עושה רושם שבגד ים הופך להיות מוצר משמעותי יותר בארון הבגדים. התעשייה כולה זזה לכיוון זה, אבל נדמה שגם הלקוחות. אחרי 2020, ראינו כמה טרנדים חשובים וחשודים הקשורים באפשרות להשתזף בחוץ. תעשיית החופשות היום פורחת וחווה עלייה מתמדת, וכך גם המחירים של בגדי הים עולים בהתאם למרות האינפלציה. The only way is up, וכן, זה תקף גם לגזרות המותן. מחוץ לישראל, טרנדים סופר מתקדמים כבר נבחנים פה ושם (כגון בגד ים עמיד למחזור והפרשות). בדים ירוקים נוספים מפותחים. וסביר שבשנים הקרובות נראה את אלו גם בארץ בכל מקום ובעיצובים מגוונים, (ולא רק אצל מודיבודי). אז מה מצפה לנו? הנה סקירה קצרה…
אינקלוסיביות
מגוון מידות וניסיון לכלול אוכלוסיות שונות בייצוג זה ממש לא טרנד ייחודי לבגדי ים בלבד, אבל ההשפעה עליו מעניינת. איך הופכות בגד ים לאינקלוסיבי? 1. בוחרות דוגמנים ודוגמניות מגוונים ומגוונות 2. מארגנים את המידות בהתאם. יותר מידות, יותר טוב 3. קשירות. המון, המון קשירות. בגד ים שאת מתאימה עבור עצמך, יכול להתאים לכל אחת טוב יותר. ולכן, גם השנה, אנחנו נראה את השרוכים והקשרים שולטים בשוק.
סביבתיות
השוק באינפלציה והמשמעות היא שלמכור פיסת בגד ים קטנה היא מעשה קשה יותר. הערך עבור הלקוחה חייב להיות מגולם במשהו. נכון? ואם הביקיני הולך וקטן, יש צורך לייצר את המשהו הזה. יש דרכים שונות להעלות את ערכו של הפריט בעיניי הלקוחה. אבל השיטה הבולטת והמעניינת בעיניי היא זו ששמה את הסביבה והטבע במרכז. בגדי ים אקו-פרנדלי הם המילה הבאה והצעד ההגיוני בעקבות האינפלציה והצורך במיצוב ערך גבוה של מוצר. אז כן, הכל יותר יקר – אבל לפחות יותר ירוק. דוגמא טובה ומי שעשו את זה כבר מזמן הוא מותג בגדי הים הישראלי והמקיים – Kahiko.
ספורט! נוחות! פרקטיקה!
התעשייה נושאת פניה בעקבות כניסתו הרשמית של ענף הגלישה לאולימפיאדה בטוקיו 2021, וההשפעות על השוק ניכרות. ממש לאחרונה קים קיי העלתה דרופ בגדי ים וחוף חדשים למותג SKIMS. הדרופ הזה כולל הרבה פריטים שהגיוני לגלוש איתם. חולצות, טופים צמודים, גזרות שפעם יכלת למצוא אולי בקניון ארנה עם אמא בגיל 11 ברוקסי והפיס הזה היה עולה לה 500 שח פשוט כי אין אופציה אחרת. אני אישית מברכת את הצעד הזה ומקווה שהשנה נגלוש ונחתור בנוחות ובביטחון. לא יודעת מתי לאחרונה ניסיתן סאפ בביקיני קשירות אבל אני באמת… סבלתי מספיק בשביל כולנו.
ברוכה הבאה לג'ונגל
הים והסביבה החיצונית נמנעו מרבים ורבות במהלך 2020. המגע של בני אדם עם הטבע היה מוגבל, ולפי מחקרים – גם ממש הרסני. עבורנו, כמובן. הטבע מצידו שגשג. לא מפתיע אם כן שבשנים האחרונות בגדי ים בהדפסים חייתיים משתלטים על השוק בהמון צורות וגוונים שונים. אם פעם היינו מוגבלות למנומר, יש היום מנוחש, מזובר, וכמובן שגם בצבעים מגוונים. אני אישית מחוברת ברמה גבוהה מאוד למאש אפ של הדפסי החיות עם טרנד ה-Y2K. אין דבר שביקיני מנומר ורוד מנצנץ לא יכול לתקן.
שת"פים
זהו טרנד תעשייתי אמנם, אבל אין ספק שהוא משתקף (הבנתן?? חחחח סליחה) בסופו של דבר בבגדי הים עצמם. מותגים מובילים ובינוניים החלו לשתף פעולה השנה כדיי להגדיל חשיפה ולקוחות. פרנקי ביקיניז בקולקציה עם ויקטוריה סיקרט, מרקס & ספנסר עם סוסאנדר ופנטזי, מאדווול ופרי פיפל מגדילים את שיתופי הפעולה עד כדיי פרסום מותגים שונים באתר שלהם תחת קטגוריה ייעודית. שיתופי הפעולה, עם זאת, לא נשארים ברמת המותג בלבד. קים קרדשיאן באתר שלה סקימס מציעה ללקוחות להצטרף לנבחרת משפיעניות.
אז מה הלאה?
השינוים הכלכליים שהעולם חווה הביאו ענקיות אופנה אולטרה מהירה להעלות מחירים גם לפריט הקייצי ב-50% לפחות. עלייה של 100% משנת 2020. האם הצרכנית החדשה של בגדי הים, זו שאמורה להשקיע בפיס סכום משמעותי, תזנח את זאפול ואלי אקספרס לטובת הערך המוסף? רק הזמן יספר. אני אישית הולכת למתוח את גבולות הצניעות והפעילות הגופנית עם חולצת בגד ים חדשה, ואעדכן בהמשך איך הלך. תשמרו על עצמכן בשמש!