אי שם בסגר הראשון של מגפת הקורונה הדרך לגלות מעצבים ישראלים הפכה מקשה לכמעט בלתי אפשרית. אם לפני הסגר היינו יכולות.ים לטייל ברחובות תל אביב ולהיכנס לחנויות שלא הכרנו קודם לכן. פתאום היינו צריכים לחשוב על דרך אחרת לצרוך ולהנות מאופנה. זאת הייתה טל בראון שהייתה הראשונה לענות על הצורך והרימה מיזם בשם MOXIE בו אפשר היה לקנות ולהנות מעיצוב ישראלי במקום אחד. המיתוג, האימג'ים ותמהיל המוצרים משך אותנו מהרגע הראשון. עכשיו אחרי שנתיים של עשיה והמון ציפייה לבאות ישבנו עם בראון לראיון. בו שמענו איך בעצם הכל התחיל ומה עוד נראה מהמותג בעתיד הקרוב…
אז טל ספרי לנו עליך, מי את בת כמה ומאיפה?
"הייי! אני טל בראון, בת 31 מתל אביב. מייסדת ומנהלת אתר MOXIE. גדלתי בהוד השרון יש לי אח גדול ואחות קטנה שעובדת איתי על ההפקות ועוד כל מיני דברים של מוקסי. נשואה לאמיר, אנחנו יחד כבר 11 שנים. והוא מלווה אותי בהכל, בין היתר גם בעבודה."
איך הגעת לעבוד בתעשיית האופנה הישראלית?
"למדתי בכלל חשבונאות ופסיכולוגיה באונ' תל אביב. בשלב מסוים בלימודים, הבנתי שבניגוד אליי, כל הסטודנטים סביבי מאוד אוהבים את המקצוע ומתרגשים לקראת ההתמחות. במקביל, הבנתי שלא כולם אוהבים אופנה כמוני. שחיפוש מותגים חדשים באינסטגרם זה לא תחביב רווח ושבעצם הדבר הזה הופך לחלק משמעותי מחיי. כך שכדאי שלפחות אתן לו הזדמנות. בקיץ בין הסמסטרים נסעתי לקורס בלונדון ב-CSM. לאחר מכן, עדיין תוך כדי התואר, פניתי ללימודי חוץ של קניינות וסחר בשנקר. הבנתי שכדאי כמה שיותר מהר להתחיל להתנסות בתחום. ובתור סטודנטית התחלתי לעבוד כמוכרת ברשת סטורי. לקראת סוף התואר התפנה תפקיד במטה של ניהול מותג, שבהגדרתו היה תמצית כל מה שעניין אותי בעולם הזה. לאחר מספר ראיונות התקדמתי אליו ומצאתי מקום לאהבה הגדולה שלי למותגים ועיצוב. עבדתי שם 5 שנים עד הקורונה."
את עומדת מאחורי מיזם האינטרנט MOXIE, ספרי לנו עליו, מה המטרה שלו?
"אז מוקסי הוקם בזמן הקורונה. המטרה היא לחבר בין מעצבים מקומיים נבחרים, בכל מיני תחומים, לבין שוחרי עיצוב בארץ ובעולם. בעצם לאסוף יחד 'אוצרות', פרטי עיצוב ייחודיים ואיכותיים לבית אחד. יש לי קשר ישיר לכל הצדדים. גם המעצבים וגם הלקוחות, כך שאני יכולה לתת ליווי צמוד ועזרה בכל מה שצריך. גיליתי בשנה וחצי האחרונות מעצבים מוכשרים ולקוחות מדהימים שחולקים איתי אהבה ענקית לעיצוב. וזה כל פעם מרגש מחדש. אחד האתגרים הגדולים הוא לשמור על תמהיל המעצבים והמוצרים ממוקד ויעיל. כדי שגם אוכל להכיר את כל הקולקציות אותן אני מקדמת. וגם לאפשר את ה'ספוטלייט' על כל אחד מהמעצבים שנמצאים בנבחרת. האוסף הזה של מגוון מעצבים במקום אחד, מבחינתי ממש מזמין ערך מוסף ותכנים מעשירים עבור העוקבים והלקוחות.
חשוב לי לשלב יצירה מקומית מכל מיני סוגים בתכנים של מוקסי. כך נוצרו לדוגמא שיתופי פעולה עם יוצרים כמו רותם לבל, עומר גולדמן, עומר מושקוביץ ואף אמנים מדהימים מגלריה גורדון. עבורי זה משמעותי לדאוג לתכנים מגוונים שיכולים לתת קונטקסט לפריטים ולעשייה המקומית."
אז איך זה בכלל התחיל או יותר נכון למה החלטת לפתוח את MOXIE?
