BringThemHomeNow#

פלטפורמת היד שנייה היוקרתית שמרחיבה את החרם על מותגי אופנה מהירה

בדיוק שנה עברה מאז הכריזה הפלטפורמה הצרפתית למכירת מוצרי יוקרה יד שניה כי היא מחרימה אופנה אולטרה מהירה. שנה מאז קבעה וסטייר קולקטיב כי לפריטי אופנה אולטרה מהירה "אין ערך". והיום היא יוצאת בהכרזה חדשה, החרם עבד והיא מרחיבה אותו.

בדיוק לפני שנה הכריזה הפלטפורמה הצרפתית כי היא מפסיקה לאפשר מכירת פריטי יד שניה ממותגי אופנה מהירה. 

זה היה בנובמבר שעבר, אז יצאה הצהרה הרשמית של חברת וסטייר קולקטיב על הצעד המפתיע. דוניה וון, ראש תחום הקיימות של החברה הסבירה אז כי "לפריטי אופנה מהירה אין ערך, ואפילו פחות ערך בשוק היד השנייה." עוד נימקה כי החברה נוקטת בצעד הזה כי היא לא רוצה לקחת חלק בתעשייה שיש לה השלכות יוצאות דופן על הסביבה והחברה. "וסטייר מאמינה כי השיטה בה עובדת תעשיית האופנה המהירה שגויה. ומקדמת ייצור יתר וצריכת יתר של פריטים באיכות נמוכה שמייצרת זיהום אדיר." 

הצעד הכה את התעשייה כמו רעם ביום בהיר. רבים טענו כי הדבר יהיה הרסני עבורה ואף לא ססטינבלי. אך היום כשנה לאחר מכן וסטייר קולקטיב מפרסמת נתונים מרשימים אודות החרם. כך על פי ההודעה החדשה שלה כ-70% מהצרכנים שלה שהיו קונים דרכה אופנה אולטרה מהירה לא עזבו את הפלטפורמה. נהפוכו הם ראו כיצד אותם צרכנים ממשיכים לקנות, משנים הדפוס ועוברים למוצרים איכותיים ויקרים בהרבה.

עוד היא מתארת בימים אלו ובהצהרה חדשה כי מרחיבה את החרם לאחר עבודה ממושכת עם עמותות קיימות שונות. 

כן, כן בימים האחרונים יוצאת החברה בהכרזה חדשה – הרשימה מתרחבת. וזאת לאחר שבעבודה עם עמותות רשמיות המקדמות קיימות בתעשייה נבחרו כללים חדשים להגדרה של מה היא בכלל אופנה מהירה. הגדרה שרבים, אפילו האיחוד האירופי, נמנעים מלעשות באופן רשמי. על פי ההגדרה החדשה של הפלטפורמה כל מותג שמוכר בגדים בזול, מוציא כמות רבה של קולקציות, מציע מגוון רחב מאוד של מוצרים ומייצר במהירות הבזק… הוא מותג אופנה מהירה. בהתאם לרשימה נכנסו כעת, איץ' אנד אמ, זארה, גאפ, אברקרומבי אנד פיץ', יוניקלו, אורבן אאוטפיטרס ועוד. 

כחלק מחיזוק והרחבת החרם החברה יצאה בימים האחרונים גם בקמפיין אינטרנטי רחב עם סלוגן שווה. THINK FIRST, BUY SECOND. כך אם יצא לכם לראות ברשתות החברתיות וידאוים בהם בגדים נופלים מהשמיים וממלאים ערים זה אחת האסטרטגיות של החברה להמחיש את כמות הפסולת שתעשיית הטקסטיל יוצרת. כלקוחות חוזרות של הפלטפורמה אנחנו מאמינות כי לצעד הזה משמעות חשובה שכן הוא ימתח קו ויבהיר עבור רבים או אפילו יקבע "למה יש ערך". האם זה ישנה את פני התעשייה או יעצור את הצרכנים? לא אבל המסר בהחלט מתחיל לחלחל.

Translate