אם יש משהו שאנחנו מחכות לו בקוצר רוח כל שנה זה תצוגת הבוגרים של שנקר, כי כמו שאמרנו אחרי התצוגה של המחלקה בשבוע האופנה תל אביב, הסטודנטים של שנקר יוצרים עולמות חדשים, מפגינים כישרונות יוצאי דופן ותמיד אבל תמיד גורמים ללסת שלנו להישמט ולהתחרט על העובדה שלא הלכנו לללמוד שם בעצמנו. אתמול בערב, האנגר 11, הציפייה הייתה גדולה. אחרי התצוגה של השנה שעברה שהביאה איתה מגוון גדול של תלמידים שכבר עכשיו מצליחים בקנה מידה עולמי, (אהמ.. שחר אבנט שהלבישה את ביונסה לדוגמא) חיכינו לרגע שנראה על המסלול את הכשרון המטאורי הבא. אבל זה לצערנו לא ממש קרה. הבוגרים של מחזור 2018 העלו קולקציות מעניינות, מלאות השקעה וצבעוניות. אבל האם הם הביאו את ה״דבר״ היצרתי או יוצא הדופן שכל כך חיכינו לו? תשפטו בעצמכם.
מה היו הקולקציות שהכי אהבנו? הבאנו לכם את הקולקציות הכי הכי הכי שוות שראינו אתמול על המסלול.
סי מדם – מיוחד כמו כולם
קולקציה שעוצבה בהשראת עבודותיו של הצלם Hans Eijkelboom המתעד את האופן בו אנשים מתלבשים בצורה דומה וגנרית, ובחרה לעסוק במתח שבין חזון המעצב לרצון הלקוח, ובעיצוב חסר הגבולות המאפיין את האקדמיה לעומת העיצוב המותאם ללקוח המאפיין את המתרחש בתעשיית האופנה. סי בחנה מערכת לבוש אופיינית, שכיחה ו"רגילה" המורכבת ממעיל טרנץ', מכנסי ג'ינס וסריג גולף שחור, באמצעות כלים עיצוביים שונים כמו פרופורציה, השטחה, טשטוש, פרספקטיבה, חומריות ועוד, עיצבה קולקציה עשויה משלושת הפריטים הללו בצבעי חאקי על גווניו השונים, כחול ושחור. סי השתמשה בחומרים כמו טול, ג'ינס, משי, סקובה, כותנה, אורגנזה ועור.
מאיה נאה – הולילוד
קולקציה העוסקת בפערים שבין הפריפריה למרכז והעמדת הפריפריה במרכז, דרך נקודת מבטה האישית של מאיה שגדלה בלוד. לטעמה, השימוש במותגי יוקרה בפריפריה קובע את מעמדך החברתי. הקולקציה שואבת השראה מהתרבות הנובורישית בישראל ומעמתת אייקונות מתרבות נמוכה וגבוהה כהרצל, ז'וז'ו חלסטרה, זוהר ארגוב. קולקציית נשים הומוריסטית עם חומרים כגון פייטים והדפסים מנומרים המקבלים שדרוג יוקרתי על ידי שרבוטים במכונת התפירה ואיורים מקוריים של מאיה, המלווים את הקולקציה.
אוסנת צפוני – סיפורי עפיפונים
קולקציה בהשראת האמן האמריקני ממוצא יפני, ג'ייקוב השימוטו, היוצר סביבה חדשה הבנויה משכבתיות גיאומטרית וצבעונית, באמצעות מאות עפיפונים מיניאטוריים, בעזרתם הוא יוצר אשליה עדינה של תנועה, אור ומרחב. האסתטיקה של האמן ועפיפונים בפרט, ממלאים את המעצבת תחושת נוסטלגיה ואופטימיות ובעקבותיו היא בחנה את עולם הילדות המייצג עבורה תום ושמחה, ובדקה את הצבעוניות הגיאומטרית המאפיינת אותו. הקולקציה המיועדת לגברים ונשים היא צבעונית וגזרותיה נשענות על צורת הכנת העפיפון.
נעמה לבנת – אר. איי
קולקציית נשים אשר חושפת את הצופה למעין צפיית רנטגן בבגדים המגלים לנו עולם של שכבות שונות, אשר כמו בגופנו, אנחנו לא יכולים לראות לעומק. בהשפעת האומן חואן גאטי הידוע בקולאז'ים של השכבות הפנימיות של גוף האדם מלוות בסצנות גן עדן, בוחנת המעצבת את השכבות השונות בבגדים שאנו הלובשים כבר איננו רואים. קולקציה המורכבת בשכבתיות של בדי אילוז'ן, אורגנזות וטולים שקופים המטופלים בטכניקות של הדפסות דיגיטליות ומשי. הקולקציה מתמודדת עם מחלתה של נעמה בדלקת מפרקים שגרונית, ((R.A, אשר הפכה ממכשול לכלי להסתכלות פנימית ולשותפתה לחיים.
נטף הירשברג – Mama welcome to 2018
קולקציה השואבת השראה מעבודותיה של אמה של המעצבת, אשר עבדה כמעצבת גראפית בשנות ה-80 ועוסקת בשילוב בין טכניקת עבודת היד וטכניקת עבודת המחשב היוצרות את האסתטיקה המשותפת לה ולאמה. קולקציית הנשים מורכבת מבדים לבנים כמו קנבס לבן אשר עליהם צורות וצבעים נוצרו על ידי הדפסים ופלקסים, כך שהבדים נראים כמעט מצוירים ומשלבים את עולם עיצוב האופנה ועולם העיצוב הגראפי.
אנחנו במערכת התעלפנו על 5 התצוגות האלה, כולן של בוגרות דרך אגב, שהיו הכי ייחודיות ושיקפו לדעתנו את העשייה והתהליך שעוברים הסטודנטים ב4 שנות הלימודים הכל כך אינטנסיביות שלהם בשנקר. מה אתם חושבים? עמדו בציפיות? ראיתן עבודה של סטודנט אחר שחשבתם שהיינו צריכות לשים לב אלייה? מחכות לשמוע מה יש לכם להגיד…