BringThemHomeNow#

זה סיפור אמיתי: שיין שלחו אינפלואנסריות למחנה קיץ בסדנאות יזע כדיי לייצר מצג שווא 

ברחבי הרשת אין מנוס מהשערורייה האחרונה של חברת האופנה האולטרה מהירה או הייצור ההמוני SHEIN, שבמסגרת שיפור תדמית המותג שכרו חבורת אינפלואנסריות לסקר מפעלים ומוקדי עבודה במטרה לשחרר את המותג מהאמת הדובקת בו – שאין אופנה מהירה מוסרית. התוצאה הפוכה מהרצויה – התעשייה כולה והלקוחות משוכנעים יותר ששיין מסוכנת לעולם.  

@shein_us Get a glimpse of the process of how your purchases are packaged directly from our facility and delivered to your doorstep. Watch as our partners discover the cutting-edge tech that streamlines our operations and receive a hands-on experience in packaging. Stay tuned to the #SHEIN101 series to learn more of what goes on behind the scenes at #SHEIN #SHEINOnTheRoad ♬ original sound – SHEINUS
אמלק: שיין, חברת האופנה הסינית שערכה מוערך ביותר ממאות מיליארדי דולרים, מוכרת כמות אדירה של בגדים ומוצרים המתחדשים תדיר במחירים זעירים לפריט. מה רע? שכדיי למכור כמות כזו של פריטים במחיר כזה, ובקצב התחדשות גבוה, עלות המוצר חייבת להיות זולה מאוד.

אז החומרים אכן זולים מאוד, וגם איכות התפירה, אבל מאחורי כל התהליכים האלו יש בני אדם המועסקים בתנאים מחפירים. זה מודל עסקי של רווח בטוח, אבל מה קורה כשהוא יוצא לאור? בשנה שעברה המצב הזה "נחשף" רשמית, וקולות רבים קראו להחרים את החברה, שמתמודדת מאז עם בעיות תדמית משמעותיות. מכיוון שתנאי העסקה הוגנים לא באים בחשבון בפרויקט בסדר גודל כזה מבחינת שיין, הפתרון שהם מצאו "לכפר" על המצב הוא לא להכיר בו. כתבה זו תעסוק בדרך הפעולה – ותנסה להבין מה קורה באמת, מנקודת מבט ביקורתית. 

בשלב זה רציתי לקשר לוידאו של אחת האינפלואנסריות שנכחו בסיור המוזר הזה במוקדי עבודה של שיין בסין – אבל הוא כבר נמחק.

זאת מכיוון שלמרות ששיין פופולארית מאד בעולם, ושוויה גדול מערכן של H&M וזארה יחד, יש דברים שקשה לשתוק עליהם. משהו בתמהיל של סדנאות יזע, גניבת עיצובים מאמנים עצמאים, בגדים שמכילים ריכוז גבוה של חומרים רעילים ותנאי העסקה לא מתקבלים על הדעת יחד עם טיול אינפלואנסריות שמצלמות "מפעלים" וקוראות להם innovation centers לא החליק בגרון של דעת הקהל. המוב היח"צני ששיין ניסו לבצע הוא לממן טיול זוהר לכמה משפיעניות במרכזי עבודה בסין, כדיי לשפר את דעת הקהל – והאפקט שנוצר הוא בדיוק הפוך. 

ב"טיול" השתתפו Dani DMC, Destene Sudduth, Aujené, Fernanda Campuzano, Kenya Freeman ו-Marina Saavedra. כל אחת בדרכה ניסתה לספק את ה"אמת" החדשה שהיא גילתה על המותג. על הקידמה הטכנולוגית, תנאי המפעל, העבודות, האריזות – במטרה לקדם את המוניטין של שיין בעיקר בקרב קהל הלקוחות הגדול ביותר שלה, דור ה-Z. הבעיה היא שזה דור ממש מודע, שחברות גדולות רבות חוטאות בלזלזל בו ובאנשים צעירים בכלל. הקהל של אותן אינפלואנסריות סירב לקבל רילז מחויכים שנאמר בהן שלארוז אריזות 75 שעות בשבוע זה בעצם ממש כיף וממכר והן יכלו לעשות זאת כל יום. 

@itsdestene_ Replying to @Melanin 👸🏿 Codi👑 im thoroughly enjoying this experience and seeing things with my own eyes 🫶🏾 @SHEINUS #SHEIN101 #SHEINOnTheRoad #desteneandbrandon ♬ original sound – Destene and Brandon
במידת מה, אולי המטרה של שיין חצי הושגה. 

האש הופנתה לאינפלואנסריות צעירות במקום למותג הזה שמשעבד עשרות אלפי בני אדם, מזהם את הסביבה בקצב מופרך, וכנראה גם יעשה הכל כדיי "לנקות" את עצמו מהמציאות המכוערת שהוא מייצר. אמנם חלק מהצילומים נמחקו מהרשת, אבל עכשיו עולים אליה סרטונים של המשפיעניות מתנצלות או מביעות חרטה. בסרטון הזה Dani DMC מסבירה שהיא אדם רגיל שעושה טעויות, אבל התגובות מאד לא רגועות כלפיה, ובצדק. אחת המשתמשות בשם אשלי סאמר הגיבה לה את תמצית התגובות כולן – "Where is the apology for actively promoting a brand that does so much social, ethical, and environmental damage?" לתגובתה יש, נכון לכעת, כמעט אלף לייקים.

אלה, טיקטוקרית שעוסקת באופנה וקיימות, העלתה סרטון תגובה לאירוע הזה, שמדמה סיור עליז שלה ב- Triangle Shirtwaist Factory. היא מעמידה פנים שהיא לכאורה מסיירת, שמחה ולומדת בעצמה מה קורה בו, אבל מאחורה התמונות שחושפות את מה שקורה בו באמת – תנאי עבודה מחפירים, ואחת מהשריפות הקטלניות שידע מפעל ייצור בגדים בעולם – עם למעלה מ-100 מיתות של עובדים באותה שריפה. אחד האסונות התעשייתיים המחרידים בהיסטוריה. 

האם שיין יקחו אחריות על הנתונים, על האמת שכבר נחשפה בשנים קודמות, על האש שהמשפיעניות סופגות?

בוודאי שלאותן יוצרות תוכן שהוזמנו למפעלים יש אחריות גדולה כלפי עצמן, כלפי העוקבות שלהן, כלפי התעשייה כולה שמייצרת עבורן תעסוקה ופרנסה. עם זאת – הן ללא ספק נוצלו על ידי תאגיד אדיר מימדים שמסרב כבר לאורך שנים לנקוט עמדה או להיערך לשינוי משמעותי ומעדיף בכל יום לשים אותן ועובדים נוספים בקו האש. מגזין ARE מבטיח להמשיך לקדם קיימות וסחר הוגן ולעולם לא לתת סיקור שקרי לחברה מזיקה.

Translate