BringThemHomeNow#

איך קורה שליוויס חווה הצלחה מסחרית בחנויות בתקופה של זעם ברשתות החברתיות? 

חברת הג'ינסים ליוויס ממשיכה להיות הנמכרת והמוצלחת ביותר ברחבי העולם. אלא בשנה האחרונה היא גם זוכה ללא מעט ביקורת והתנגדות מגופים ופעילי זכויות אדם וסביבה. ולמרות זאת המכירות מרקיעות שחקים והג'ינסים נחטפים מהמדפים. אז מה בעצם קורה שם? למה כולם כועסים? והאם הביקורת באמת פוגעת ברווחים?

הג'ינס הראשון של חברת ליוויס יצא לשוק ב-1870 ומאז ועד היום היא נחשבת לחברת הג'ינסים הגדולה בעולם. 

כמה גדולה? חברת ליוויס מוכרת בשנה כ-1.25 מיליארד ג'ינסים ברחבי העולם. החל משנות ה-60 ועד סוף שנות ה-80 הייתה ליוויס הכי גדולה בשוק. הביקוש היה בשמיים והחברה לא הצליחה לעמוד בקצב מבחינת ייצור. היא פתחה מספר מפעלים וניסתה כל הזמן להמשיך ולספק לקהל שלה את הדגמים שכל כך אהב. אלא שבתחילת שנות ה-90 אופן הייצור השתנה, חברות רבות נכנסו גם הן לתחום והצרכנים כבר לא הסכימו לשלם כל כך הרבה על ג'ינס שיכלו למצוא בזול כמעט בכל חנות. קצב המכירות נחלש והחברה נכנסה לתקופה ארוכה בה הייתה צריכה לפטר עובדים ולסגור מפעלים כדי להישאר במשחק. 

אלא שעל פי דיווחים תפנית משמעותית במכירות הגיעה ב-2007 והחברה הפכה לרווחית שוב. כה רווחית שב-2019 היא הנפיקה את עצמה בבורסה. היום החברה מצליחה לספק לדור הטיק טוק בכל פעם מחדש את הג'ינס הבא. על פי דיווחים היום מדובר בדגם ה-LOW PRO לו כ-18 מיליון חיפושים בטיקטוק! הוא הפך כל כך ויראלי שאזל מהמדפים בכל מקום ויש אשכרה רשימת המתנה / מי שכבר השיג אותו ומוכר למרבה במחיר בפלטפורומות שונות.

אז איך יכול להיות שבשנה בה הג'ינסים של המותג הופכים ויראלים יש גם מחאה גדולה נגד המותג? 

תקופת הקורונה לא הייתה הכי טובה עבור המותג. אבל דווקא מקרה שקרה בשנה שעברה הוא זה שמשפיע עכשיו על המותג לרעה. על פי דיווחים של עמותת Remake בינואר 2022 מתו באחד המפעלים המספקים לליוויס 4 עובדים. העובדים, שעבדו על פי התחקיר באותה שעה על מוצרי החברה, שאפו לכאורה גז רעיל וזה הביא למותם. על פי תחקיר העמותה החברה היתה מודעת לליקויים אצל הספק וכן גם למקרה לכאורה. אך למרות זאת היא לא מסכימה לחתום על האקורד – הסכם הבטיחות שנולד כתוצאה מאסון רנה פלאזה.  

מאז פרסום התחקיר הזה Remake עושה כל שביכולתה להפעיל לחץ על המותג. כך למרות שהחברה מדורגת מאוד גבוה בעשייה שלה למען האקלים ואיפוס גזי החממה. יש מי שממשיכים להזכיר גם על זכויות העובדים כחלק בלתי נפרד מהעשייה החברתית של המותג. הקמפיין האחרון של Remake קרא ללקוחות להפסיק ולקנות את מוצרי החברה. ונראה היה שאכן חלה האטה מסוימת. אבל עולה השאלה – למה ליוויס מסרבת לחתום על הסכם גדול וחשוב שממצה את הזכויות של כל הצדדים ודואג לרווחתם של פועלי הייצור שלו? 

נראה כי המצב שנוצר מתאר בצורה יוצאת דופן את העולם בו אנו חיים והשינוים שחלים בו. מצד אחד הצרכנים שממשיכים לקנות מוצרים ויראלים. ומצד שני הצרכנים שדורשים תשובות מהמותגים האהובים עליהם ומצפים מהם להיות אבן דרך בשינוי שמתחולל.



Translate