BringThemHomeNow#
בשנה שעברה ראינו את שבוע האופנה קופנהגן יוצא בהכרזה שהתקבלה בעולם בפליאה. אבל עכשיו מצטרף שבוע האופנה לונדון לחרם על העורות האקזוטיים. אז איך הדבר ישפיע על התעשייה הבריטית? 

ניצלו ברגע האחרון – חברות פיתוח התחליפים המקיימים זוכות להזדמנות שנייה

עד לפני כמה שבועות היה נראה כי 2024 היא השנה בה תחום פיתוח התחליפים המקיימים בתעשיית האופנה והטקסטיל מת. חברות ענק פשטו רגל, אחרות ניסו לשנות כיוון והלקוחות בכלל לא התעניינו. אלא שהיום אפשר להכריז כי התחום זוכה להזדמנות שניה וזו סיבה למסיבה. 

לקראת סוף שנות ה-2000 החלה בעולם להתגבש התודה שיש צורך בייצור תחליפים מקיימים לתעשיית האופנה והטקסטיל. 

כמה שנים לאחר מכן, תחום ייצור התחליפים המקיימים כבר היה הנושא הכי לוהט בתחום. כזה שהבטיח לשנות את חוקי המשחק בתעשיית האופנה והטקסטיל הבינלאומית בכלל. אינספור חברות סטארט אפ נפתחו, שלל רעיונות פורצי דרך יצאו לפיתוח והעולם חיכה לפריצת הדרך הגדולה. אלא שככל שהשנים חלפו החלום האוטופי התברר הרבה יותר קשה להשגה. עלויות הייצור היו גבוהות, חומרים רבים התבררו ככאלה שבכלל לא מתאים לייצור מסחרי. וחומרים שכן הגיעו לשוק התבררו לא פעם כלא טובים… 

בעוד מומחים רבים סברו שפריצת הדרך כבר כאן. ואף תגיע "בעתיד הקרוב". היה נראה שהתחייבויות העבר פשוט היו מוקדמות מדי. כך בשנה האחרונה ראינו כיצד ספינת הדגל של התחום MYLO הודיעה כי היא מפסיקה את הייצור. כיצד Renewcell שקיבלה תמיכה אדירה מענקיות כמו H&M וחברות השקעה אחרות פשטה רגל. והרשימה לצערנו רק הלכה והתארכה.  

אך נראה כי החדשות הרעות הללו הובילו שחקנים רבים בתחום לשנות גישה ולנסות להציל את התחום הגוסס. 

מסתבר שהפרסומים על פשיטות הרגל והסגירות הובילו למעיין בהלה בתעשייה. ענקיות האופנה ומפעלי ענק בחרו לקום ולהתחייב לקנות כמות גדולה של תחליפים מאינספור חברות. אותן התחייבויות, הפכו לחוזים ענקיים שהצליחו להזרים כסף רב לתעשייה. שהיתה באמת ממש ברגעיה האחרונים. 

כך לדוגמא, קרן הון סיכון בשם ALTOR החליטה לקנות את חברת Renewcell ומנעה ממנה לפשוט רגל. חברת SYRE בה השקיעה H&M ממש לאחרונה הצליחה לגייס 160 מיליון דולר להמשך העשייה שלה. גיוס שמעגן את ההשקעה של ענקית האופנה השוודית שהתחייבה להשקיע בה כ-600 מיליון דולר לאורך מספר שנים. מפעל ייצור ענק מסרי לנקה בשם MAS חתם חוזה והתחייב לקנות עשרות אלפי מטרים של בד מחברת מחזור הטקסטיל האמריקאית Ambercycle במשך שלוש שנים. והרשימה נמשכת… 

אז אולי בעצם, עדיין יש תקווה.

Translate