BringThemHomeNow#

זה רשמי – השמדת מוצרי טקסטיל ואופנה שלא נמכרו היא מחוץ לחוק

ביוני האחרון דיווחנו לכם פה כי האיחוד האירופי הכריז מלחמה אמיתית כנגד האופנה המהירה. על פי אותה הכרזה, המלחמה על תעשיית האופנה והטקסטיל עתידה להסתיים עד 2030. נשמע כמו בדיחה? לא כי בשבוע שעבר ראינו איך האיחוד ממשיך בצעדים דרסטיים למיגור התופעות שלה. והפעם מדובר באיסור השמדת מוצרי טקסטיל ואופנה, צעד משמעותי. 

בזמן האחרון עמלו חברי הוועד המיוחד של האיחוד האירופי על תוכנית עבודה סדורה שתגדיר מה היא אופנה מהירה ומה יכול להיות לא חוקי בה. 

ביוני האחרון החליטה הוועדה על הגדרות ברורות לסוגי העסקים בתעשייה. לפיה כל חברה שמוכרת פריטי אופנה במחיר נמוך ובאיכות ממוצעת / ירודה נחשבת "אופנה מהירה". על פי ראש ועידת האקלים של האיחוד ההגדרות יבטיחו כי עד 2030 כל פריטי הטקסטיל שיוצאו למכירה יהיו איכותיים ועשויים מחומרים מתחשבים בסביבה או מתמחזרים. אידיאלית האיחוד האירופי צופה כי בסיום ה"מלחמה" התעשייה הבינלאומית תוסדר באופן רשמי, הזיהום והניצול יפסקו, והעתיד יהיה פתוח בפני כולם. 

האיסור החדש הוא חלק מפיתוח הרגולציה לעיצוב אקולוגי יותר היה אבן דרך משמעותי שהוצג ביוני האחרון. ובעוד לחייב מותגים לייצר מוצרים איכותיים יותר זה טוב נראה כי רק צעד חלקי. ובכדי להשלים אותו על האיחוד להפוך את החלק השני לתקיף יותר. 

ואכן אנחנו רואים כיצד אותו חלק הוא זה שיביא לעצירת זיהום מיידית – החוק נגד שריפת עודפיי ייצור. 

מה הם בעצם עודפי ייצור? מוצרי טקסטיל ואופנה שלא נמכרו בחנויות. אלו שלא נמכרו אפילו בסייל של הסייל. ונתקעים במחסני החברות הגדולות. אותן חברות לא יכולות להמשיך ולאחסן מוצרים שלא יניבו להם הון וכך מחפשות דרכים להיפטר מהן. אחת המפורסמות והמזהמות היא כמובן – שריפת המוצרים. הדוגמא המפורסמת ביותר היא זו של ברברי מ-2017. אז נחשף כי המותג הבריטי שורף בגדים, תיקים ובשמים שחזרו אליו. ערך אותם מוצרים שרופים הוערך ב-90 מיליון ליש"ט על גבי 5 שנים. 

החוק השלם, שהוצע לועדה בשנה שעברה, אוסר גם על השמדת מוצרי אופנה, טקסטיל והנעלה. והחלק הזה נוצר במיוחד עבור חברות הענק והאופנה המהירה. אלו שמייצרות מהר מידי ויותר מידי. על פי הוועד אם אותן חברות לא יוכלו "להשמיד" הן פשוט מאוד לא ייצרו כל כך הרבה. עוד צוין בהצהרה כי הועד יוכל להרחיב אותו בכל עת לעוד תחומים. 

אז מתי נראה את כל זה יוצא לפועל? על פי פרסומים כעת משהושלם שלב הכנת הרגולציה הראשוני, עובר החוק לפרלמנט. זה יצטרך לאמץ אותו באופן רשמי ורחב ואז תוך 20 ימים בודדים הוא יכנס לתוקפו. ונראה שלאיחוד האירופי גם ככה אין הרבה מה לעשות אז אולי הם יאשרו את החוקים האלה מהר משחשבנו…

Translate