"בעודי בחל"ת, אי שם באפוקליפסת הסגר הראשון, הייתי בשוק טוטאלי (כמו שאר העולם) מהמצב. בפעם הראשונה החליטו לסגור חנויות. לא הבנתי איך מסתדרים עם המצב החדש, אני יודעת כמה קריטי עניין התזמון והמלאיים. לא הבנתי איך מעצבים שלרוב עובדים על תנועה מקומית לסטודיו שלהם, יכולים להסתדר עם המצב החדש ולהתגבר על משבר כל כך גדול ללא תמיכה ונוכחות חזקה באונליין. היה נראה לי מאוד מוזר שאין עדיין פלטפורמה כזאת שמאגדת מעצבים בסטייל, והחלטתי שאעשה משהו מועיל עם הזמן הפנוי בחל"ת. ניסיתי כמה שיותר מהר לתת את המענה לבעיה הגדולה שנוצרה. רציתי לייצר חיבור מרחוק לכל אחד מהמעצבים. לאפשר עדכון מלאי בזמן אמת וכך לייצר נקודת מכירה נוספת שנמצאת בשליטה ישירה של המעצב, כשגם המכירה מגיעה ישירות אליו. בהתחלה היה קשה למשוך את תשומת הלב של המעצבים. אבל ברגע שראו במה מדובר היה לזה המון ביקוש, ובעצם תוך מספר שבועות כבר עליתי לאוויר."
איזה עוד מעצבים / מוצרים ייחודים נוכל לראות בעתיד בחנות?
"hש בארץ כל כך הרבה כישרון במגוון תחומים של יצירה, אני כל פעם מתאפקת לא להגזים ולשמור על הדברים ממוקדים אך יחד עם זאת מעניינים. התמהיל במוקסי מאוד דינמי. אני בעצם מקימה פריטים חדשים על בסיס שבועי. המעצבים עצמם כל הזמן מוציאים קולקציות חדשות ומתנסים בתחומים חדשים, וגם אני תמיד פוקחת עיניים לראות מה הדבר הבא ומי הכי נכון לתמהיל כדי להביא ללקוחות את הדברים הרלוונטיים ביותר בכל רגע נתון. חשוב לי לשמור על איזון ולוודא שאין חפיפה בין הפריטים של המעצבים השונים בנבחרת – כלומר בחירה של המתאימים ביותר עבור מוקסי בכל קטגוריה.
לאחרונה עלה מותג חדש בשם Hilal שמביא למוקסי את תחום המחדוש שכמובן מאוד רלוונטי והולך ומתחזק, וצפויים גם שיתופי פעולה עם מעצבים, Stay tuned מה שנקרא!"
האימג'ים, המיתוג והקריאייטיב שלכן ב-MOXIE מיוחד בטירוף! ספרי לנו קצת על איך הגעתם לשפה הייחודית שלכן?
"תודה איזה כיף לשמוע!! אחותי, שלי, אחראית על הצילומים והקונספטים. היא מצלמת מגיל מאוד צעיר, וכל פעם השתגענו בבית מהתוצרים. אני מתייעצת איתה לגבי כל דבר בחיים שלי כולל מוקסי. היום היא סטודנטית לצילום בבצלאל, אני משתדלת להשתלט על הסופשים שלה בכל הזדמנות, ובגדול מבקשת את עזרתה בכל רגע נתון. את המיתוג והזהות של מוקסי בניתי יחד עם חבר טוב, דור כהן, אדריכל ומעצב מוכשר שמלווה אותי ממקום מושבו בלונדון. והוא מקבל ממני הודעות על בסיס יומי מהרגע הראשון! הלוגו מבוסס על פונט עברי כי זה היה נראה חשוב בתור מותג המייצג עיצוב מקומי. מצאנו את הצבעוניות שנראתה לנו הכי רלוונטית, ויצאנו לדרך. עניין המיצוב והמיתוג קריטי מבחינתי (תמיד נשארת מנהלת מותג בלב), אני שמה דגש גדול על נראות בכל פרט, חשוב לי שהמעצבים במוקסי יקבלו ערך מוסף מעצם ההשתייכות לנבחרת. אני מכינה בעצמי את כל החומרים של המותג, מהאינסטגרם לניוזלטרים, וככה יכולה לוודא שהכל עומד בסטנדרטים שלי ושל המעצבים."
מה החזון העתידי שלך ל-MOXIE / איפה את רואה את המיזם בעוד 5 שנים?
"הפוקוס שלי במוקסי הוא בעיקר מול חו"ל. כל שוק חדש שמתווסף הוא עולם ומלואו וערוץ צמיחה בפני עצמו. מעבר לזה, היום מוקסי מכסה את נקודת המפגש עם הלקוחות של הפלטפורמה, זה היה הדבר הכי נכון וחשוב כמענה לקורונה והסגרים באופן מידי. בטווח הארוך, השאיפה לייצר ערוץ תמיכה מקיף יותר למעצבים, כפי שקורה היום באופן טבעי כחלק מהמפגש שלי עם רבים מהם ביומיום. אני מאוד אוהבת עיצוב ונהנית מהמפגש עם מעצבים ועם לקוחות, ומאחלת לעצמי ולמוקסי להמשיך ולפתח את זה."