BringThemHomeNow#
זיהום סביבתי, משבר האקלים, תעשיית האופנה, אופנה מהירה, התחממות גלובלית,

כיצד תעשיית האופנה מזהמת את הסביבה ותורמת למשבר האקלים ב-2025? 

פעם בשנה ומאז 1970 מציינים ארגוני סביבה ומדינות את יום כדור הארץ. יום אשר אמור להעלות את המודעות לנזקי החברה שלנו על הסביבה. תעשיית האופנה היא התעשייה השלישית הכי מזהמת בעולם. איגדנו לכם תשובת ופשוטות לשאלות הקשות המתארות את התרומה השלילית שלה למשבר האקלים… 

האם תעשיית האופנה היא התעשייה הכי מזהמת בעולם? 

כן, בדירוג התעשיות המזהמות בעולם היא זוכה, בצער רב, במקום השלישי. כאשר לפניה במקום הראשון תעשיית הדלק ובמקום תעשיית החקלאות. היא טיפסה למעמד המפוקפק הזה לאור צמיחת תעשיית האופנה המהירה. שתפסה את קדמת הבמה ושינתה את הרגלי הצריכה של אוכלוסיית העולם. 

תעשיית האופנה אחראית היום ל-10% מסך טביעת הרגל הפחמנית בכל שנה. כמות גדולה יותר מכל הפליטות של כל הטיסות הבינלאומיות והשיט הימי יחד. בתהליכי הייצור עושים בכל שנה שימוש בכמות מים שיכול להספיק ל-5 מיליון אנשים. והתהליכים מייצרים מיליוני טונות של פלסטיק ופסולת אחרת, המזהמים את האוויר והאוקיינוסים.

כיצד השתנו הרגלי הצריכה של אוכלוסיית העולם? 

עם עליית רשתות האופנה המהירה והאולטרה מהירה חלה עליה גם בכמות פריטי הלבוש אותה קונה הצרכן. בממוצע כל אדם לובש את פריטי הטקסטיל שלו בין 7 ל-10 פעמים בלבד. לאחר 10 שימושים הוא זורק את הפריט. דבר שמוביל ל-11.3 מגה טון של פסולת טקסטיל אשר מגיע למזבלות מדי שנה מאז 2017. עלייה של 80% מאז שנת 2000. 

האם פריטי הלבוש שאנחנו תורמים / נותנים למחזור באמת יזכו לחיים שניים? 

לרוב התשובה היא לא. בשנות ה-90 הייתה ממחזרת ארה"ב 30% מסך פסולת הטקסטיל שלה. היום בעולם רק 1% מהבגדים שנזרקים יזכו להפוך לבגדים חדשים. בהתאם חלה גם ירידה בכמות השימוש בפוליאסטר הממוחזר. הנתונים מצביעים כי עד 2030 השימוש בפוליאסטר הממחוזר בתעשייה ירד ל-8% בלבד. וכולו יגיע רק מבקבוקי פלסטיק ישנים, ולא מבגדים ישנים. 

כיצד ייצור בגדים פוגע בסביבה ותורם להתחממות הגלובלית? 

ההערכות בעולם מדברות על עלייה חדה בכמות פריטי הלבוש המיוצרים. על פי הדיווחים כ-100 מיליארד פריטי ללבוש מיוצרים בעולם בכל שנה. כמות כפולה מזו שיוצרה בשנות ה-2000. כ-70% מאותם פריטים נוצרים מסיבים סינתטיים. נכון לעכשיו, ייצור אותם סיבים סינתטיים צורך 1.35% מאספקת הנפט העולמית. 

פריטי הלבוש הללו מזהמים בכל שלב בדרך. הפקת הסיבים שלהם מזהמת ונוצרת לרוב מדלק. שלבי הייצור שלהם כוללים אינספור טיפולים כימיים שנשטפים אל אוצרות הטבע ומזהמים אותם. הם פולטים מיליארדי חלקיקי פלסטיק בכל כביסה. וכאשר נזרקים בסוף חייהם מזהמים את המזבלות והמדינות אליהם מגיעים בתהליך הפירוק. שיכול לקחת 100 שנים. 

מי הוא מותג האופנה הכי מזהם בעולם? 

היום מותג האופנה האולטרה מהירה שיין הוא באופן רשמי המזהם ביותר בעולם. בארה"ב בלבד הוא אחראי ל-50% מסך מכירות האופנה השנתי. דור ה-Z שכביכול מתנגד לפגיעה בסביבה וטוען כי לא ישתף פעולה עם אופנה אולטרה מהירה הוא הצרכן הכי גדול שלו. כאשר בארה"ב 68% מהצעירים שטענו כי הם חוששים מההתחממות הגלובלית, קונים לפחות פעם בחודש מענקיות אופנה אולטרה מהירות. 

ומה אפשר לעשות בנושא על מנת למנוע את משבר האקלים? 

בשנים האחרונות אנחנו רואים ירידה במודעות לצד אירועי קיצון שנבעים מה התחממות גלובלית. אך לכל אחד ואחת מאיתנו האפשרות לשנות את המצב. וזאת על ידי אימוץ מספר הרגלים מאוד פשוטים.

  1. העדיפו לקנות פחות ועשו שימוש במה שכבר יש
  2. השקיעו בפריטי לבוש איכותיים שיחזיקו לאורך זמן
  3. בחרו להשקיע בפרטי לבוש העשויים מחומרים טבעיים יותר 
  4. העדיפו לקנות ממותגים, מעצבים ויוצרים מקומיים! 

 

Translate