בזמן שהעולם כולו מנסה להילחם בזיהום שנגרם מהחומר. תעשיית האופנה ממשיכה להשתמש בו בקנה מידה חסר תקדים. כתבת דעה מעניינת שהתפרסמה ב-BOF מציעה אלטרנטיבה פשוטה – למסות את השימוש בפלסטיק. אבל האם הדבר בכלל יכול לבוא לידי ביטוי?
זה לא סוד שהחומר המזהם ביותר בעולם, וזה שאחראי בייצורו על פליטת 5% מכל גזי החממה בעולם, הוא פלסטיק.
בעולם נעשים מאמצים אדירים לטפל בזיהום הסביבתי שנוצר מפלסטיק מוצריו. רק לאחרונה מנהיגים מ-175 מדינות התכנסו בקנדה על מנת לחתום על הסכם גלובלי לעצירת זיהום הפלסטיק. אך היום ניתן לומר שכל המאמצים שנעשים בנושא מתרכזים דווקא בסוף החיים של המוצר ולא במניעת ייצורו מלכתחילה. וזה בדיוק הנקודה שניסה להעלות הכתב קנת' פאקר ב-BOF.
פאקר טען כי השימוש בחומר המזהם על פי מחקרים גדל בעשור האחרון יותר מכל עשור לפניו. וזאת למרות המודעות הגוברות להשלכות הסיבתיות של הנושא. עוד הוא הביא מחקר שלד האו"ם שהכריז כי בפלסטיק נמצאים מעל 2,400 כימיקלים מסוכנים לאדם. אשר אנו באופן עקיף שואפים או מכניסים לגופנו בצורות שונות.
על פי הכתבה, כמות גדולה מאוד של החומר מגיעה מייצור פריטי לבוש בתעשיית האופנה.
מחקר שהוציאה לפועל ענקית הספורט לולולמון בשנה האחרונה הראה כי התעשייה חייבת להפסיק להשתמש בפלסטיק "בתולי". על פי המחקר מניעת זיהום עתידי יכולה להתאפשר ב-2 דרכים פשוטות. הראשונה – ייצור פריטי לבוש אשר יופקו מסיבי פלסטיק ממוחזר או תחליפים טכנולוגיים מקיימים. השנייה – הפחתת ייצור של פריטי אופנה (וואלה לולולמון?). בכתבתו חידד פאקר כי למרות שמדובר בשינוי בר השגה, ענקיות האופנה לא יעשו אף אחד מהצעדים. אין להן שום אינטרס לייצר מוצרים "יקרים יותר" לפגוע לעצמם בשורת הרווח. וכמובן שאין להם אינטרס לייצר ולמכור… פחות.
אז מה כן? פאקר מציע צעד קטן שיכול להביא לשינוי גדול. הטלת מס על כל שימוש בפלסטיק "בתולי".
כי כולנו יודעים שרק כאשר פוגעים לתאגידים וחברות בשורת הרווח הם עוצרים להקשיב. ואכן אם מיסים כבדים יוטלו על השימוש בפלסטיק, החומר הזול יהפוך ללא כדאי. והייצור ההמוני והזול יהפוך במהרה לבלתי משתלם. רק אז ינסו אותם תאגידים לפתור את המשוואה ולפנות לחומרים מקיימים יותר. ורק כך יכול להיות מאוד שמשהו ישתנה ומהר מכפי שאנחנו יכולים לחשוב…