הנתונים של בית האופנה ולנטינו הגיעו והם יציבים. אבל זה לא מספיק עבור בית האופנה שרק לאחרונה החליף ידיים. ובעולם כבר נפוצות שמועות כי הלקוחות פשוט לא קונים את העיצובים החדשים של מיקאלה.
בית האופנה האיטלקי ולנטינו רשם על פי נתונים ירידה של 2% בהכנסות בשנת 2024
ולמרות זאת ההכנסות הסתכמו ב-1.31 מיליארד אירו כאשר חלה צמיחה של 5% במכירות. על פי רוב מדובר ביציבות עסקית ברורה שמגיע למרות המשבר התהומי שחווה שוק אופנה. לצד המצב הסטטי יש גם נתונים מדאיגים שכן הרווח התפעולי של המותג ה-EBITDA ירד משמעותית. אך למותג הסבר ברור לירידה והיא הוצאות חד פעמיות הקשורות ככל הנראה לחילופי המנהלים הקריאטיביים.
בהצהרות הרשמיות מתואר המינוי של אלסנדרו מיקלה כתקווה לצמיחה מחודשת
למרות שהדוחות של 2024 לא קשורים להצלחה של מיקאלה. הם בהחלט נקודת מפנה עבור המותג שבחר באותה שנה להיפרד מפייר פאולו פיוצ'לי. דבר שנתפס כצעד אסטרטגי להזרקת רוח חדשה למותג. תוצאות 2025 יהיו המבחן האמיתי להשפעת קולקציות מיקלה על הצרכנים. שכן הן הגיעו לחנויות רק בסוף 2024. המנכ"ל ג'אקופו ונטוריני הביע אופטימיות והבטיח כי עבודתו של מיקלה היא צעד מכריע עבור המותג.
על פי הדיווחים מיקלה הביא צוות גדול של מעצבים וסטייליסטים מגוצ'י. וזאת במטרה לבצע שינוי מקיף בקולקציות של ולנטינו בזמן קצר. ואכן, תוך מספר חודשים הוצגה קולקציית קדם-סתיו גדולה. ששיקפה סגנונו המקסימליסטי והארכיוני שכבר ראינו בקרינג. אלא שיש מי שטוענים כי מאז שהקולקציות נכנסו לחנויות הן נשארו שם. באינטרנט הביקורות טוענות כי אף אחד לא מעוניין ב"אסתטיקה שלו" יותר. או לחילופין שלאנשים אין את הכסף לקנות ולהיראות "ככה" ברחוב. רבים אף הגיבו על פרסומים שונים כי הם מקווים כי מיקאלה "ישנה כיוון" ויראה את רוח הצרכן.
בתוך כל ההמולה דווקא מגזר הביוטי מספק נקודת אור בצד הפיננסי
אם שמים בצד את האתגרים בתחום האופנה, מגזר הביוטי והבשמים של ולנטינו המשיך להציג צמיחה מרשימה. המחלקה כולה מנוהלת על ידי לוריאל וזכתה לצמיחה של 51% במכירות ב-2024. רווחים אלו תרמו מאוד למצב הכלכלי והיציב של המותג. ואף הצליחו לספק למיקלה "קרקע בטוחה" להתחיל בה את הדרך. אבל אם השמועות יתבררו כנכונות יכול להיות מאוד שנראה גם את אלסנדרו מיקלה… בחוץ?