BringThemHomeNow#
בית משפט, מארק צוקרברג לא אחראי להתמכרות של בני נוער לרשתות החברתיות , פייסבוק, פסיקה, מטה

זו הסיבה שהקשיים הרגשיים שיוצרות הרשתות החברתיות יצילו את תעשיית האופנה והיוקרה

למרות שיש מותגי יוקרה שבוחרים לא לקחת חלק במשחק של הרשתות החברתיות. יש מי שטוען כי אותן רשתות בדיוק יהיו אלו שיצילו את הענף כולו ברגע המשבר הנוכחי. ולמה זה? כי הן יוצרות קשיים רגשיים חמורים בקרב המשתמשים. אז מה זה אומר? 

תעשיית האופנה הבינלאומית חווה בשנים האחרונות משבר יוצא מגדר הרגיל אשר הוביל רבים לבהלה

מדובר באחת התקופות הקשות ביותר בהיסטוריה שלה. טלטלה אמיתית שהחלה עם פרוץ מגפת הקורונה. הפכה לשבירת שיאי רווחים של כל הזמנים מיד אחריה. והתגלגלה לצריכה אובססיבית שהובילה לירידה חדה בעקבות המצב העולמי והאינפלציה. הגלגל הזה הביא את מרבית בתי האופנה לשנות מסלול ולהפוך את המותגים שלהם ללא נגישים על מנת לייצר "אקסקלוסיביות" חדשה. אך לאחר שנה אפשר לראות שמרבית החברות שפנו לדרך זו דווקא המשיכו ואיבדו נתחים גדולים מהרווחים שלהם. 

וזה לא נגמר – החודשים האחרונים מוגדרים בתעשייה כעגומים ביותר. מותגי על ובתי אופנה מורידים את תחזיות הרווחים. ענקיות סחר בינלאומיות פושטות רגל. והמותגים הקטנים שביססו את עצמם עשורים פשוט סוגרים את שעריהם. ולמרות שזה נראה כי אין אור בקצה המנהרה, בחרה בימים האחרונים חברת המחקר האמריקאית ברנשטיין "להאיר" את המצב. כאשר טענה כי האור יגיע דווקא מהרשתות החברתיות. 

כן על פי חברת המחקר, יהיו אלו הרשתות החברתיות שיוציאו את תעשיית האופנה מהבוץ אליו נקלעה.

האנליסט לוקה סקולה סיפר למגזין WWD כי המחקרים שלהם מראים כי משתמשי הרשתות החברתיות הופכים יותר עצובים וחסרי ביטחון משנה לשנה. זאת למרות שיש מודעות בחברה למצוקה הרגשית והנפשית שנגרמת מהשימוש בפלטפורמות הללו. הטענה הכי נפוצה של צעירים כמובן, היא כי הם רואים מה יש לאחרים ומרגישים לא שווים מספיק. כך הם מגיעים למצב בו הם מוכנים להוציא כל סכום על מנת להבליט את עצמם ולהרגיש "כמו כולם".

הדרך הכי קלה לעשות זאת היא להחזיק מוצרי יוקרה. "הילדים לא בסדר והם חושבים ודווקא מוצרי יוקרה יכולים לעזור להם להרגיש יותר טוב" אמר. "מוצרי יוקרה יכולים לגרום לאנשים להרגיש ראויים יותר. להפוך אותם לגרסה הכי טובה ואידיאלית של עצמם. מנגד, מוכח גם שאנשים שחשים ביטחון במעמדם לא ירגישו צורך לקנות מוצרי יוקרה כי הם לא צריכים 'לחזק' את מעמדם." 

וכך למרות שלאחרונה אנחנו רואים את הציבור חוסך יותר, הדבר לא יחזיק לאורך זמן. שכן החיסכון יוביל את הצעירים לחוסר שקט. 

על פי אנליסטים בחברה, אותם קשיים רגשיים מתעצמים משנה לשנה. ולמרות שהכאוס בעולם משתולל ברשתות החברתיות סדר העדיפויות נשאר זהה – להתבלט וכמה שיותר. המעמד והסטטוס שלך נקבע על ידי כמות הלייקים והעוקבים שלך. וזה ימשיך להטריד את הצעירים לא משנה מה מתחולל בחוץ. וכך הם ימצאו את עצמם שוב רוכשים על מנת לחוש כאילו העולם לא מתמוטט. ומי יהיה שם כדי להרוויח מהדבר? חברות האופנה ומותגי היוקרה. השאלה עכשיו היא האם הם מוכנים "להנגיש" את עצמם שוב? 

Translate