לפני כשבוע הודיעו באופן רשמי הקונגלומרט LVMH והמעצבת סטלה מקרטני על הפרדת כוחות. מקרטני ביקשה לקנות את חלקו של הקונגלומרט חזרה וזאת לאחר 5 שנים בלבד של עבודה משותפת.
ב-2001 הקימה המעצבת סטלה מקרטני את המותג הפרטי שלה בשותפות עם קרינג
במשך 17 שנים היו קרינג ומקרטני שותפים שווים במותג. הקונגלומרט ספיק גב כלכלי ועסקי אשר תרם לביסוס והתפתחות המותג. ומקרטני היתה זו שעמלה על העיצוב, ההכוונה והבנייה התדמיתית שלו. החוזה בין הצדדים הגיע לסיומו בשנת 2019. אז הפתיעה מקרטני את התעשייה בכך שלא חידשה את החוזה והחליטה לקנות את כל אחוזי השליטה על המותג. הפתעה גדולה יותר הגיע חודשים מאוחר יותר, אז מכרה המעצבת 49% מהחברה שוב. אך הפעם למתחרה LVMH.
במשך החמש השנים האחרונות עבדה המעצבת לצד הקונגלמורט והיתה חלק אינטגרלי מצוות הקיימות הרשמי שלו. עוד לקחה חלק בתחרות ה-LVMH PRIZE וייעצה למעצבים הצעירים שהתמודדו בו. ולמרות שהכל היה נראה אוטופי, מסתבר שמאחורי הקלעים המעצבת רצתה יותר שליטה בכיוון המותג שלה. "הפרק החדש של סטלה מקרטני ממחיש את הרצון שלה לכתוב את הדף הבא בהיסטוריה באופן עצמאי". כך נכתב בהודעה הרשמית. "וזאת לאחר שעבדה עם הקונגלומרט כדי לחזק ולבסס את היסודות של בית האופנה שלה"
אפשר לומר שהמעבר של מקרטני ל"עצמאות" מרמז על שינוי גישה בהתמודדות עם קשיי השוק
בעוד שנתוני המכירות עבור סטלה מקרטני אינם חשופים לציבור… דוחות LVMH האחרונים מצביעים על מגמת שיפור חיוביות. כך רק ב-2022, רשמה סטלה מקרטני עלייה של 23% בהכנסות. עלייה שהובילה להכנסת סכום מוערך של 40.1 מיליון פאונד (כ-50.8 מיליון דולר ארה"ב). בעוד שהחברה עדיין רשמה הפסדים, הם צומצמו משמעותית בהשוואה לשנה הקודמת. וצמיחה בשנה כל כך מאתגרת כמו 2022, משקפת את הביצועים החזקים של המותג. ואפילו את הביקוש הגובר בשוק האופנה המקיימת.
האם היציאה לעצמאות תטיב עם המותג לאורך זמן? בשנה האחרונה המותגים העצמאיים ספגו הפסדים גדולים ואף מצאו את עצמם נסגרים. למרות שמקרטני עומדת בראש מותג מבוסס, הוא לא חסין למשברי השוק. נקווה שהבחירה הזו נעשית בצורה מושכלת ואולי אף תוכל לסלול לאחרים את הדרך.