BringThemHomeNow#
אתמול יצאו הפרסומים כי חלה ירידה במכירות של קונגלומרט היוקרה הגדול בעולם LVMH. הירידה שמסתכמת ב-5% אמנם לא נשמעת משמעותית אבל היא מבשרת רעות לתעשייה כולה. ומסתבר שהבחירות בארה"ב והמלחמה בישראל הן חלק מהבעיה. 

איך הבחירות בארה"ב והמלחמה בישראל משפיעות על הירידה במכירות של תעשיית האופנה 

אתמול יצאו הפרסומים כי חלה ירידה במכירות של קונגלומרט היוקרה הגדול בעולם LVMH. הירידה שמסתכמת ב-5% אמנם לא נשמעת משמעותית אבל היא מבשרת רעות לתעשייה כולה. ומסתבר שהבחירות בארה"ב והמלחמה בישראל הן חלק מהבעיה. 

על פי הדוחות של החברה, מחלקת האופנה ומוצרי העור של הקונלגמורט LVMH ספגה ברבעון ה-3 של השנה ירידה של 5% במכירות 

מדובר בפער ניכר מהתחזיות אותן נתנו למשקיעים שדיברו על צמיחה של 2% או חוסר שינוי שמשעותיו 0%. שתי התוצאות הללו היו משמחות מאוד את המשקיעים, כן גם חוסר צמיחה. שכן התעשייה כולה בירידה מתמדת וגם שמירה על קצב המכירות הנוכחי הוא השיג. אלא שהדוחות של החברה חושפים ירידה ניכרת של 5% במכירות. ירידה של 6% מהשנה שעברה. 

הנתון הזה אמור להדאיג את התעשייה כולה. שכן אם הקונגלומרט הגדול בעולם לא מצליח לשמור על קצב המכירות… המותגים הקטנים להם הרבה פחות אמצעים בכלל לא יצליחו. כך לדוגמא, המותג TODS שנמצא בבעלות פרטית הודיע על ירידה של 7.2%. ההודעות הללו הובילו את מניית LVMH לצנוח בבורסה בתחילת יום רביעי והיא ספגה ירידה של 7% שרואה מעט התאוששות היום עם פתיחת השווקים באירופה.

אבל איך הבחירות בארה"ב והמלחמה בישראל קשורות בכלל? 

תעשיית האופנה אמנם מוכרת מוצרים שלא קשורים למלחמות או סקרים פוליטיים. אבל היא כן מושפעת מהם. כך ראינו אייך בעקבות המלחמה בארץ התעשייה הבינלאומית נאלצה למצוא דרכים חדשות לשנע סחורות. זאת בעקבות האיום החות'י שהוביל לכאוס של ממש במשלוחים הימיים. בעקבות הפגיעה ללא אבחנה של החות'ים באוניות מסע נוצרו עיכובים אדירים במשלוחי סחורות לאירופה וארה"ב. עיכובים שפגעו במותגים גדולים וקטנים כאחד. אלו הובילו את התעשייה כולה לשנות את אופן השילוח דבר שגרר גם עליות מחירים. וכך נוצר מצב בו הלקוח, שלא אוהב להמתין לכלום וממש לא לשלם ביוקר, פשוט לא רכש.

על אותו משקל אנחנו רואים איך הבחירות בארה"ב משנות את הדינמיקה בתעשייה.

 על פי BOF חברות רבות בעולם חוששות שבחירה בנשיא לשעבר דונלד טראמפ תוביל למתח חדש בין ארה"ב לסין. מתח שכזה יכול לגרור מלחמת סחר של ממש. ולשבש לרבים מהתאגידים את הניהול הסדיר של חברותיהן. ולא רק ניהול סדיר הוא הבעיה, אלא גם פרסום. חברות רבות שמעוניינות לחזר אחר הצרכן הסיני לא יודעת אם הדבר ישתלם או בכלל יתאפשר להם לנוכח תוצאות הבחירות. שכן מה יקרה אם הם ישיקו קמפייניים במיליארדי דולרים אך לא יוכלו בסופו של דבר לייצא את הסחורה למדינה? כך שוק שלם שמהווה נתח שוק גדול לתעשיית היוקרה במיוחד נמצא כרגע ב"המתנה". 

בהינתן והמלחמה תסתיים והבחירות יגמרו בתוצאה שלא מסתבכת עם סין… יכול להיות שנראה את תעשיית האופנה משתקמת יחד עם הכלכלה העולמית. אך כדי שהשיקום והצמיחה החיובית יגיעו יצטרכו לקרות 2 דברים מאוד גדולים ומאוד לא קשורים לתחום. 

Translate