עברו שבועות ספורים מאז אילון מאסק הפך לבעלים של טוויטר ונראה כי השינויים שקורים בפלטפורמה גורמים לרבים לשקול לעזוב אותה. ובעוד מאסק טוען שמאז הרכישה מספר היוזרים עולה בהדרגתיות… המציאות משקפת מגמה אחרת. מגמה בה מותגים ויוזרים כאחד מספידים את טוויטר ומזמינים את העוקבים שלהם לעבור איתם לפלטפורמות אחרות. אז איזה בית אופנה היה הראשון לעזוב בדרמטיות?
כן מותג העל הראשון שעוזב את הפלטפורמה הוא דווקא זה המקושר לסקנדלים האחרונים שקרו בה – בלנסיאגה.
למי שלא זוכר בית האופנה בלנסיאגה היה עד לא מזמן בקשר צמוד עם קנייה ווסט. אך בית האופנה התנער ממנו לאחר ההערות האנטישמיות שהשמיע בטוויטר והחסימה המפורסמת שספג בעקבותיהן. אלא שהפעולה הראשונה של מאסק בתור ראש החברה הייתה להחזיר לווסט וכן גם דונלד טראמפ את החשבונות. ובעצם לנקוט עמדה מהותית בעד "חופש הביטוי" והגזענות כאחד.
הדבר הכעיס רבים ומותגי על כמו ג'נרל מוטורס ודייסון הודיעו כי הם עצרו קמפייני פרסום שונים בטוויטר. דוגמנית העל ג'יג'י חדיד עזבה את הפלטפורמה כמחאה על הנעשה. מגזין פלייביל שמדבר על הנעשה בעולם מחזות הזמר וההופעות בברודווי הודיע גם הוא שלא ישתמש יותר בפלטפורמה. טרנד של הימים האחרונים הוא ציוצי ההספד שמעלים יוזרים רבים בעודם עוזבים את האפליקציה לעד. "אנחנו מרגישים כי לא נוכל לקחת חלק בפלטפורמה בה הקו בין חדשות אמיתיות לרטוריקה מסוכנת הטשטש לחלוטין" נכתב בטוויט האחרון של מגזין פלייבייל.
מותגים רבים מודאגים גם מהתוכניות של מאסק לגבי החברה עצמה.
מאסק הודיע כי הוא מתכוון לשים דגש על חופש הביטוי בפלטפורמה ולהוריד חלק ממנגנוני הביקורת הקיימים שלה. הוא כבר פיטר חלק נרחב מהעובדים בחברה ומתכנן עוד גל פיטורים מסיבי בחודשים הקרובים. הוא נקלע לבעיות משפטיות מול המדינה בעקבות השהיית הרגולציה שלו על הגבלת תוכן. ומפרסמים רבים מפסיקים להזרים כספים שכן הם מפחדים שאותו "חופש ביטוי" יקשור אותם בצורה כזו או אחרת להסתה או הפצת פייק ניוז.
אך עולם האופנה מעולם לא נזקק באמת לכוחה של טוויטר ולכן בית אופנה שפורש ממנה הוא לא ממש "חדשות"
החשיבות של הפלטפורמה לעולם האופנה דעכה בשנים האחרונות. רבים ממותגי העל בתעשייה השתמשו בה לפרסום ולא השקיעו מידי בתוכן שפרסמו בה מעבר לכך. היא הפכה למקום בו אנשים "צוחקים" על אופנה ולא בהכרח מקדמים אותה. אך בית האופנה בלנסיאגה זכה להמון תשומת לב בזכות אותם "צחוקים" בפלטפורמה (הביקורת על שקית הצ'יפס של דמנה למשל הפכה לטרנדית שם). ומפתיע לראות שדווקא הוא המותג הרשמי הראשון שסוגר את הפרופיל שלו. פרופיל שמנה בעת הסגירה למעלה מ-950 אלף עוקבים.
אז האם מדובר במרוץ להיות הראשון שמתנער מקיצוניות? זאת לאחר שהיו בין האחרונים להתנער מווסט? מעניין מאוד יהיה לראות כיצד מותגים יתנהגו בימים הקרובים והאם מדובר בהתחלה של גל מחאה מסוג חדש…