BringThemHomeNow#

זיו מסכמת שנה- השינויים בהרגלי הצריכה שלנו ב-2020

לסיכום שנת 2020, החלטנו לשאול את הקוראות שלנו במגזין על הרגלי צרכנות האופנה שלהם במהלך השנה האחרונה. מתוך מטרה לבדוק האם אותם הרגלים השתנו בגלל המגפה? אי אפשר לשכוח את חודש מרץ האיום. במהלכו התרחשו גלים ענקיים של פיטורים והוצאות לחופשה ללא תשלום שלחלוטין הרעידו את המדינה. אתרי החדשות רסמו ש-25% מכוח העבודה בישראל לא עובד בכלל, מעל מיליון מובטלים, ואנשים רבים החלו לקבל מאז דמי אבטלה. חודשים רבים עברו ואנחנו עדיין באותו הלופ.

סדרי עדיפויות משתנים בכל רגע כאשר שינויים מדיניים מתרחשים כהרף עין. כן סוגרים את המדינה, לא סוגרים את המדינה. יום אחד אפשר ללכת לקניון, ביום אחר אסור לצאת מהבית בכלל. ברובה המוחץ של שנת 2020, חיינו את היום יום שלנו תחת הגבלות מתישות ומעייפות. ומי לא שואל ״מתי השנה הזו תגמר כבר?״. אז בדקנו איתכם מה השתנה בשנה האחרונה.

ההוצאות על קניות אופנה – צנחו

כששאלנו את הקוראות והקוראים שלנו כמה כסף לדעתם הם הוציאו על רכישות בגדים ואופנה במהלך החודשים האחרונים. הממוצע עמד על 300-600 ש״ח לחודש. בהתחשב בכך שבסכום כזה אפשר לקנות מספר זעום של מוצרי ביגוד. אין ספק שהתרחש שינוי משמעותי בשנה האחרונה. כי כאשר שאלנו אם לדעת הקוראות והקוראים שלנו הסכום הזה צנח ביחס לשנה שעברה, מעל 70% אמרו לנו שבהחלט כן.

הנתון הזה מפתיע בעיקר כי הבלאק פריידי, סייבר מאנדי,.שיווק דרך מובילי דעת קהל ומבצעים רנדומליים באתרי המסחר המשיכו להתקיים כרגיל במהלך השנה. בין אם יכולנו לצאת מהבתים או לא מכירות האונליין הרקיעו שחקים. ולא פלא שפורסם רק בנובמבר האחרון שבמהלך מבצעי בלאק פריידי כלל המכירות האינטרנטיות עלו ב-22% בניגוד לשנה שעברה. מסתבר שאחרי הכל, גם אם נתקענו בבתים –.הטלפון הפך לארנק הדיגיטלי החדש שלנו, דרכו קונים הכל מהכל, ואפילו קונים קצת יותר מבעבר.

זמני אספקה של 18 יום, והקונים מצפים לשבוע מקסימום

בשבועות האחרונים האינטרנט השתגע לגמרי לגבי זמני המשלוחים של בגדים שהוזמנו אונליין. מאות פוסטים בפייסבוק ואינסטגרם הצביעו אשמה כלפי אתרי האונליין שלא זמינים עבורם בשירות הלקוחות. וכי זמני האספקה התארכו לחלוטין מעבר למה שצופה מצד הקונים. אתרי אופנה ישראליים הודיעו באתרים שלהם כי הם מאריכים את זמני האספקה לעד *18* ימי עסקים בממוצע. בעוד שלפי הקוראות והקוראים שלנו, הם מצפים לקבל משלוחים מחנויות אונליין בטווח של כ-שבוע מרגע הקנייה.

"בשנת 2020 התקבלו כמעט 20 אלף תלונות לעומת 8347 בתקופה המקבילה אשתקד בכל הנוגע לעסקאות באמצעות סחר מקוון או באמצעות רכישות טלפוניות." כך אמרה לאחרונה עו"ד הדס יעקובסון ארידור מהמחלקה המשפטית של המועצה הישראלית לצרכנות.

אולי בגלל זה בדיוק הדעות היו חלוקות לגמרי כאשר שאלנו את הקוראות והקוראים שלנו אם יעדיפו לקנות בגדים בחנות פיזית או באונליין. נדמה שמהפכת הקניות באינטרנט קיבלה דחיפה קדימה כשכולנו הסתגרנו בבית ימים רבים. מצד שני הביקוש האדיר בקניות אונליין כנראה גורם לרבים דווקא להתגעגע לביקור בחנות פיזית, לגעת במוצרים ולחוות חווית קנייה מהסוג הישן יותר. אם זה למשש את הבגד, להוריד מהקולב, למדוד בתאי המדידה, להחליף לצבע אחר או לקחת מידה שונה.

קניות חכמות יותר, העדפה לעסקים מקומיים

המון עסקים נסגרו בשנה האחרונה, ולמרות זאת צמחו אלפי עסקים נוספים. לפי הנתונים הרשמיים, נפתחו כ-55 אלף עסקים חדשים בשיא משבר הקורונה, ממש בחודשים האחרונים. על חלק מהם המלצנו כאן במגזין בכתבות האחרונות, החל ממותגים שהמוצרים שלהם ממוחזרים, ועד לכאלו שמיוצרים כאן בארץ והם תוצרת כחול לבן. כאשר שאלנו את הקוראות והקוראים שלנו מה הם יעדיפו, רוב מוחץ של 80% אמר שיעדיף לקנות מעסקים ישראליים ולפרגן לכלכלה המקומית. השיח על הרגלי צריכה בריאים יותר תפס חלק מרכזי יותר בשנה האחרונה, אם זה בשיח של בלוגריות עם הקהילות שלהן, או בכתבות צרכנות שפותחות את מהדורות החדשות. 

אנחנו מקוות שלאט לאט ובזהירות, 2021 תהיה בסימן צמיחה ושינויים טובים וחשובים. 2020 היתה קשה מבחינות רבות, ומי יודע אילו הזדמנויות טומנת השנה החדשה? כאן במגזין נמשיך לחזק עסקים מקומיים, לעודד צריכה נבונה וחכמה, להמליץ על מה שאנחנו מאמינות בו ולהציג לכם.ן אג'נדות, קולות ורעיונות שחשוב להשמיע. 

נתראה בשנה הבאה!

Translate