שניה לפני האולימפיאדה ולמרות כל הבלאגן שבוע אופנת הקוטור בפריז יצא לדרך כמתוכנן. וכך, בימים הקרובים נוכל לראות את בתי האופנה והמותגים הטובים בעולם עושים אופנה עילית יוצאת דופן. אלא שנראה כי התצוגה הרשמית הראשונה שפתחה את השבוע היא זו שכבר… זכתה בו.
כבר שנה עומלת עיריית פריז על קיום אירועי שבוע אופנת הקוטור בצמוד לפתיחת המשחקים האולימפיים 2024.
לפני שנה בדיוק דיווחנו לכם כאן כי ישנו חשש אמיתי שבפעם הראשונה מאז הקורונה יאלץ שבוע הקוטור להידחות. הסיבה הייתה, ההכנות לאירוח המשחקים האולימפיים שמתחילים בחודש יולי. כך אם בקיץ רגיל העיר עמוסה כתוצאה מאירועי חודש האופנה וכן גם עונת התיירות. השנה היא אקסטרה עמוסה שכן יש לבנות אצטדיונים ארעיים במגוון מוקדים בעיר. מלונות רבים נסגרו בה מבעוד מועד ורשימת האילוצים עוד ארוכה.
אלא שאת ברונו פבלובסקי יושב ראש הפדרציה להוט קוטור הדבר לא הרתיע. אז מסר במסיבת עיתונאים מיוחדת כי הוא מחויב להוציא את האירוע לפועל. וזאת תוך התחשבות בכל סידורי האבטחה ואילוצי הבנייה שיש לכבד בעיר. ואכן היום, היום השני של שבוע אופנת הקוטור ניתן לומר כי נראה שפבלובסקי עמד במילתו. התצוגות מתקיימות כמתוכנן. המוזמנים לא מתלוננים על אי סדרים. ואפשר לשבת ולהנות מאופנה משובחת.
את שבוע אופנת הקוטור 2024 פתח בית האופנה סקיאפרלי שבראשו עומד המעצב דניאל רוסברי בקולקציה שנקראה "הפינקס".
ביצירת הקולקציה שאב המעצב השראה ממייסדת בית הקוטור אלזה סקיאפרלי עצמה. בהודעה שפרסם לעיתונות סיפר על הכישרון של המעצבת להמשיך ליצור כל השנים כאשר היא תמיד מצליחה להמציא את עצמה מחדש. עוד התייחס לאירוע גאלה שהתרחשה ב-1941 אליו הגיעה המעצבת במערכת לבוש שיצרה בהשראת רקדנית הבלט אנה פבלובה. ומופע הבלט האייקוני שלה "מות הברבור" . מערכת לבוש שכללה שמלה שעליה ציור של הצייר הצרפתי ז׳אן דונר. וכן גם של העשוי נוצות שעטפו את ידי המעצבת.
בעוד סקיאפרלי יצרה מערכת לבוש בהשראת פבלובה והברבור, רוסברי רואה במעצבת והמראה שיצרה דווקא את עוף החול. "… הקולקציה חוגגת את הכשרון של אלזה להמציא את עצמה מחדש. כל עיצוב מראה בבירור את הגזרה והבטכניקה בו נוצר. כל לוק מדמה רגש… מנסה לתפוס את עינו של המתבונן ולהחזיק בה. ככל שהעיצוב גדול יותר כך הוא נועד להעצים את המסתורין שבו ולשמור בתוכו סודות."
הייחוד ביצירה של רוסברי לסקיאפרלי בשנים האחרונות היא העובדה שהוא מצליח לייצר קסם שכבר מזמן התמוגג מהתעשייה.
מצב השוק והתעשייה הביא לכך שבשנים האחרונות אנחנו רואים על המסלולים רק בגדים – מאוד לבישים. מאזן הכוחות השתנה ובתי האופנה הגדולים בעולם חדלו לתעדף עיצוב משמעותי. בראש סדר העדיפויות שלהם יהיה קודם כל – למכור. כך, הפך שבוע אופנת הקוטור לאירוע היחיד שעדיין מצליח לעלות על נס עיצוב ומלאכת יד. וקולקציה כמו שראינו אתמול בסקיאפרלי מאפשרת לכולנו לרגע אחד שוב, את האפשרות להתמוגג מעיצוב אופנה.
"מישהו אמר לי לאחרונה שאנשים לא 'קונים סקיאפרלי, הם אוספים אותה'. נאמנות כזו נוצרת רק בזכות הקשר בין הלקוח ליצירה" אמר מעצב בית הקוטור בהצהרה לעיתונות. "וזו הסיבה שהוט קוטור הוא דבר כל כך ייחודי. זה הביטוי היצירתי שלי לבית הקוטור היום, כזה שחופשי מכל מחלקת מרקטינג או מרצ'נדייזינג." ואכן אפשר לראות שכאשר בראש סדר העדיפויות יש עיצוב אופנה משמעותי… נוצרות קולקציות עוצרות נשימה שחוגגות קודם כל את מהות היצירה. ורוסברי? הוא כבר הצליח להפוך לתצוגה הכי טובה באירוע שרק התחיל…