לפני יומיים בדיוק נחשף שיתוף פעולה חדש ומסקרן ממש כאן בארץ. אנחנו מדברות כמובן על שיתוף הפעולה בין ענקית הטכנולוגיה Samsung והמחלקה לעיצוב אופנה בשנקר. אשר חברו יחד והרימו קורס ייעודי החוקר את עולמות ה-AI ואת יתרונות הטכנולוגיה בכל הנוגע בעיצוב אופנה.
בשנה האחרונה ניתן לראות כיצד התפתח השיח על השימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית בעולמות העיצוב.
הדיון הפילוסופי העמוק מעלה כמובן שאלות מאתגרות עליהן עדיין אין ממש תשובה. מי באמת אחראי ליצירה? כיצד ישתנה תפקידו של המעצב בתעשייה? והאם ניתן להפיק מהטכנולגיה תועלת או שהשימוש בה מראש פוגע ביצירתיות ופרודוקטיביות? מדובר בשאלות עליהן עולם העיצוב יאלץ בשלב מסויים להשיב בצורה פורמלית. אף נראה כי במחלקות השונות לעיצוב אופנה בעולם לא ממתינים ומתחילים לאמץ את הנושא. גם המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, החליטה להתייחס לנושא ולשלב בינה מלאכותית כחלק בלתי נפרד מתוכנית הלימודים.
על כן, המחלקה השיקה קורס ייעודי בהובלתן של המרצות מאיה ארזי, מירב גזית והלן סופרין. הקורס בחן את ההשפעות המרתקות של טכנולוגית שונות על תהליך העיצוב. שם דגש על שימוש בכלים דיגיטליים מתקדמים ואפשר לסטודנטים לפתח מיומנויות בטכנולוגיות חדשות. כך נולד גם שיתוף הפעולה עם סמסונג.
ביוזמת אילן בז'ה ראש המחלקה לעיצוב אופנה, ומיה סגל דוברת סמסונג ישראל , ניתנו לסטודנטים מכשיר גלקסי S24 של חברת סמסונג שמציע כלי AI חדשניים.
12 הסטודנטים בקורס התבקשו לבחור, מקום בעל משמעות עבורן. ממנו בחרו אובייקט ספציפי אותו סרקו בתוכנות תלת מימד. משם החל מסע עיצוב חופשי ואינטואיטיבי כאשר כל סטודנט ניסה לתרגם את ההשראות והרעיונות שלו ממודלים תלת-ממדיים לסימולציות ריאליסטיות. ביום רביעי האחרון הגיע רגע השיא של הפרויקט. אירוע השקה חגיגי ומיוחד הכולל תצוגת אופנה לכלל העיצובים שנוצרו. על הבמה והמסלול עלתה בכל פעם סטודנטית אחרת ותיארה את תהליך העבודה עם הטכנולוגיה והציגה את הדגם שיצרה.
מבין כל הדגמים התבלטו יצירתיהן של אווה ברסט ומאי עזראיה שהצליחו לנצל את הטכנולוגיה בצורה מסקרנת.
ברסט נולדה וגדלה בליטא והגיעה לשנקר בכלל מתחום ההייטק. היא בחרה להתייחס בתהליך העיצוב לאובייקט מילדותה פרח זהה לזה שגדל ליד ביתה בליטא. "סרקתי את הפרח שמצאתי ליד הבית שדומה לפרחים שגדלו אצלנו בליטא, ויצרתי ממנו צורת תלת מימדית שמהם נוצרו השמלות שלי." תהליך הסריקה והפיכת האובייקט שבחרה לאווטאר היו לדבריה המשימה הכי מאתגרת בקורס.
ברסט השתמשה בבינה מלאכתות כדי ליצור הדפסים לפרויקט שלה. היא השתמשה במידג'ורני ופוטושופ להפיכת ציורי המים שציירה בליטא להדפס תלת ממדי. " לאורך תהליך העיצוב הרגשתי שהבינה המלאכותית יכולה להאיץ ולהקל על התהליך, לייצר רעיונות חדשים במהירות שלא ניתן להשיג באופן ידני, וליישם אותן בעיצובים באופן מתמשך."
"הבינה המלאכותית מציעה כמות רבה של בחירות. והחוכמה היא לבחור נכון ולא ללכת לאיבוד בעולם של אין סוף אפשרויות."
כך אמרה לנו ברסט בריאיון שקיימנו איתה וסיכמה את הנושא בצורה מדויקת. "אני חושבת שכמו בכל דבר, אם יודעים לרתום את הטכנולוגיה בכלל ואת הבינה המלאכותית בפרט אלינו לעולם העיצוב אפשר ליצור דגמים נדירים שטרם נראו כמותם. ולכן יש צורך שנדע להשתמש בטכנולוגיות הללו בצורה מושכלת ונכונה, כזו שבונה ומעצימה אותנו."