורפת על מוצרי העור פגעה בבתי האופנה בטווח הארוך והקצר
בתי האופנה שניסו לשרוד את המצב הכלכלי העולמי בחרו למצב את עצמם מחדש ולדאוג שהעסק שלהם יהיה נחשק ורווחי לא משנה מה יגיע בהמשך. איך הם עשו זאת? על ידי הפיכת המותגים שלהם לבלתי נגישים, שוב. הקו ברור, חיזור אחר עשירים העולם שיכולים לאפשר לעצמם פריטי לאקשרי בכל תקופה ומחיר. ויצירת הייפ חדש למותג עצמו בכך שהוא הופך דבר נדיר שבאמת אין לכל אחד. הנתונים מצביעים כי מאז 2019 מותגי היוקרה העלו את המחירים שלהם בממוצע ב-52%. כאשר מותגים מסוימים סיימו את השנה עם עליית מחירים של מעל 100% לדגמים מסוימים.
בעוד העלייה הייתה מכוונת לעשירים, היא עשתה נזק תדמיתי בלתי הפיך לחלק מהמותגים. שכן ידוע כי מעטים הם בתי האופנה שהמכירות שלהם נסמכות רק על האחוזון העליון. מרביתם עושות את מיטב כספם על מכירת מוצרים נלווים במחירים נמוכים לקהל לו הם קוראים "הצרכנים השאפתניים". אלו שמוכנים להוציא כמות כסף אדירה שאין להם על מוצרים שאין להם צורך בהם. אותם צרכנים ראו בעליית המחיר בחירה מודעת להרחיק אותם ולקחו את הדבר כעלבון אישי שהפך רבים מהם לעוינים.
אותה עוינות הובילה רבים להחרים את המותגים הגדולים ולחפש אלטרנטיבות נגישות ואיכותיות יותר
כן נקודת האור הגדולה ביותר בתעשיית התיקים הבינלאומית מגיעה דווקא ממותגי תיקים עצמאיים ועכשווים. הנתונים מצביעים באופן ברור על זינוק בעניין במותגי תיקים עכשוויים. ולמרות שהמחיר הוא המניע המוביל בפופולריות הגוברת. ניתן לראות כי הצרכנים גם מציינים לשבח את איכות המוצר שהם מקבלים בתמורה לסכום ששילמו. כאשר רוב המותגים שזכו לצמיחה בשנה האחרונה מציעים סגנונות בפחות מאלף דולר.
לפי Lyst מותגים כמו המותג הטורקי Manu Atelier עלו בביקוש ב-117 אחוזים ברבעון האחרון. עם חיפושים מדויקים אחר תיק הכתף הויראלי שלו בעלייה של 64 אחוזים בממוצע מחודש לחודש. לתוצאות דומות זוכה גם המותג הבריטי DeMellier London. המותג ראה עלייה של 119 אחוזים ברבעון האחרון. כאשר התיק מדגם טוקיו בעלייה של 362 אחוזים משבוע לשבוע. ותיק העור ונקובר שלו בעלייה של 521 אחוזים מחודש לחודש.
הנושא הזה מחדד את המגמה הצרכנית עליה דיברנו בפרק האחרון של סיידנוט. פרק בו סקרנו את המגמות שישלטו בשנת 2025. הצרכנים רוצים לקבל תמורה עבור הכסף שלהם ומותגים שישכילו לתת אותה יזכו לצמיחה גם על חשבון בתי האופנה הגדולים.