ימים ספורים לאחר תחילת המלחמה יזמה אשת האופנה הוותיקה סיביל גולדפיינר מכתב פתוח של תעשיית האופנה. המכתב שנוצר בהשראת מכתבים שראתה מתגבשים בתעשיות אחרות הפך במהרה למסמך חשוב עליו חתומים בכירי התעשייה המקומית לצד הכוכבים הבולטים בה.
סיביל גולדפיינר עומדת בראש בית האופנה "קום איל פו" ומקדמת לאורך השנים אג'נדות חשובות.
ברגע שהחלו האסימונים לצנוח לכולנו בראשית ימי המלחמה כולם יצאו לפעולה. מכתבים פתוחים הפכו בשנים האחרון לכלי חשוב המאפשר לקדם מטרות ואג'נדות בצורה שקטה ומגובשת. בתעשייה המקומית, סיפרה לנו גולדפיינר, התגבשו בימים הראשונים למלחמה מספר מכתבים כאלו. כך קראו במכתבים דומים ראשי תעשיית האמנות והקולנוע המקומית מקולגות מעבר לים לגנות את מעשה הטבח של ה-7 באוקטובר. אלא שגולדפיינר חשה שיש עוד נושא חשוב לדבר עליו – החטופים.
"המסר העיקרי היה קריאה לסולידריות של עולם האופנה הבינלאומי. מתוך הבנה שזה כוח שיש לו השפעה בינלאומי בקריאה לשחרור החטופים. כוח זה יכול להיות טריגר להפסקת האלימות באזור." הוסיפה. את המכתב של תעשיית האופנה הישראלית בראשותה יצרה בשיתוף בשיתוף עם woman united for humanity. מאז שיצא לאור צבר כ-300 חתימות ממעצבי אופנה, צלמים וצלמות, דוגמניות ודגמנים, סטילסטים/יות, וכל העוסקים בתעשיית האופנה בישראל.
היום התקיים יום צילום ייחודי עבור המיזם הפונה לתעשיית האופנה העולמית במטרה להשבת החטופים.
כ-20 דוגמניות ומשפיעניות לקחו חלק ביוזמה של תעשיית האופנה הישראלית. הנשים המצולמות הצטלמו כל אחת בנפרד במראה נקי עם טישרט שחורה אחידה. עליה לוגו ייחודי שעוצב לטובת האירוע ועליו כתוב ״תחזירו אותם הביתה עכשיו״ בעברית, אנגלית וערבית. ״לפי הבנתנו נחוץ לחץ ציבורי עצום על מנת להביא את ראש הממשלה לשים את שחרור החטופים בקדימות ראשונה. אופנה תמיד היוותה כוח רב עוצמה בעיצוב תרבות ובהשפעה על הסביבה והחיים שלנו״.
גם בעולם יצאה יוזמה דומה של אשת תעשייה בריטית בשם דברה ליינוס
ליינוס מעצבת בריטית הוציאה מכתב דומה הקורא לתעשייה להפסיק לתת יד לאנטישמיות בתוך התעשייה. כ-10,000 אנשי תעשייה מכל העולם חתמו עליו. ביניהם שמות גדולים מאוד כמו בובי בראון, סוזי מנקס עורכת ווג לשעבר, קרולין קראש מנכ"לית איגוד האופנה הבריטי, דונה קארן ועוד.
בין 2 המכתבים ניתן למצוא המון קווים דומים. כולם מסכימים כי האופנה היא ניטרלית, בעל כוח להשפיע ומעל לכל אמורה להיות הקול לשלום. אלא שזה לא מונע ממאות אלפי אנשי תעשייה ומובילות דעת קהל לעודד אלימות ולפרסם מגוון פייק ניוז שפוגע במאמץ לשחרור החטופים וכן גם לביטחונם של יהודי העולם. מאז ה-7 באוקטובר חלה עלייה של 388% אחוז במתקפות אנטישמיות כלפי יהודים בארצות הברית. בבריטניה נרשמו כ-805 תקריות אלימות מהסוג הזה לעומת 102 באותה התקופה בשנה שעברה.