ענקית האופנה המהירה זארה לא זרה לסקנדלים ושמועות. עד היום לא היה דבר שהצליח לפגוע בחברה ובהצלחתה. בין אם מדובר היה בידיעות על פגיעה בסביבה או בזכויות אדם, נראה שכלום לא יכול לעצור את המכירות והרווחים שהיא עושה. אלא שבסוף השבוע האחרון קוראים בארץ להחרים את הרשת ואף מעלים לרשתות החברתיות תיעודים של שריפת בגדי המותג. אז מה הצית את המחאה שהפכה ויראלית? והאם זה יהיה הדבר שיפגע לבסוף ברשת?
ביום חמישי שעבר התפרסמה ידיעה בתוכנית חיסכון כי בעלי קבוצת גוטקס, המחזיקה במותגי זארה בארץ, קיים חוג בית עבור לא אחר מאשר איתמר בן גביר.
נתחיל ונציין כי הבעלים של החברה, ג'ואי שובל, הוא אדם פרטי ועל כן יש לו את הזכות להחזיק בדעתו הפוליטית. אך עם הפרסום על קיום חוג הבית ליו"ר עוצמה יהודית חשנו תחושת אי נוחות. מדובר בהחלט אייטם חדשותי עם עניין לציבור. איתמר בן גביר, יושב ראש מפלגת עוצמה יהודית, מחזיק באידיאולוגיה קיצונית. ואמר בעבר לא מעט דברים בעייתים… הוא יוצא כנגד החברה הערבית באופן קבוע. יצא בעבר כנגד קהילת הלהט"ב. ופועל להעברת חוקים שהם רלוונטיים להשקפת עולם של מפלגת עוצמה יהודית (שמירת שבת, למידת תורה, צניעות) אך כאלו שישללו לכולנו את הזכויות.
עם פרסום הידיעה קראו בחברה הערבית להחרים את רשת זארה.
כן, הקריאה לחרם הצליחה להרים מחאה ברשתות החברתיות ובה מגוון תיעודים בהם צרכנים שונים שורפים את מוצרי המותג. וכן גם קוראים לאחרים להחרים אותו לחלוטין. בכתבה ב-YNET שהתפרסמה אתמול, על ידי מירב קריסטל, נשאלו לקוחות ערבים בקניונים האם ימשיכו לקנות במותג. לא תופתעו לגלות מה הייתה תשובתם."למה שנוציא שם כסף?" ענתה אחת הנשאלות. אתמול בערב, גם בערוץ 12 שידרו אייטם המשך ובו נראות מוכרות ברשת זארה מול חנות ריקה. הן תועדו במצלמה נסתרת מסבירות שלמרות שיום ראשון הוא יום עמוס החנויות ריקות. כך שכבר ניתן שהמחאה עובדת ושיש ירידה במכירות.
אך האם המחאה צריכה להסתיים בחברה הערבית? אם תשאלו אותי לא.
כמו שאמרנו בפתיחה, זארה העולמית נקשרה בשנים האחרונות להמון סקנדלים. היא נחקרת בנוגע לעבדות אצל ייצרניה במדינת צרפת. הואשמה בניצול המגזר האויגורי בסין. שימוש בגרין וושינג בקולקציית JOIN LIFE ומה לא. אם כל זה לא גרם לכן ולכם לשנות כיוון ולתת את הכוח של הכסף לחברה אחרת… האייטם הזה – פרטי ככל שיהיה צריך לשנות משהו. לכסף שלנו יש כוח ולדעתי יש להראות סולידריות ולהצטרף למחאה של החברה הערבית. כי בגדים יפים יש בכל מקום, לא רק בזארה.