מתוך 200 העבודות שהוגשו בחרה ועדת השיפוט של פרס אדמונד דה רוטשילד באחד, אהרון גניש. המעצב הצעיר, בוגר המחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה, זכה עם קולקציית "לא ילבש". קולקציה המושפעת מעולמות ילדותו, תורה ומדרשי חז"ל, אותם הוא לוקח אל מרחב חדשני בפרשנות אישית.
קרדיט צילום – מיכל חלבין
פרס אדמונד דה רוטשילד לעיצוב מוענק מדי שנה לארבעה יוצרים
הפרס נועד לקדם ולעודד מצוינות דרך הכרה ביוצרים בכירים ובמעצבים בתחילת דרכם ולעורר עניין בעיצוב הישראלי. בתחרות של הקרן מוענקים שני פרסים למעצבים בכירים ושניים למעצבים צעירים בסכום כספי כולל של 270,000 ₪. ייסוד פרס יוקרתי בעל נוכחות והכרה בינלאומית מאפשר ליוצרים להישמע ולהעצים את חשיפתם בארץ ובעולם. ועד השופטים מורכב מחמש דמויות מובילות בתחומי הפרס בשדה העיצוב המקומי וכן גם משני שופטים בינלאומיים.
הקולקציה שיצר אהרון גניש היא היחידה שזכתה בפרס מתחום האופנה
גניש נרשם לתחרות לעיצוב טקסטיל, אופנה ותכשיטים. ועיצביו שנעים בין פריט אמנותי לבין בגד לביש תפסו את עיני השופטים וזיכו אותו במקום הראשון. "אהרון גניש מציג גוף עבודות מרהיב ומקורי. עבודותיו מביעות סגנון אישי מובהק ומרשים לגילו הצעיר, המאתגר את ההגדרות המקובלות של יופי וכיעור." כתבו השופטים בנימוקיהם לזכייה. "גניש מותח את הגבול שבין מעודן לגרוטסקי. ומטפל בנושאים רגישים ומורכבים ביותר, באומץ ובתבונה ראויים להערכה. הוא הפיק פריטי לבוש מקומיים מאוד, הנטועים במורכבות החברתית והפוליטית הסובבים אותנו, ועם זאת נדמית כפרגמנטים ממקום אחר או מתקופה אחרת. ועדת השיפוט מצאה את אהרון גניש כמייצג עתיד מבטיח לאופנה שמקורה בישראל."
"אהרון גניש הוא דוגמה למעצב שעבורו משמשת האופנה כזירה האולטימטיבית לביטוי היצירתי".
מסרה בהודעה לעיתונות רחל גץ-סלומון, ראש המחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה. "כמעצב צעיר, מסמנת עבודתו אפשרות חדשה לאופנה ישראלית, כזאת הקשורה בסיפור הישראלי והמקומי ומתוכו מצליחה לייצר עולם של גזרות וצלליות בעלות אפקט ייחודי ומעורר."
עיצוביו של אהרון גניש מטשטשים את הגבולות המגדריים בצלליות oversize ייחודיות. חליפות מחויטות ושמלות שמקבלות פרשנות אחרת. בגדי גברים קלאסיים הופכים לבגדי נשים ולהפך. תוכלו לעקוב אחר עבודתו בעמוד האינסטגרם שלו. וכן גם לראות את פרטי הקולקציה שזיכו אותו בפרס היוקרתי…