BringThemHomeNow#

ירוק וחסכוני – ניסיתי תחתוני מחזור וזה מה שיש לי לומר

מהפכת מוצרי המחזור ללא ספק נותנת בראש והיא בעיניי אחד הגורמים המשפיעים ביותר על איכות חיינו כנשים, שנגזרו מהמהפכה הפמיניסטית. אני מרגישה שרובנו, או לפחות הנשים שמקיפות אותי, לא כל כך מעניין כוכבות הוליווד והמיטו, או גיוס לשיריון. רוצות לדמם בשקט ובשלווה וגם שלא ישבר הכיס מהעניין הזה

זה ירוק, חסכוני, אבל את קצת צריכה לעבוד בשביל זה

אז במבודי נבדלים בכמה עניינים מהמתחרים שלהם בשוק – הם זולים מאד, ועשויים מסיבי במבוק. הסיב הייחודי אמור להשפיע על טיב הבד. לרוב, בחירות חסכוניות ואקולוגיות עולות לנו בכסף רב, אבל זה לא המקרה עם תחתוני המחזור של במבודי שמשווקים בפחות ממאה שקלים ובמחירים נוחים בבאנדלים. מבחינתי, זה היה החסרון הגדול  היה לי רק אחד ממנו. ואחרי שנחשפתי לנוחות שבלא להחליף טמפון כל שעתיים, ממש רציתי עוד. 

חסרון נוסף שקשור במוצר עצמו, ולא בחברה, הוא הטיפול במוצר. לאחר שימוש, יש לכבס את התחתונים ביד ולאחר מכן במכונת כביסה. אם את צרכנית משמעותית של תחתוני מחזור, הפתרון הוא לאסוף את התחתונים המשומשות שלך ולכבסן יחד. כלומר – מכונת כביסה נוספת בחודש, תלוי בסייקל של כל אחת. אז תאורטית, אין ספק שתחתוני מחזור נועדו לנשים שיש ברשותן מכונת כביסה ונמצאות בסביבה שבה הן יכולות להשתמש בה עבור מטרה זו בפרהסיה וחופשיות. לצערי, לא נראה לי שמדובר בכל המדממות אי פעם. כמובן שזו לא אשמת תחתוני המחזור.

על העניין עצמו של תחתוני מחזור יש מה לדבר, לא מעט.

לפני עשרות שנים, ואת זה אנחנו יודעות מעדויות היסטוריות אבל גם מסיפורי פה לאוזן של דורות קודמים – נשים ונערות תחבו באופן ידנית בדים סופגים וצמר גפן לתחתון רגיל. נראה שהתקדמות הטכנולוגיה וההכרה החברתית בכך שלאוכלוסיית המדממות החודשיות יש רעיונות וצרכים משל עצמן, הובילו לפתרון המתבקש. מה אם ניקח את הספיגה של צמר הגפן או הבד, ונתאים אותו פנימה, באופן רב פעמי ומובנה, לתחתונים? מודיבודי היו הראשונים לשווק זאת בארץ וראו כי טוב. בעקבותם חברות נוספות נכנסות לשוק, ומה שהיה נדמה בעבר כטאבו איום ונורא שיש להשליך ולהחביא, התגלה עבור השוק כמוצר עם קהל יעד פוטנציאלי אדיר.

רוצות להתנסות בתחתוני המחזור של BAMBODY גם? לקוראות המגזין יש 15% הנחה על כל תחתוני במבודי באתר OHGLOW עם הקוד – arebambody
האפשרויות מביאות עימן חופש. אני גיליתי את החופש הזה בעצמי כשניסיתי את הבמבודי.

גיליתי שאני למעשה לא הולכת עם חיתול ענקי כמו שחששתי, ואני בטוחה שאני אמשיך להשתמש בהן – במיוחד בלילות ובמיוחד בימים עם דימום גבוה, כי הן פשוט הוכיחו את עצמן. הבד נעים, התחתונים נוחות ופרקטיות וממש לא בולטות דרך הבגדים. מה שכן – הייחוד של המוצר, בד הבמבוק, לא כל כך מורגש בעיניי. זה פשוט היה בד סבבה. אבל המוצר מתבדל גם במחירו הנמוך – והוא אכן משמעותי. 

לצרכנות נשים יש את הכוח לשנות, ולא מפתיע שאנחנו רואות זאת בשוק שמכוון למדממות ועבור מדממות. מה שהיה פעם אפשרות אחת של תחתונים שדחפו להן צמר גפן הפך להיות היום אפשרויות רבות – תחבושות, טמפונים, דיסקים, גביעוניות, תחתוני מחזור, ואני משוכנעת שיש עוד שיטות כאלו ואחרות שאני טרם מודעת אליהן או נמצאות בפיתוח.

ואם כבר דיברנו על התפתחויות נוספות, אדידס החלו לייצר מכנסי ספורט קצרים עמידים במחזור והפרשות אחרות. מודיבודי משווקים השנה בישראל בגד ים (אמנם פשוט מאד ובדגם אחד, אבל עדיין) עמיד במחזור, וספרד מתקדמת לעבר חופשת מחלה למי שמקבלת וסת, ותהיה הראשונה באירופה לעשות כן. 

רוצות להתנסות בתחתוני המחזור של BAMBODY גם? לקוראות המגזין יש 15% הנחה על כל תחתוני במבודי באתר OHGLOW עם הקוד – arebambody
Translate