אם תשאלו צעירים מרחבי העולם מה הוביל לירידה בביטחון העצמי שלהם, רבים יענו שהרשתות החברתיות. היום ולאור הדיון הציבורי הנרחב מנסות הפלטפורמות להיות חלק מהשיח. והפתרון החדש של טיקטוק? חסימת הפילטרים למי שלא מלאו לו 18.
בשנים האחרונות פועלות מגוון ממשלות על מנת לצמצם את ההשפעה של ענקיות הטכנולוגיה על חיי האזרחים
במסגרת הפעולות הללו מעבירות מדינות רבות חוקים המונעים שימוש של צעירים ברשתות החברתיות. רק בשבוע שעבר עבר באוסטרליה חוק חדש שקובע כי החל מ-2026 צעירים לא יוכלו לגשת לאינסטגרם, לפייסבוק או לטיקטוק. זאת לאחר שהוחלט ברוב ברור כי הנזקים הנפשיים הנגרמים לצעירים כתוצאה משימוש בהן הוא בלתי הפיך. בהתאם בבריטניה נחקקים חוקים שגם מגנים על הפרטיות של אותם צעירים. חוקים אשר אמורים להחזיר את הכוח למשתמשים ולשמור על קטינים.
אותם חוקים אמנם מטיבים עם המשתמשים אך מאיימים על ענקיות הטכנולוגיה בדרכים שונות. אז הן בוחרות בגישה פרואקטיבית למפרע. טיק טוק לדוגמא, כבר החלה לפעול על מנת להסיר מיליוני חשבונות של קטינים מרחבי העולם. ההיא מפתחת אמצעים חדשים שמטרתם לשפר את תהליכי הזיהוי. ואפילו עושה צעדים לשיפור בריאות הנפש של המשתמשים. אחד מהם הוא הגבלת השימוש בפילטרים.
כן על פי כתבה של הגרדיאן, בשבועות הקרובים תחל טיקטוק לחסום את השימוש בפילטרים למי שטרם מלאו לו 18
החסימה מגיעה על רקע חששות גוברים הנוגעים בהשפעה של אותם פילטרים על הדימוי העצמי של צעירים. הכתבה של הגרדיאן מתארת כיצד צעירים רבים מפתחים תלות בפילטרים אשר "משפרים" את הנראות שלהם. בין אם מדובר בפילטרים המגדילים באופן מלאכותי עיניים או כאלו שמנפחים את השפתיים. השימוש יוצר אצל הצעירים סטנדרטים לא מציאותיים של יופי. אשר אליהם הם שואפים גם בחיים האמיתיים.
"מעקות הבטיחות" החדשים הללו הם חלק ממגמה רחבה יותר. מגמה המדגישה את האתגרים המתמשכים של איזון בין חווית המשתמש לבין בטיחות מקוונת. וכן גם את האחריות שחייבות הפלטפורמות לקחת על מנת להבטיח את רווחתם של המשתמשים.