למרות שבימים אלו אנחנו בביפ עם ה-BBC… תחקיר חדש שלהם קובע כי ענקית האופנה האולטרה מהירה BOOHOO ממשיכה לזהם. וגרוע מכך, היא ממשיכה לשקר כדי להוזיל עלויות ופוגעת בסביבה ובאדם. הופתעתם? גם אנחנו לא אבל אחרי כל הגרין וושינג שלהם טוב להכיר את הפרטים.
מאז 2020 עושה ענקית האופנה האולטרה מהירה מבריטניה הכל כדי לנסות ו"לשטוף" את הפרקטיקות שלה.
אי שם ב-2020 כשבוע לפני שהענקית ניסתה להיכנס באופן רשמי לארץ, התפרסם תחקיר בריטי שחשף כי החברה מייצרת בתנאי עבדות. אז נמצא כי העובדים הרוויחו בממוצע 3.5 פאונד לשעה, עבדו במפעל בצפיפות ובלי אמצעי הגנה גם בפרוץ מגפת הקורונה. וכאשר 25 עובדים נדבקו הם נדרשו להגיע לעבודה כרגיל. העובדה שהחברה מייצרת בצורה כזו הייתה ידועה. אך באותה עת היא כבר התחייבה שתשפר את התנאים והפרקטיקות. מאז היא משיקה המון זמן כסף ומאמץ בגרין וושינג.
ממשלת בריטניה יצאה לחקור את המותג ואופן הייצור שלו ומצאה בעצמה ליקויים. כאשר הגיע הבעלים של החברה, מחמוד קמאני, לענות על שאלות הממשלה הוא הבטיח שיפור חוצה גבולות. הוא הבטיח להקים מפעל חדש של המותג עצמו שיהיה חוד החנית בייצור מיטיב. הוא הבטיח שהחברה לא תאיץ בספקים שלה. תשלם להם טוב יותר, תייצר מחומרים טובים יותר. ותספק כמובן תנאים בסיסיים, כל זה היה ב-2020.
בשנים האחרונות מנסה החברה להמשיך ולשמור על השינוי שעשתה ולייצג "אופנה אולטרה מהירה אחרת".
אחד הצעדים היה רק בשנה שעברה. אז ראינו כיצד היא מינתה את קורטני קרדשיאן לשגרירת הקיימות שלה. היא אף שיתפה איתה פעולה בקולקציה ייעודית. נראה היה שזמנית הכל חזר לשגרה. כ-18 מיליון לקוחות ממשיכים לקנות והחברה מרוויחה כ-1.7 מיליארד פאונד בשנה.
ואז הגיע תחקיר ה-BBC שהתפרסם השבוע שהוכיח כי הכל שקר אחד גדול החברה אשפית במצגי שווא.
"לעבוד ב-BOOHOO זה מאוד אינטנסיבי." אמרה ל-BBC עובדת לשעבר שחשפה את מרבית הטענות. "העבודה שלי היתה להפעיל לחץ מתמיד על המפעלים לתת לנו מחירים נמוכים יותר. פשוט שיקרתי. הייתי אומרת לספקים שמישהו אחר יתן לי את אותו פריט בפחות." כך לדוגמא נתנה דוגמא לשמלה שהצליחה להשיג ב-4 וחצי פאונד שכל מומחה שהגיע העריך שהייצור שלה יעלה לפחות 7 וחצי.
עוד סיפרה העובדת כי הייתה מאיצה בספקים לעשות הכל כדי לספק את ההזמנות מהר ככל האפשר. וכי המפעל "הייעודי" שהוקם במיוחד מטעם החברה הוא בעצם מפעל קש. רק 1% מהבגדים שנמכרים במותג מיוצרים בו. את היתר מייצרים במפעלים במדינות אחרות כמו מרוקו. או בעיר שכבר קושרה בעבר למפעלים המייצרים בתנאי עבדות, לסטר. וכל זה עוד מבלי שנציין את שעות העבודה של העובדים והעובדות שהחלו ב-8 בבוקר ונגמרו אי שם בשעות הבוקר המוקדמות גם כן.
כל המידע הזה צריך עם המצב בו אנחנו נתונים לחזק אצלנו את הידיעה כי עכשיו צריך לחזק דווקא את התעשייה הישראלית. אנחנו מזמינות אתכן ואתכם להיכנס לדירקטורי של ARE אליו נוספים עוד ועוד מותגי אופנה ועיצוב ישראלים שצריכים את התמיכה שלנו.