BringThemHomeNow#

הראפר FUTURE נבחר להיות המעצב הראשון בקונספט העיצוב החדש של LANVIN

בהודעה מפתיעה, שיצאה קרוב מדי לתצוגה של לואי ויטון, הודיע בית האופנה לנווין כי המעצב הראשון לקונספט החדש שלו יהיה הראפר פיוצ'ר. ההצהרה הזו מצטרפת למגוון רחב של שיתופי פעולה מהסוג שעושים כותרת. ולמרות שלא מדובר בעיצוב הליין הראשי של בית האופנה מדובר בתופעה שמתרחבת. מה היא אומרת על התעשייה? ואיך בכלל יכול בית האופנה להצדיק את הבחירה?

לפני יומיים, הוציא בי האופנה הצרפתי לנווין הצהרה רשמית ראשונה בנוגע לקונספט העיצוב החדש שלו Lanvin Lab collection

הקונספט הוא בעצם קולקציית קפסולה עונתית אותה יצור בכל פעם אמן אחר עבור המותג. ובעצם לא תהיה כל השפעה על קולקציות האם של המותג. הרעיון לקונספט נוצר על פי דיווחים לאחר עזיבתו של הקראיטיב דירקטור הקודם ברונו סיאלי. וזאת במטרה להזרים רוח חדשה וצעירה למותג. ומה היה הקו המנחה הראשון? החיבור בין מוזיקה לאופנה כמובן.

כך האמן הראשון שנבחר יהיה לא אחר מאשר הראפר פיוצ'ר. בשיטוט באינטרנט קשה למצוא את הקשר הישיר של הראפר לתעשייה. כן אפשר לקרוא כמה כתבות בהם הוא מצהיר שהוא רוכש פריטי אופנה בסך 300 אלף דולר בכל חודש. בהצהרה הרשמית בית האופנה ציין כי הבחירה בו קשורה לשורשי המותג, שכן ז'אן לנווין היתה אישה שהשפיעה על התרבות (כמו הראפר) וכן גם כי ביתה שהיתה המוזה שלה הייתה עובדת עם המון אמנים ומלחינים ב-1920. מנכ"ל בית האופנה סידהרתא שוקלה מסר בהצהרה כי השיתוף פעולה היה טבעי. "פיוצ'ר הביע התעניינות כנה במותג שלנו".

זה לא שיתוף הפעולה הראשון של בית אופנה גדול עם מוזיקאי או אמן מפורסם. 

ממש לאחרונה ראינו את הקולקציה של בית האופנה ורסצ'ה עם דואה ליפה. את ביונסה בקולקציית קפסולה עם בית האופנה בלמיין. וכן גם את המינוי של פארל לתפקיד היוקרתי ביותר שיכול לואי ויטון היה להעניק. כל אלו ממשיכים את הקו הברור של התעשייה, מפורסמים מביאים מכירות. ואם לא מכירות אז הם לפחות מביאים הרבה מאוד הייפ למותג. ההשתלטות של לואי ויטון על הרשתות החברתיות בסוף השבוע האחרון בהחלט מצליחה למתוח קו בין האידיאולוגיה הזו להצלחה שלה.  

אבל מה הבחירות הללו, שנעשות יותר ויותר לאחרונה ,אומרות על התעשייה? האם זה לא תמוהה שדווקא תעשיית האופנה המסוגרת והידועה באפליה מגמתית בדרגים הגבוהים שלה היא זו שמנצלת את כוחם של אמנים אפרו אמריקאים כעת? ומה נאמר לסטודנטים לעיצוב אופנה שמשקיעים שנים ארוכות בלמידת היסודות והכללים. אתם סטודנטים שמשקיעים את מיטב כספם וזמנם בכדי ליצור אמנות חדשנית ומקורית ונלחמים בשיניים לקבל הכרה בתעשייה הזו? "זה בסדר ניתן לראפר בלי ניסיון לעצב, יש לו לייקים". אני מקווה מאוד שיום אחד נוכל לדבר על ה"שלב" הזה כמו שאמא שלי מדברת על "השלב" שלי עם שיער קצוץ. זה משהו משעשע שהתנסינו בו קצת ועכשיו אפשר להתקדם הלאה.

Translate