עצומה שהתפרסמה בימים האחרונים קוראת להוציא את SHEIN מחוץ לחוק בצרפת. לא בצחוק. העצומה שהתפרסמה על ידי אנונימיים באתר צ'יינג צברה תאוצה בימים האחרונים והגיע לכותרות. אם תגיע למיליון חתימות יוכלו היוזמים שלה להביא אותה להתייחסות הממשלה. אז האם צרפת תהיה המדינה הראשונה להחרים ענקית אופנה אולטרה מהירה?
העצומה המדוברת נמצאת באוויר כבר שבועות אך רק בימים האחרונים צברה תאוצה והגיעה ל-109 אלף חתימות.
מטרת העצומה היא לעורר מודעות לנזקים הסביבתיים והחברתיים שהחברה מייצרת. בטקסט המצורף לה מסביר היוזם האנונימי כי שיטת הייצור והגישה הבזבזנית שלה לבגדים אפשרית רק בזכות ניצול החברה (העובדים כלומר) והיא סכנה מהותית לסביבה. עוד הוא מצטט דוח של גרינפיס גרמניה. הדוח בדק 47 פריטים של SHEIN ומצא כי ב-15 מהם נמצאו חומרים כימיקלים מסכני חיים ברמה גבוה (32% על פי החוק האירופי). וב-7 מהם הכילו כימיקלים שבכלל אסורים לשימוש בתחומי אירופה.
בתחילת החודש פתחה ענקית האופנה האולטרה מהירה חנות פופ אפ בלב פריז. חנות שזכתה להרבה מאוד ביקורת. זו אמנם לא הפעם הראשונה שהדבר נעשה בצרפת (הייתה אחת בפריז בשנה שעברה ועוד 2 לפני חודשיים נפתחו בליאון וטולוז) אבל בכל פעם מחדש הפתיחה מעוררת גל מחאה חדש. אם קצב החתימות יתגבר, תוכל ממשלת צרפת לאסור את מכירת המותג בתחומיה. וכן גם לחסום את הכניסה לאתר והאפליקציות של החברה.
אלא שנראה כי חברת האופנה האולטרה מהירה בכלל לא מנידה עפעף ושועטת בכל הכוח אל עבר "כיבוש עולמי"
רק לפני מספר ימים התפרסמה בוול סטרייט ג'רנל הידיעה כי החברה הצליחה בפעם השנייה לגייס כ-2 מיליארד דולר. סבב הגיוס החדש מגיע כשנה בלבד לאחר הסבב הקודם. אז הצליחה ענקית האופנה האולטרה מהירה לגייס סכום זהה!
וזה לא הדבר הגרוע ביותר. בשבוע האחרון התפרסמו ידיעות על כך שהחברה מנסה לבנות מפעל חדש במקסיקו. במטרה כמובן, לצמצם עלויות שינוע ולבסס שרשראות אספקה קרוב יותר לאחד היעדים החשובים לה – ארה"ב. זאת למרות המאמץ של בית הנבחרים להעביר חוקים אשר יחייבו את החברה לספק מידע על אופן הייצור שלה. וכן גם האם במפעליה מעבידים בכפייה את האוכלוסייה האויגורית. עוד התפרסם השבוע כי החברה מנסה לחזור ולמכור בהודו אחרי שהוחרמה על ידי המדינה ב-2020. הודו אסרה על שימוש במגוון אפילקציות סיניות באותה תקופה לאחר תקרית בגבול המדינות בה נהרגו כ-20 חיילים הודים.
מדהים לראות איך העולם כולו חוזה ברכבת הזיהום הזו שדוהרת בכל הכוח וממשיך לספק לה דלק. בהיעדר מימון, לא יכלה הענקית לפתוח פופ אפים, מפעלים או להיכנס לשווקים חדשים. אלא שבהיעדר רגולציה, הכסף שולט. והאזרח הקטן נותר לבד במערכה…