אחד המשברים הכי גדולים של תעשיית האופנה הוא הכניסה של הבינה המלאכותית והאופן בו היא משנה את המשרות בשוק. בהתאם תוכניות הלימודים בעולם משתנות. בארץ אפשר כבר לראות איך המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר שינתה את תוכנית הלימודים במטרה להכין את הסטודנטים למשרות העתיד…
בפרק האחרון של הפודקאסט, סיידנוט, אירחו עורכת המגזין את ראש המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר אילן בז'ה לשיחה על ההצלחה של הבוגרים והמחלקה השנה.
את ניהול המחלקה קיבל לידיו בז'ה ב-2019 וכבר בשנה הראשונה מצא את עצמו מתמודד עם מגפת הקורונה. "היה לנו שבוע לארגן את כל תוכנית הלימודים מחדש. להפוך את כל המחלקה לדיגיטלית. כשבעצם אנחנו המחלקה הכי לא דיגיטלית שהייתה, הכל פה מעשי". סיפר בפרק על הסיבה הראשונית לכניסת טכנולוגיות מתקדמות לתוכנית הלימודים. בז'ה העיד שהוא אמנם לא אדם שמפחד משינויים אך בהתחלה היה מדובר בקושי ממשי. "בזכות זה התוכנית הפכה מאוד טכנולגית. במקום שזה יקח 10 שנים, זה תוך שנה קרה".
כך בתקופת הקורונה, למדו הסטודנטים מרחוק דרך תוכנות מתקדמות ורכשו כלים שהיום הפכו חלק בלתי נפרד מהתעשייה. החל מעיצוב אופנה דיגיטלית לחלוטין ועד לתוכנות עיצוב תעשייתיות המשמשות חברות ענק בעולם. הלימודים המעשיים הפכו משולבים, והלמידה הפכה על פי ראש המחלקה לקלה יותר.
לאחר הקורונה הגיעה ההבנה שהבינה המלאכותית נכנסת גם היא למשוואה. על כן השכילה המחלקה לשלב גם אותה בתוכנית הלימודים.
"כשהתפוצצה הבועה של הבינה המלאכותית מיד חטפנו את זה. יש לנו היום 2 קורסים שמיועדים למעצבי אופנה ולא בתור משחק. המטרה היא לקחת את הכלי ולהשתמש בו בחוכמה ובצורה אקדמית." כך לדוגמא בשנה שעברה אפשר היה לראות כיצד חברה המחלקה לחברת סמסונג. בעזרתה פתחה קורס שלם שכל כולו חשיבה יצירתית ושימוש ביכולות ה-AI לפיתוח רעיוני. כל אלו על פי הבוגרים שיצאו לתחרויות ברחבי העולם נתנו להם יתרון על המתמודדים.
השנה ולמרות המלחמה הגיעה המחלקה להישגי שיא. בין אם בכמות שיתופי הפעולה הבינלאומיים או בזכיות בתחרויות. אז איך הם השיגו את היעדים? מה הם שיתופי הפעולה הסודיים שעוד מעט יצאו לאור? ומה עושה המחלקה על מנת לבסס את מעמדם בעולם? כל זה בפרק האחרון של סיידנוט